Müjdat Gezen: İnce'ye açık mektup

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
oy oydur hepsinin önemi var, haklısın. buna bir şey demiyorum. yalnız bunu dün farklı bugün farklı söyleyenler, dün çok rahatken seçim yaklaştıkça işi riskli görenler söyleyince gülünç oluyor. burası olsun, sosyal medya olsun, medyadakiler olsun herkes çok rahat seçim kazanılacağını söylüyordu. muharrem ince arkasındaki çoluk çocuk desteğiyle seçimde hiçbir şey yapamayağını, boyunun ölçüsünü alacağını söyleyenler şimdi gündemine bu adamı koyuyor. tepkim buna.
Siyasette 24 saat çok uzun bir süreç. Ani bir gelişmeyle oyu sıfıra da düşebilir, yüksele de bilir. Mesela ittifakı dağıtacak bir hamle yapılır da tutarsa(ki ben ittifaka zerre güvenmiyor ve hazzetmiyorum) avuçlarını ovuşturarak seçmenin kendisine kanalize olmasını bekleyecek. Ki nitekim kendisine giden de olur. Sonuçta güçlü/güçsüz olmasına bakılmaksızın bir alternatif olarak duruyor. Sinan Oğan’ da aynı şekilde. Belki bilinçli, belki bilinçsiz saray açısından bir can simidi işlevi görebilirler. Adaylıkların varlığının bu yönden bir tehlikesi var. Ama aksi durumda, yani herkesin tek bir aday etrafında kenetlenmesi durumunda böyle bir tehlike oluşmuyor. Masayı sabote etmeye çalışacak olanların gideceği tek yer iktidar bloğu kalıyor. Ona da giden gider zaten, muhalefet seçmeni de umursamaz. Alacağı %1-2’lik oydan bağımsız söylüyorum bunu.

Müjdat Gezen, sanatçı olarak sorumluluğunu yerine getirip samimi bir mektup yazmış fakat karşısında hırsına yenilmiş birisi olduğunu da unutmaması gerekiyor.

Sonuç olarak, İnce ya da Oğan ne yaparsa yapsın bu seçimi Millet İttifakı kazanacaktır. Yol haritası belirlerken bu iki faktörü hesap etmeyecek kadar tecrübesiz siyasetçiler yok masada merak etmeyin.

Kılıçdaroğlu, milleti temsilen herkesle görüşmek durumunda ve üzerine düşeni de yapmış oldu.

Müjdat Gezen, sanatçı olarak sorumluluğunu yerine getirip samimi bir mektup yazmış fakat karşısında hırsına yenilmiş birisi olduğunu da unutmaması gerekiyor.

Sonuç olarak, İnce ya da Oğan ne yaparsa yapsın bu seçimi Millet İttifakı kazanacaktır. Yol haritası belirlerken bu iki faktörü hesap etmeyecek kadar tecrübesiz siyasetçiler yok masada merak etmeyin.

Kılıçdaroğlu, milleti temsilen herkesle görüşmek durumunda ve üzerine düşeni de yapmış oldu.
Elinde veri var mı? İnce sadece milletten mi oy alıyor benim çevremde o kadar Muharremci var, hiçbiri Kemal'i istemiyor olur da çekilirse Sinan a kayar oylar size gelmez

Elinde veri var mı? İnce sadece milletten mi oy alıyor benim çevremde o kadar Muharremci var, hiçbiri Kemal'i istemiyor olur da çekilirse Sinan a kayar oylar size gelmez
Masaya destek veren diğer partiler gibi davranması yeterliydi ancak kendi bilir. Yaşayıp görelim.
Anketlere yansıyan oy oranı belli ve bu saatten sonraki oranları da hep birlikte göreceğiz. Bakalım ne kadar destekçisi varmış?

