Müslüman olmayan bir insanın yaptıgı ibadet kabul olur mu ?

Konu sahibi son olarak 2613 gün önce görüldü
İmanın ve İslamın kurallarından bir tanesinin bile kabul etmeyen kişi gerçek anlamda ibadet edemez...

Dini hukumlere gore kabul olmaz ama benim anlamadigim
Musluman olmayan biri neden ibadet etsinki ? ...

bu çok fena bir tartışma konusuymuş şimdi bilemedim ALLAH ile kul arasında olan birşey oldugunu düşünüyorum ben müslümanım hayatım boyunca ibadet ederim belki kabul olmaz ama digeri ALLAH inancı olan farklı bir dinde ki biri ibadet eder kabul olur yani bu işler ince bir çizgi üzerinde

İslamın kaç şartını yerine getiriyoruz ki, herkesin ibadeti kendine. İslam çok sade ve anlaşılır bir dindir, herşeyde kolaylığı vardır. Bizler zorlaştırıyoruz. Karşındaki kişiyi güler yüzle karşılamak yada bir hayvana yemek vermek bile sevapsa varın gerisini siz düşünün .

bu çok fena bir tartışma konusuymuş şimdi bilemedim ALLAH ile kul arasında olan birşey oldugunu düşünüyorum ben müslümanım hayatım boyunca ibadet ederim belki kabul olmaz ama digeri ALLAH inancı olan farklı bir dinde ki biri ibadet eder kabul olur yani bu işler ince bir çizgi üzerinde

Allah inancı olan bir insan nasıl farklı bir din de olabilir ki (:

Allah inancı olan bir insan nasıl farklı bir din de olabilir ki (:

ALLAHın dinlerini bilmiyorsan bir şey yapamam dostum :) mesela Hristiyanlık ALLAH inancı var ALLAH a ibadet ediyor ama peygamberi Hz. İsa ya da yahudiler Hz.Musa peygamberleri ama ALLAHa inanıyorlar ve müslümanlar içerisinde 4 büyük mezhep harici olan mezhepler :) daha düşünmek gerekirse bir sürü çıkar :) yani demek istedigim sadece müslümanlar ALLAHa inanmıyorlar inananlarda var :)

Allah indinde tek din İslamdır iman edip müslüman olmadan olmaz kesindir tartışılmaz:!

Îman olmadıkça; hiçbir ibâdet, hiçbir iyilik, hiçbir hayr kabul olmaz. En azından hidâyete ermesine vesile olacağı umulur.

gülse kova yapıyoruz gelmek ister misin?

imanın şartı 6 dır. Bundan biri eksik olursa yaptığın tüm ibadetler boşadır.

Mümin olmayan kimselerin iyi amellerinin durumu kayalığın üzerinde ki toz toprak gibidir .. Yağmurla beraber dağılır gider ..

peki mümin olanın kötü amelleri?

arkada$ niye boyle cok polemik yapilcak konulari hortlatiyonuz :d

islam dininde kabul olmaz du$uncesindeyim ^_^

İbadet sadece namazla olmaz, namaz sadece temelidir.

İnsanların en iyisi, onlara faydası çok olanıdır. Bir hadisle konuşmama başlamak istiyorum. ( Kudis Hadisleri )

İnsan olmanın temeli zaten iyilik etmekten geçiyor. İslamın tebliğ edilmediği yerlerdeki kişiler, yaptıkları iyilik ve kötülüklerle imtihana tabi tutulurlar, bir insan iyilik yaparsa mutlaka karşılığını alır. İster müslüman olsun ister olmasın, bu benim fikrim. Çünkü islam bazı gericilerin anlattığı gibi sert bir din değildir, aksine hoşgörü ve affetme dinidir.

günaha sevaba siz karar veriyormuşsunuz gibi konuşuyosunuzda nereden biliyosunuz ki kimin ibadetinin neye göre kabul olduğunu.

Allah bilir orasını.
Samimiyete bakar biraz da.

(İmansızların yaptıkları faydalı işler, fırtınalı bir günde rüzgârın savurduğu kül gibidir. Ahirette o işlerin hiçbir faydası olmaz.) [İbrahim 18]

(Kıyamette onların yaptıkları her işi toz duman ederiz.) [Furkan 23]

(Kıyamette en çok ziyana uğrayanlar, iyi işler yaptıklarını sanıp da, bütün çabaları boşa gidenlerdir.) [Kehf 103–104]

(Kâfir olarak ölenlerin yaptıkları işler, dünyada da, ahirette de boşa gider, Cehennemde devamlı kalırlar.) [Bekara 217]

Geri