Müslüman olmayan bir ülkede doğsaydık yinede müslüman olabilir miydik?

Konu sahibi son olarak 4551 gün önce görüldü

Ben son gelen dini kitap Kur-an'ı Kerim 'in söylediklerini söyledim örneklerle neye inanıyorsanız inanın yahu banane :) sonuçlarına katlanacak kişi ben değilim ki,açıkcası umrumda da değil.Allah herkese bir beyin vermiş düşünerek iş yapılmasını öğütlemiş.

beyinsiz oldugumu vurguladigin icin tesekkur ederim :hi:

@Heillsfhyst

Muslumanlik Tanri'nin herkese dagitmak istedigi tek dindiyse neden peygamber bunu yaymadi yaymasi gerektigi gibi?

Sen Hz.Muhammed 'in ve sahabenin dinini korumak ve yaymak adına girdiği savaşları, bu uğurda verdiği mücadeleyi tam olarak biliyor musun? Bence savaşları tekrar gözden geçir..

ykslmzrk buluyoz da noluyo kamki, daha ironinin ne olduğunu bilmeyen adam o tivitteki inceyi nasıl anlasın? asdklaklf.

Her dini tartışma konusunda konu sorunun amacından sapıp niye İslamiyet ve diğer dinler arasında kıyasa gidiyor onu da anlayamıyorum bu forumda..

@Heillsfhyst

Muslumanlik Tanri'nin herkese dagitmak istedigi tek dindiyse neden peygamber bunu yaymadi yaymasi gerektigi gibi?

Sen Hz.Muhammed 'in ve sahabenin dinini korumak ve yaymak adına girdiği savaşları, bu uğurda verdiği mücadeleyi tam olarak biliyor musun? Bence savaşları tekrar gözden geçir..

Isa'nin civilendigini bliyorsunuz degil mi? kirbaclandigini. sadece tek bir peygamber degil aci ceken.

Isa'nin civilendigini bliyorsunuz degil mi? kirbaclandigini. sadece tek bir peygamber degil aci ceken.

İslamın şartlarından biri 'Peygamberlere İman'dır..Hz.İsa 'yı da yine aynı Tanrı ihtiyaç üzerine göndermiştir. Ben Hz. İsa'ya ve onun dinini yaymak için verdiği mücadeleye saygı duymuyorum demedimki..O Peygamberi de bu sıkıntılara sürükleyen yine inançsız insanlardır.. Ben senin Hz.Muhammed (sav) 'in dinini yaymak için mücadele vermemiş cümlene bunu söyledim..Bedir/Uhud/Hendek Savaşları'nı gözden geçir..

Nasıl beceriyorsunuz şunu anlamıyorum,içinde din geçen her tartışma eninde sonunda BEN MÜKEMMEL BİR MÜSLÜMANIM SEN İSE PİS BİR KAFİRSİN'e dönüşüyor.

Konu artık hakaret çerçevesi altına giriyor.
Biraz düzgün tartışın lütfen.
Herkes bir birinin düşüncesine saygısız cevaplar veremez. Konu kilit

Tabii ki, Allah nasip ettikçe hangi dine mensup ülkede doğulursa doğulsun Müslüman olunabilir. Bunun örnekleri de mevcuttur.

E ben doğdum müslüman olmayan bi ülkede. Noldu? (:
İş ailede bitiyor.

E ben doğdum müslüman olmayan bi ülkede. Noldu? (:
İş ailede bitiyor.
yemin ederim kendimi balkondan atmamak için zor duruyorum :) maket bıçağı ile kolumu kesmekle yetindim sadece :) kırk yıl şu soruya odaklansam bu açıyı yakalayamazdım! Nasıl bir idrak akışıdır ya rabbi! Şaka gibisin

müslüman ülkede doğdum müslümanım yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.

yemin ederim kendimi balkondan atmamak için zor duruyorum :) maket bıçağı ile kolumu kesmekle yetindim sadece :) kırk yıl şu soruya odaklansam bu açıyı yakalayamazdım! Nasıl bir idrak akışıdır ya rabbi! Şaka gibisin

Atsana nolur çok sevinirim buna da cevabımda komik olan ne?
Hristiyan bi ülkede müslüman olarak doğdum. Bunun ülkenin hangi dine bağlı olduğu önemli değil demek istedim. Neyin derdindesin?

Atsana nolur çok sevinirim buna da cevabımda komik olan ne?
Hristiyan bi ülkede müslüman olarak doğdum. Bunun ülkenin hangi dine bağlı olduğu önemli değil demek istedim. Neyin derdindesin?

sorunun aslı şu müslüman olmayan bir ülkede doğdun, doğal olarak ailen de müslüman değil ?

o zaman konu yanlış açılmış demek ki, müslüman olarak doğmasaydık, gene de müslüman olurmuyduk denilseydi.

Ailem türkiyede doğdular.
Da ben hala komik veya saçma olan ne cevabımda onu idrak edemedim..

komik veya saçma bakış açısına göre değişir,
soru şu;
bak bu sefer örnekle açıklayim, hindistan'da doğdun ineğe tapıyorsunuz ailece, yine de müslüman olur muydun ?

İlk sayfadaki cevaplara baktım ve onlarda benim gibi anlamışlar.
Yani idarek edemeyen aptal olan ben değilim.
Soru faklı anlaşabiliyor.
Neyse.

Geri