Müslüman olmayan bir insanın yaptıgı ibadet kabul olur mu ?

Konu sahibi son olarak 2614 gün önce görüldü
Pardon ama siz kim oluyosunuz da benim din ile ilgili düşüncelerim hakkında beni yargiliyorsunuz?
Ayrica benim ne olacağıma da sen karar veremezsin sen de ben de insan olduğumuza göre kimin ne olacağını Allah bilir!
Mümkünse yazdıklarıma alıntı yapmayınız zira sizi fazlaca yapmacık buluyorum.
Öyle kırmızı yazı ile Allah yazmaya benzemiyor bence böyle şeyler;)

Beni nasıl bulduğunuz umrumda değil. Siz nasıl kendinize din konusunda ulu orta atıp tutmayı hak olarak görüyorsanız, ben de bu dînin bir mensubu olarak özgürce fikirlerimi sunmayı hak olarak görüyorum. Sizin Allah katında bir dokunulmazlığınız olmadığı sürece de buna kimse engel olamaz.

Konu da söylenen şey esasen şu bence:
Hepimizin inandığı tanri/allah aynı dinler farklı.
Hepimiz ona ibadet ediyoruz.
Kiliseye giden de - camiye giden de ibadet ediyor.
Ve 3 Semavi dinin ortak noktası iyi ahlaklı insanlar olmak asla kötülük etmemek dünya da yaşadığı hayat boyunca kendine dahil hiç bir canlıya zarar vermemek.

O halde Hristiyan olan kişinin ibadetlerini allah kabul etmiyor mu?
Elbet herkes yaptıklarından hesaba çekilir ama yaptığı ibadet in ettiği dua nin samimiyet niyeti sadece allah ve kul arasinda olduğuna göre bu hiç bir insanın yorum yapabileceği birsey değil.

Allah sonsuz merhamet sahibi değil midir?

Hani biz insanların aklı buna etmezdi? Ne o herkes din alımı olmuş bakıyorum da.

Allah indinde tek din islamdır! Tekbiiiiirr!

''Ey iman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse, derin bir sapıklığa düşmüş olur.''(Nisa 4/136)

Îman bir mü'min için varılacak son noktadır ve inanmaktan çok daha fazlasını ifâde eder. Bir insana veya bir malzemeye güvenebilir, inanabilirsiniz. Fakat ona, itimat etmek, hayatını teslim edecek kadar güvenmek, ömrünü onu hoşnut edebilmek için geçirmek ve daha önemlisi ondan emin olmak velhasıl ona iman etmek farklı bir şey ve bir yaşam tarzıdır. Bu sonsuz sevgi ve itimat öyle bir şeydir ki beraberinde hem sevip hem korkmayı gerektirir. Bu beraberinde ölene kadar değişmemeyi, son nefesini verirken bile bu halde bulunma isteğini ifade eder. Hiçbir insan bu kadar sevgi ve güvene lâyık olamaz. Yeryüzündeki egemen hiçbir kuvvet insanoğlunu bu bahsedilen şekilde kendine bağlayamaz. Bu îman sadece Yüce Allah'a ve O'nun Resullerine, peygamberlerine, meleklerine, kitaplarına âittir. Îman etmek aynı zamanda yaşamına çeki düzen vermek, ibâdetlerini Allah rızâsı gözeterek yapmak, insanları sevip iyilik etmek ve hayrda yarışıp, hayr peşinde olanları desteklemek demektir. "hayra destek ve yardımcı olan onu yapmış sayılır" bilinciyle güzelliği desteklemek demektir. Îman; ibâdeti şuh içinde, Yüce Allah huzurunda bulunmanın ciddiyet ve mertebesinde yapmak demektir. Îmanlı insanın ibâdeti, buyruklara tam itaatin ve gönülden desteklediğinin göstergesidir. İçimizdekini bizden daha iyi bilen Allah'a yapılan ibâdet ceza veya mükafata sebepse de ibâdet bu mükâfat için veya cezadan kurtulmak için de yapılmaz. İbâdet sadece Allah rızâsını gözeterek yapılır.

İnanmadan da ibâdet edilebilir ve güzel ahlâk sergilenebilir. Hele iyi insan olmak ibâdet olmadan da olur. Benzer şekilde ibâdet etmeden îman etmek de olur. Ancak bu çırpınışlar kişinin, toplumun hoşnutluğunu kazansa da hepsi bir bütün olmadan Allah'ın hoşnutluğunu kazanamaz.

Tabi ki en doğrusunu Allah bilir. Ahlâklı ama ibâdet etmeyen ve hatta îman etmemiş birisini Yüce Rabbim kabul buyurursa hangi fâni karşı çıkabilir? Bir kulun Îman ettiği, ibâdetini aksatmadığı hâlde bir ahlâksızlığı veya zulmü nedeniyle cezaya çarptırılmasını kim engelleyebilir? Burada bahsedilen aklımızın erdiği kadarıyla, haddi aşmadan âyet ve hadislerden çıkardığımız mânâ iledir ki inanmak, şükretmek ve buna göre yaşamak olarak bir bütündür.

