Müjdat Gezen: İnce'ye açık mektup

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Sevgili Muharrem İnce...

Seni gerçekten sevdiğimi bilirsin. Bir kere içtensin, samimisin. Öğretmensin. Düşündüm taşındım, sana bu mektubu “Yazayım mı, yazmayayım mı” diye. Sonunda senin dürüstlüğüne olan inancım ağır bastı. Ve yazmaya karar verdim.

Bildiğin gibi okulumda yedi yaşından, yetmiş yaşına kadar öğrencim var. Toplam yedi yüz civarında. Bunları velileriyle çarptığın zaman, oldukça kalabalık bir kitle oluşuyor. Hemen hemen tamamının fikri şu ki sen aday olduğunda Millet İttifakı oy kaybedecek. Seçim ikinci tura kalacak. Ve Erdoğan’ın istediği olacak. Oysa tanıdığım kadarıyla, sen iyi bir demokratsın. Durumu aklının süzgecinden bir kere daha geçir. Türkiye kritik bir dönemeçte. Senin gibi vatansever birinin, sonradan zor durumda kalmasını içim hazmedemiyor.

Değerli kardeşim bundan sonrası tamamen sana ait.

Her iki durumda da yolun açık olsun.

Sevgi ve saygılarımla...

Kaynak

yazar452.png

İnce de biliyor neyin ne olduğunu fakat kim bilir hangi hesaplar peşinde?

Neden sanki ince olmayinca oyları direkt millet ittifakına gidecek gibi bir algı var.. iki kötünün iyisi olarak gören çok var ancak bu kişilerin ince ortadan kalkınca kime oy vereceğini bilemeyiz bence..

Neden sanki ince olmayinca oyları direkt millet ittifakına gidecek gibi bir algı var.. iki kötünün iyisi olarak gören çok var ancak bu kişilerin ince ortadan kalkınca kime oy vereceğini bilemeyiz bence..
Anlamıyorlar zaten ince destekçileri Kemal'i istemeyenler

Ya hu bu mahalle baskisinin adi ne?
Insan utanir ln sunu yazmaya.
Bir de dalga gecer gibi "..sen iyi bir demokratsin.." demis.
Pes.

saçmalık, terbiyesizlik ve zorbalık. muharrem bey'den beklenenler kemal bey'den beklenmedi, talep edilmedi. o, kimsenin önünü açmaya razı olmadı, istenmediği halde "ben bay kemal geliyorum" diyerek dikte etti. buradan yola çıkarak kemal bey belli ki ince gibi demokrat değil aksine tiranmış diyebiliriz.

daha düne kadar muharrem ince'nin sadece sosyal medya gücü var, liseliler destekliyor, %2 alsın öpüp başına koysun diyenler şimdi oy bölmekle suçluyor. ilginç.

bütün muhalefet birleşip tek aday çıkarsın, reis yine kazanacak (:

daha düne kadar muharrem ince'nin sadece sosyal medya gücü var, liseliler destekliyor, %2 alsın öpüp başına koysun diyenler şimdi oy bölmekle suçluyor. ilginç.
Hacım %2 ince için çok küçük ama Cumhur ittifakının kaybetmesi için çok büyük bir oy değil mi sence de?

Muhalefetin tepkisi bundan.

Allah'tan adamın kaseti felan yok ya da çalıp çırptığı zimmetine geçirdiği mallar.. Yoksa şimdiye kadar gün yüzüne çıkardı.

E tabi baskı oluşturacaklar, siyaset dediğiniz şey ılık demokratlıkla mı yürüyor. 1 kişinin baskı yapması zorbalıktır ama milyonlarca kişinin baskı yapması halk hareketidir. Çekilsin kenara teşne olmasın. Herkesin değişim istediği bir dönemde, muhalefetin en güçlü olduğu bir zaman diliminde kendisinin alacağı oy nedeniyle seçim 2. tura kalırsa kendisi açısından hiç hoş olmaz. Toplumda önemli bir kesim bu ucube sistemden kurtulmak istiyor. Türkiye tarihinin en büyük yoksulluğu ve enkazının yaşındığı bu dönemde beyefendi gaz-pedal diye ortamlarda dans ediyor. Seçim kaybedilirse gazı da pedalı da götümüze sokacaklar haberi yok.

30 yıldır komşumuzu ortak alan kullanımının bazı şartları gözetmek gerektiğine ikna edemedik, bugün 2 ayda ince’yi mi bir şeylere ikna edeceğiz. Değişim gerektiğini görecek kadar akıllı insanlarsınız, akıllı davranmaya devam edin. Akılsız başın cezasını ayaklar çeker, kendinizi yormayın.

Erdoğan son seçimde İnce'ye sen daha çıraksın diyordu. İnce son çıkışlarıyla hala çıraklıkta kaldığını gösterdi. Bu adamdan kurtulalım, rahatlayalım,..... diyen usta siyasetci böyle bir günde indirecek adaya tökez olmaz. Kişisel hırsla çırak olarak kalmaya devam edecek ve seçim kendisinden dolayı kaybedilirse siyasi hayatını sonlandıracak, tabii başka bir sürpriz ile karşımıza çıkmazsa.

Hacım %2 ince için çok küçük ama Cumhur ittifakının kaybetmesi için çok büyük bir oy değil mi sence de?

Muhalefetin tepkisi bundan.
oy oydur hepsinin önemi var, haklısın. buna bir şey demiyorum. yalnız bunu dün farklı bugün farklı söyleyenler, dün çok rahatken seçim yaklaştıkça işi riskli görenler söyleyince gülünç oluyor. burası olsun, sosyal medya olsun, medyadakiler olsun herkes çok rahat seçim kazanılacağını söylüyordu. muharrem ince arkasındaki çoluk çocuk desteğiyle seçimde hiçbir şey yapamayağını, boyunun ölçüsünü alacağını söyleyenler şimdi gündemine bu adamı koyuyor. tepkim buna.

Geri