Masaya destek veren diğer partiler gibi davranması yeterliydi ancak kendi bilir. Yaşayıp görelim.
Anketlere yansıyan oy oranı belli ve bu saatten sonraki oranları da hep birlikte göreceğiz. Bakalım ne kadar destekçisi varmış?
Çok var benim etrafımda 3 kişiden biri ince ci dans videoları var hatta

Ince tabi ki oy alacak. Gerekirse akp basimizda kalsin ben kurde aleviye oy vermem diyenler inceye oy verecek. Ayrica herkesin bu kadar iktidarin degisecegine inanci ne guzel. Ben hala umutsuzum. Bak gene icim daraldi..

vallahi kimse kusura bakmasın, çok siyaset konuşmayı sevmiyorum lakin. İnanın Kemal kılıçdaroğluna oy vermeye de elim gitmiyor he verecekmiyiz evet ama 2.tur da başka şans görmez isek, oy bölünecek diğenleri de anlamıyorum bazı arkadaşların da dediği gibi madem ince balondu, dalga gecildi bu ne oy toplayacak diye, Erdoğanın maşası felan dı fistandı yahu bu adam CHP e 40 yıl hizmet etmedi mi etti, bu adamı siz cumhurbaşlanı adayı yapmadınız mı yaptınız ? desteklemediniz mi desteklediniz adam 50 defa bana CHP ihanet etti sandıklardan bile bir haberdiler bilmem kaçtane sandığa ulaşamıyoruz dediler mi dedi. chp yalanladı mı hayır ! adam neden o gece yada sabah orada olmadığını 500 defa açıkladı mı evet CHP yine yalanladı mı hayır ! eee yok fevri davranıyormuş ani çıkışları varmış yahu ben burada forum yönetiyorum da 50 kişilik aniden patlıyorum, bu adam devlet yönetmeye talip bir yarışın için de heycanı oluyor elbette, hani diyorsunuz ya kemal beyin her gafına e adam yorgun, e olabilir insanlık hali diye. E bu adam da peygamber değil nihayetin de elbet hataları olacaktır ama ben düşüncelerini bazı söylemlerini beğeniyor ve destekliyorum onun için bu adama oy vermek istiyorum ve vereceğim. Sevmiyorum aga kemali birleşmesini de istemiyorum o adamın ülke yönetebileceğine de zerre inanmıyorum ama sırf bu hükümet gitsin diye oy vereceğim oda mecburiyetten. Kapatıcam gözlerimi ya rabbi sen affet diyip vereceğim o derece yani.

vallahi kimse kusura bakmasın, çok siyaset konuşmayı sevmiyorum lakin. İnanın Kemal kılıçdaroğluna oy vermeye de elim gitmiyor he verecekmiyiz evet ama 2.tur da başka şans görmez isek, oy bölünecek diğenleri de anlamıyorum bazı arkadaşların da dediği gibi madem ince balondu, dalga gecildi bu ne oy toplayacak diye, Erdoğanın maşası felan dı fistandı yahu bu adam CHP e 40 yıl hizmet etmedi mi etti, bu adamı siz cumhurbaşlanı adayı yapmadınız mı yaptınız ? desteklemediniz mi desteklediniz adam 50 defa bana CHP ihanet etti sandıklardan bile bir haberdiler bilmem kaçtane sandığa ulaşamıyoruz dediler mi dedi. chp yalanladı mı hayır ! adam neden o gece yada sabah orada olmadığını 500 defa açıkladı mı evet CHP yine yalanladı mı hayır ! eee yok fevri davranıyormuş ani çıkışları varmış yahu ben burada forum yönetiyorum da 50 kişilik aniden patlıyorum, bu adam devlet yönetmeye talip bir yarışın için de heycanı oluyor elbette, hani diyorsunuz ya kemal beyin her gafına e adam yorgun, e olabilir insanlık hali diye. E bu adam da peygamber değil nihayetin de elbet hataları olacaktır ama ben düşüncelerini bazı söylemlerini beğeniyor ve destekliyorum onun için bu adama oy vermek istiyorum ve vereceğim. Sevmiyorum aga kemali birleşmesini de istemiyorum o adamın ülke yönetebileceğine de zerre inanmıyorum ama sırf bu hükümet gitsin diye oy vereceğim oda mecburiyetten. Kapatıcam gözlerimi ya rabbi sen affet diyip vereceğim o derece yani.
Helal olsun bunlar sanıyor ki İnce çekilse oylar Kılıçdaroğlu na gidecek ama ince seçimi ikinci tura götürecek potansiyel de

Ince tabi ki oy alacak. Gerekirse akp basimizda kalsin ben kurde aleviye oy vermem diyenler inceye oy verecek. Ayrica herkesin bu kadar iktidarin degisecegine inanci ne guzel. Ben hala umutsuzum. Bak gene icim daraldi..
İnsanları bu şekilde genellemek hoş değil. İnce'ye oy vermeyi düşünen biri olarak, Kılıçdaroğlu'nun mezhebiyle veya etnik kökeniyle ilgilenmiyorum.