Özetle bu dünya imtihanındaki yaptığımız şeylere göre alınacak semere, arzulayarak uğruna Îman ettiğimiz o gül Cemal'e kavuşmanın, o sonsuz cennet ikramlarından yararlanmanın tek yoludur. Buna inanmazsak inancımız tam değil demektir. İnanır şükretmez ve af dilemezsek yetersiziz demektir. İnanır, şükreder ancak bu yaşam tarzını üç günlük fâni hayatımıza yansıtmaz ve süslü dünya hayatının haşmetine dalarsak kaybettik demektir.

Zaten inanan ve ibadet edenin ahlâksız olması, ahlâklı ve ibâdetli olanın îman etmemesi, îman edip ahlâklı yaşayanın ibâdet etmemesi mümkün değildir. Eğer bir insan bu üçlüden birinde bir zaaf gösteriyorsa o takdirde inancının üçü de zayıf demektir. Daha derin bakarsak îman edilecek şeylerden sâdece birinde tereddüt yaşamak üçgenin tümünü yerle bir edecek kadar çetindir. Yahut ahlâk üzere yapılacak bir kasıtlı yanlış Allah korusun senelerin uğraşını tek kalemde götürebilir!

Unutmayalım ki; iyi insan olmak bir ömür sürer, kötü insan olmak bir dakikadır.

Allah herkese îmanlı, ibâdetli, ahlâklı yaşamayı, nefes aldığı her gün îmanını ziyâdeleştirmeyi, sâlih amel işlemeyi, velhâsıl Müslüman olarak ölmeyi nasip etsin.

Âmin!

Yazmama gerek kalmamış gerekli bilgiyi Buhari bir üstte paylaşmış ..
Ek olarak şunu belirteyim ..
ALLAH Kuran'da O'na ibadet eden bir kavme Cumartesi günü balığa çıkmama yasağı getirdiğinden bahseder .. Bu kavim bir balıkçı köyü ve ALLAH'ın bu yasağına riayet ederler .. Ne var ki diğer günler denizde balık pek az olurken, Cumartesi günü deniz balık kaynamaktadır ve sonunda o kavimden bazıları dayanamayıp Cumartesi yasağını deler ve ve balıkları avlarlar ..
SONRA NE OLUR BİLİYOR MUSUNUZ ?
ALLAH onları maymunlara çevirir .. DÜŞÜNÜN Kİ O'NA İNANDIKLARI HALDE YASAĞINA RİAYET ETMEYEN BİR KAVME VERİLEN CEZA BU ..
O yüzden ALLAH'ın sınaması gerçeğini göz ardı edip ALLAH'ın buyurmadığını söylemeye çalışmak bizi yanlışa götürür .. Kuran'da İslama girmemiş ama iyi ameller içinde olanların durumları hakkında Rabbimiz ; ''Ey iman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse, derin bir sapıklığa düşmüş olur.''(Nisa 4/136) böyle buyurduktan sonra bize bunun üzerine bir şey söylemek yakışık almaz .. Üstelik bu ayette " İMAN EDENLER " diye başlıyor ve iman edenlerin iman etme şartları açıkça sıralanıyor .. ALLAH - MELEKLER - KİTAPLAR - PEYGAMBERLER - AHİRET GÜNÜ

Hangi dinden olursa olsun bir kimse Peygamber efendimize biat etmediği müddetçe İMAN ETMİŞ sayılmayacaktır ..

yorumlarda "Allah" kelimelerini kırmızı yaparsak biçok ateist iman eder. Çok dikkat edelim evet

yahu bi de şu var.inanmayanı kuran ayetleri ile imana getirme çabası ne kadar ironik? Adam inanmıyor,inanmadığı ile ikna etmeye çalışıyorsunuz.
allah vardır -->kim dedi -->kuran-->kuranı kim gönderdi?-->Allah...çok mantıklı Bi kuram bence..hala nasıl ikna olmuyorlar anlamıyorum

"gözleri vardır görmezler"

Cli senin inanman için ayetleri paylaşmıyorum .. İnancımın temelini oluşturan kanıtlar olduğu için paylaşıyorum .. Hidayeti bahşedecek olan da ALLAH'tır ..

Müslümanların yaptığı ibadet kabul oluyor mu? Ha ahbab's?​

Bu konu da sonucu öğrenebilmeniz için ,henüz bir birim oluşturulmadı sanırım yukarı da. Bir kere adamın zaten müslümandan başka bir şey olmaması lazım son din olduğu için. Dramatize eder isek "rabbim en bağışlayıcı olandır" yazıp sıyrılabiliriz.

Arab’ın biri bi kuyuya taş atmış 1,5 milyar müzülman çıkarmaya uğraşıyor

Geri