Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
O okudukların arasında Levh-i Mahfûz diye bir şeye rastlamışsındır umarım. Yoksa böyle konuşmazdın.islam'da dinamik kader ile ilgili bi yazı okumanı öneriyorum.
O okudukların arasında Levh-i Mahfûz diye bir şeye rastlamışsındır umarım. Yoksa böyle konuşmazdın.
"var olsa bile"iyi de iki boyutlu düşünüyosun, yazılmış bir şey var olsa bile ne yazdığını bilmiyosun. yazılan şey senin dinamik olarak yaşadığın süreci de kapsıyo. yazılı olsa bile yine de her şeyi statik-anne babanın kim olacağı gibi- olarak düşünemezsin.
"var olsa bile"az önce islam ile ilgili kitap okumamı önermişsiniz ama siz de okumuşsanız eksik okumuşsunuz sanırım. Levh-i Mahfûz'da her şey bellidir. Olacağı varsa olur, olmayacaksa olmaz. Herşeyi sizin değişinizle "statik" olarak değerlendirebiliriz.
Cehennem'de yanarken de ben bilerek din değiştirdim İslamiyet ve Müslümanlık bana cazip gelmedi dersiniz.Sonuç olarak insana bir beyin verilmiş düşünerek hareket etmesi gerektiği öğretilmiş veyahut söylenmiş,her insan özgür hür iradesi ile karar verip yapıyor ne yapıyorsa.İyi ki Müslüman topraklarda doğmuşum Elhamdulillah Müslüman 'ım.Size küçük bir hatırlatma Müslüman mısın? diye sorulduğun da direk evet Müslüman 'ım demeyin,Elhamdulillah Müslüman 'ım diyin.
bu dusunceyi cok yanlis buluyorum. dua edis sekillerimizle kitaplarimiz farkli diye her din baska din mensuplarini cehenneme gonderir, en ucunda en kizgin ateslerinde yakar. Oysa dua ayni kisiye,Tanriya, edilir ve genelde istenen Tnari'nin bagislamasi/korumasi/ yardim etmesidir. Her pazar kilisesindeki amacla her cuma camii'ye gitmenin amaci, Tanri'ya saygi gostermektir. Neden ben cehenneme gidiyorum o zaman? Benim dinime gore de Muslumanlar cehenneme gitmeli. Mantikli mi simdi bu?
Sonra Tanri'nin onunde herkes esitse nasil diger din mensuplari yaniyor cehennemde? Yoksa Kur'an a gore sadece Muslumanlar mi esit tanri icin? Incil'e gore sadece Hristiyanlar mi esit? Eger boyle dusunecek olursak burda bir yanlisklik oldugunu fark etmek kolay olmaz. Daha once belirttigim gibi
"Musluman olmayanlar cehennemde yanacak" cumlesi bence her dinin fanatigi olan insanlar tarafinda yerlestirilmis bir sey, gercekligine asla inanmadim ve asla da inanmayacagim, ne delil verirseniz verin de inanmam. Cunku herkes Tanri'nin sevgili kuluyken birden sadece bir din mensuplari onun iyi guzel melek cennete gidecek cocuklari oluyor.
Kilisenin cennetten arsa vermesi gibi bir sey bu. "Musluman olursan cennettesin" "Hristiyan olursan cennettesin"
Son cümlene cevap olarak söylüyorumdoğru bilmediğin bir şey çünkü o.Müslüman olursan değil,Müslümanlığın farzlarını yerine getirirsen Cennet'liksin,benim söylemek istediğim şeyi anlayabilmen imkansız gibi bir şey yetiştiğin ortam tarz vb durumlardan dolayı söylüyorum bunu ki Kur-an 'ı okudun mu bilmiyorum Kur-an 'da yazan şeydir
İyi işlere, ibadetlere sevap verilebilmesi için düzgün iman sahibi olmak gerekir. Bir kâfirin yaptığı hiçbir iyiliğin Allah katında kıymeti yoktur, hatta cami, çeşme yaptırsa, namaz kılsa, oruç tutsa hiç kıymeti olmaz. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(İmansızların yaptıkları faydalı işler, fırtınalı bir günde rüzgârın savurduğu kül gibidir. Ahirette o işlerin hiçbir faydası olmaz.)[İbrahim 18]
(Kıyamette onların yaptıkları her işi toz duman ederiz.) [Furkan 23]
(Kıyamette en çok ziyana uğrayanlar, iyi işler yaptıklarını sanıp da, bütün çabaları boşa gidenlerdir.) [Kehf 103–104]
(Kâfir olarak ölenlerin yaptıkları işler, dünyada da, ahirette de boşa gider, Cehennemde devamlı kalırlar.) [Bekara 217]
Kâfirlerin azapları hafiflemez. Birkaç âyet meali şöyledir:
(Onlar, Cehennemin bekçilerine, “Rabbinize yalvarın da hiç değilse bir gün, azabımızı hafifletsin” derler. Halbuki kâfirlerin yalvarması boşunadır.) [Mümin 49, 50]
(Hak din yalnız İslam’dır.) [Al-i İmran 19]
(İslam dininden başka din isteyenlerin, dinlerini Allah kabul etmez. Bunlar ahirette en büyük zarara uğrayacaklardır.) [Al-i İmran 85]
Kâfirlerin iyilikleri, Müslüman olmalarına sebep olabilir. Fakat iman etmedikçe, kâfirlerin hiçbir iyiliğine sevap verilmez. Müslümanların yaptığı iyilikler de, günahlarının affına sebep olur. Hadis-i şerifte bildiriliyor ki, Müslüman bir kadın, susuz bir köpeğe pabucu ile kuyudan çıkarıp su verdiği için, Allahü teâlâ onun günahlarını affetmiştir.
Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(İman edip, salih amel işleyenler Cennete girer.) [Kehf 107]
Bu yazdıklarımı okursan ne demek istediğimi anlarsın son din İslam dini son kutsal kitap Kur-an son peygamber Hz.Muhammed(sav) 'dır.
Hadiii güle güle,Allah'a emanet.Yoksa sabır terazim kaçıcak![]()
hayir niye? gayet guzel bir sekilde tartisiyoruz niye sabir teraziniz kacsin kizasiniz? mantikli konustugum icin mi?
yoksa konu sonu gelmez tekrarlamalarla dolup, icinden cikilamayacagi icin mi?
Bakın şöyle yapalım,siz ateist veyahut başka dinlere inanan kesim(ler) istediğiniz gibi yaşama devam edin.Ben almıyayım:o
sizin dininizi degistirmenizle yasam seklinizle alakamiz yok, istediginiz dine inanin. Ben Protestanim ayrica. Yalniz inandiginiz din, hangi din olursa olsun baska bir din mensubuna Kafir deme hakkini size vermez. Cunku siz onlarin gozunde kafir oldunuz mu sinirlenirsiniz. Biraz da onlarin gozunden bakin, siz butun dini gerekliliklerinizi yerine getirirken size dinsiz denseydi nasil hissederdiniz? Ne ben size kafir diyebilirim ne de siz bana. 16. yuzyil degil artik