Kaygılarını anlıyorum. Kaygılarında kendi hayat görüşün çerçevesinde sonuna kadar da haklısın. Ama bir noktada farklı bakıyoruz seninle ;Seni diğerlerinden farklı gördüğüm için alıntı yapıp siyasi konuda yazışmak istedim. Ama sen de diğerleri gibi ırkçılıkla suçlayacaksan bu son olur bir daha tartışmam olur biter. O yüzden o kısmı atlıyorum cevap vermeye tenezzül etmiyorum.
Bu ülkede insanlara seçme ve seçilme hakkı verilmiş. Bir vatandaş olarak ben de tıpkı diğer insanlar gibi gidip oyumu kullanacağım. Senin de belirttiğin gibi Bir çok kimliği bünyesinde barındıran adaylardan birini seçeceğim.
Ama adaylar belli olduktan sonra çok ciddi bir baskı var seçmene. KK yı desteklemeyenler öcü gibi gösteriliyor. Nerdeyse vatan hainliği ile suçlanacağız.
Yüzde 2 oyunuz var yok oyları bölüyorsunuz yok zart yok zurt.
Ben mecbur muyum Erdoğan gitsin diye KK ya oy vermeye? Neden bu baskı? Zorbalık değil mi bu?
Biz 2 senedir halk olarak Mansur Yavaş diye bir taraflarımızı yırtmadık mı? Kürtler Mansur Yavaş a oy vermez diye seçime 90 gün kala kim ortaya çıktı da bu muhabbetleri yayıp,karalama kampanyasını başlattı? Mansur Yavaş ın videosunu ortaya çıkartıp ırkçılıkla suçladı?
Siz bizim yolumuzdan gelmeyi red edip kendi yolunuza çağırıyorsunuz. Ben bir Türk Milliyetçisi Atatürkçü olarak neden sizin yolunuzdan geleyim?
Sizin yolunuzdan gelmeyincede ırkçı oluyoruz değil mi?![]()
Eğer Erdoğan gitmeli diyorsak, ülkenin yönetilemediğine inanıyorsak Erdoğan gitsin diye karşısındaki en güçlü adaya oy vermeye mecburuz.
Çünkü bu mecburiyeti de Erdoğan yarattı. Türk tipi başkanlık sistemi ve ne idüğü belirsiz bir başkanlık sistemi ve ittifak sistemi geldi ülkeye.
Sistem bu malesef. İttifaklar içinde ön seçim yapılmıyor. Yapılsa keşke, millet ittifakındaki partiler cb adaylarını halka sunsa sonrasında halk önce ittifaklarin adaylarını oylasa ve ittifakin başkan adayını halk seçmiş olsa, ya da ne bileyim delege seçsek önden delegeler sonrasında cb adayı seçse. Ama sistem bu değil sistem ucube, iktidar için de muhalefet için de masa başında liderlerin karar verdiği bir sistem.
Ve mecburen bu seçimi bu sistem içerisinde yapıyoruz. Dönülsün parlementer sisteme, zaten kim kime ne diyebilir ki? Herkes kendisini temsil etmesini istediği partiye oy verir, herkes kendi görüşüne uygun başbakan oylar.
Kimse kimsenin yolunda gitmesin diyorum ben yani, yol Erdoğanı gönderip parlementer sisteme geçmekse mevcut sistemde bu yol zaten tek. Sisteme yabancı olduğumuz için bu sancılar toplumdaki.