İnceci arkadaşlar, ibanın bile bu kadar hararetli bir şekilde İnceyi savunması da mı "acaba" dedirtmiyor size?
Nerde savunmuşum gördüğümü söylüyorum Kemal Kılıçdaroğlu'nu istemeyenler bu adamı destekliyor bu adam olmasa oy verirler mi istemedikleri adama böyle bir mecburiyetleri var mı

Nerde savunmuşum gördüğümü söylüyorum Kemal Kılıçdaroğlu'nu istemeyenler bu adamı destekliyor bu adam olmasa oy verirler mi istemedikleri adama böyle bir mecburiyetleri var mı
Daha çok istemediğimiz biri var. Ehvenişer iba. Kötünün içindeki iyi. Ying/Yang.

Forumda düne kadar dalga malzemesi olan KK’ nun bir anda forumda ki kürt seçmenler tarafından Piro Reis güzellemeleri daha çok “acaba” dedirtti :)
Demek Kürtler bir şeye olumlu yaklaşıyorsa o şey olumsuzdur. Bu düpedüz ırkçılık oluyor ama yine de anlatayım ;

Hacım ben Kılıçdaroğlunu beğendiğimi, bu ülkede sorunları çözeceğine inandığımı söylemedim hiçbir zaman.

İnsanlar tek bir kimlik ile yaşamazlar. Bir çok kimliği bünyesinde barındırırlar. Kürt/sanat sever/solcu/hukukçu/hayvan hakları savunucusu/ sinema sever vs vs bir çok kimliğe sahip olabilir insan.

Seçim zamanı da dönüp bakarsın kazanımlarına ona göre bir tercihte bulunursun.

Senin soruna gelecek olursak kürt sorunu konusunda Erdoğan karşısındaki alternatif İYİP, Davutoğlu ve Saadetten oluşan bir koalisyon mu gerçekten? Bunlar bu sorunu mu çözecekler? Zerre inanmıyorum, buna ilişkin bir beklentim de yok çözemezler de.

Ama başka kazanımlarım var zeytinli rock festivaline gitmek istiyorum, depremde çadır satmayacak vatandaşının yanında duracak bir iktidar istiyorum, hayvanlara karşı işlenen suçlarda caydırıcı cezalar öngören bir anlayış istiyorum, sanat üreticilerinin kendilerini daha az baski altında hissettikleri bir ülke istiyorum. Bu kimlikler bana tercih yaptırıyor.

Seçimden sonra da burdayım, KK iktidar olunca ona nasıl muhalefet ettiğimi göreceksin diğer alanlarda. Ehvenişer mevzuu.

Demek Kürtler bir şeye olumlu yaklaşıyorsa o şey olumsuzdur. Bu düpedüz ırkçılık oluyor ama yine de anlatayım ;

Hacım ben Kılıçdaroğlunu beğendiğimi, bu ülkede sorunları çözeceğine inandığımı söylemedim hiçbir zaman.

İnsanlar tek bir kimlik ile yaşamazlar. Bir çok kimliği bünyesinde barındırırlar. Kürt/sanat sever/solcu/hukukçu/hayvan hakları savunucusu/ sinema sever vs vs bir çok kimliğe sahip olabilir insan.

Seçim zamanı da dönüp bakarsın kazanımlarına ona göre bir tercihte bulunursun.

Senin soruna gelecek olursak kürt sorunu konusunda Erdoğan karşısındaki alternatif İYİP, Davutoğlu ve Saadetten oluşan bir koalisyon mu gerçekten? Bunlar bu sorunu mu çözecekler? Zerre inanmıyorum, buna ilişkin bir beklentim de yok çözemezler de.

Ama başka kazanımlarım var zeytinli rock festivaline gitmek istiyorum, depremde çadır satmayacak vatandaşının yanında duracak bir iktidar istiyorum, hayvanlara karşı işlenen suçlarda caydırıcı cezalar öngören bir anlayış istiyorum, sanat üreticilerinin kendilerini daha az baski altında hissettikleri bir ülke istiyorum. Bu kimlikler bana tercih yaptırıyor.

Seçimden sonra da burdayım, KK iktidar olunca ona nasıl muhalefet ettiğimi göreceksin diğer alanlarda. Ehvenişer mevzuu.
Seni diğerlerinden farklı gördüğüm için alıntı yapıp siyasi konuda yazışmak istedim. Ama sen de diğerleri gibi ırkçılıkla suçlayacaksan bu son olur bir daha tartışmam olur biter. O yüzden o kısmı atlıyorum cevap vermeye tenezzül etmiyorum.

Bu ülkede insanlara seçme ve seçilme hakkı verilmiş. Bir vatandaş olarak ben de tıpkı diğer insanlar gibi gidip oyumu kullanacağım. Senin de belirttiğin gibi Bir çok kimliği bünyesinde barındıran adaylardan birini seçeceğim.

Ama adaylar belli olduktan sonra çok ciddi bir baskı var seçmene. KK yı desteklemeyenler öcü gibi gösteriliyor. Nerdeyse vatan hainliği ile suçlanacağız.
Yüzde 2 oyunuz var yok oyları bölüyorsunuz yok zart yok zurt.
Ben mecbur muyum Erdoğan gitsin diye KK ya oy vermeye? Neden bu baskı? Zorbalık değil mi bu?

Biz 2 senedir halk olarak Mansur Yavaş diye bir taraflarımızı yırtmadık mı? Kürtler Mansur Yavaş a oy vermez diye seçime 90 gün kala kim ortaya çıktı da bu muhabbetleri yayıp,karalama kampanyasını başlattı? Mansur Yavaş ın videosunu ortaya çıkartıp ırkçılıkla suçladı?

Siz bizim yolumuzdan gelmeyi red edip kendi yolunuza çağırıyorsunuz. Ben bir Türk Milliyetçisi Atatürkçü olarak neden sizin yolunuzdan geleyim?
Sizin yolunuzdan gelmeyincede ırkçı oluyoruz değil mi? :)

İnsanları bu şekilde genellemek hoş değil. İnce'ye oy vermeyi düşünen biri olarak, Kılıçdaroğlu'nun mezhebiyle veya etnik kökeniyle ilgilenmiyorum.
genellemedim ki oy vereceklerin bir kısmının bunlar olacağını belirttim. bir diğerleri de hdp vs diye oy vermekten çekinenler işte. başka oy verecek bir sebep göremedim ben henüz. bu kesim mevcut iktidarın en sevdiği kesim. ama bana kalırsa, son yaptığı hareket ve söylemlerden sonra ince'nin değil cumhurbaşkanı siyasetin herhangi bir alanında başarılı olabileceğini sanmıyorum. daha iki günde nevri döndü ne dediğini bilmiyor.

İnce ne dedi... gündemden o kadar uzagim ki..

Hocam “İnce”den giydirmiş de Sayın İnce takmış kafaya bi şeyler. Hayırlısı.

Sayın Mansur'da bu gemide, dolayısıyla Mansur'u aday görmek isteyen seçmen için de bu bir fırsat. Önemli olan kimin aday olduğu değil bu ucube sistemin sonlandırılması, toplumun soluk alması ve siyaset yapmanın yolunun açılması. Gerçek hizmet yarışı zaten bu sistemin sonlandırılmasıyla başlayacak. O zaman herkes kendi adayını sorunsuz gösterir.
Dolayısıyla tüm muhalefet seçmeninin, tek adam rejimi bitsin diyen seçmenin,..... bu seçimlerde tek güç olup güçlü muhalif adaya ve ittifaka oy vermeleri gerekli. Bu fırsat son fırsat, bilinmesi gerekli.

Geri