"Müge Anlı ile Tatlı Sert" tarzı programların topluma etkisi

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
İzlerken midem bulanıyor her seferinde. O nedenle uzun zamandır izlemedim.

Kayıp yakınlarını arayan kişiler için bir umut olabilir hatta bazen hiç ummadığınız görgü şahitleri de ortaya çıkıyor ancak yine de çoğu zaman olaylar kontrolden çıkabiliyor.

Program topluma nasıl kötü etki yapabilir? Ya toplum zaten dibin dibini görmüş. Oradaki hikayeleri izlerken kanınız donmuyor mu? Bu insanlar bizim hafsalamızın almayacağı çarpık ilişkiler yaşıyor. Hangisinin eline su dökebilirsiniz bu insanlardan? Cem Yılmaz'ın dediği gibi kim marjinal?

Henuz dayimdan amcandan halamdan etkilenmedigime gore izlemeye devam edebilirim..

Sorun şu aslında; nasıl iyi insanları ve davranışları örnek alan, kendine rol model edinen birileri varsa aynı şekilde kötü insan ve eylemleri de kendine örnek alan kişiler var.

Toplumda suç oranın her geçen gün artmasının en önemli sebebi de suçun normalleştirilip hatta zaman zaman çeşitli bahanelerle suçlunun yüceltilmesi / aklanmaya çalışılmasıdır.

Şiddet hiçbir koşulda normal kabul edilemez.

Ahlaki çöküş ise yine eğitimsiz ve bilinçsiz birey sayısının her geçen gün artmasından kaynaklanıyor. Eğitim ve bilinçlenme ise üniversite okumakla sağlanamaz. Kişi en üst mevkide de olsa bu aynı zamanda ahlaklı / bilinçli bir birey olduğu anlamına gelmez.

Sorun şu aslında; nasıl iyi insanları ve davranışları örnek alan, kendine rol model edinen birileri varsa aynı şekilde kötü insan ve eylemleri de kendine örnek alan kişiler var.

Toplumda suç oranın her geçen gün artmasının en önemli sebebi de suçun normalleştirilip hatta zaman zaman çeşitli bahanelerle suçlunun yüceltilmesi / aklanmaya çalışılmasıdır.

Şiddet hiçbir koşulda normal kabul edilemez.

Ahlaki çöküş ise yine eğitimsiz ve bilinçsiz birey sayısının her geçen gün artmasından kaynaklanıyor. Eğitim ve bilinçlenme ise üniversite okumakla sağlanamaz. Kişi en üst mevkide de olsa bu aynı zamanda ahlaklı / bilinçli bir birey olduğu anlamına gelmez.
lefticim insanımız o kadar yozlaşmış ve açıkçası boka batmış durumdaki bu programların etkisinin olmadığını düşünüyorum. bunlar zaten olan şeylerdi. yeni olan şeyler değil ki. ha insanı etkiliyor. nasıl mı? mesela ufak yeğenim dışarı çıkınca yalnız bırakamıyoruz. sokakta yaşlı gariban görünümlü insanları görünce ay yazık deyip yanaşamıyoruz,sapık çıkabilir-. çok ahlak bekçisi kesilen insanları görüyoruz.. köy tren yapmış birbirine. normal bir insanın çıkıp programda sinan'ı görünce ulan bu yaptıysa bende yapayım deyip 12 yaşında çocuğa saldıracağını pek sanmıyorum. ha bu program problem yaratabilir mi e tabi olabilir her şey ihtimal dahilinde. ama ona gelene kadar açıkça tecavüzü, şiddeti, cinayeti meşru gösteren dizilerden filmlerden başlamak gerekir. ki bana o da çok sağlıklı gelmiyor. kardeşim hepimiz insanız. iki olay görüp sağa sola saldıracaksan bu zaten hastadır bi yere kapatmak gerekir.

O tür diziler Türkeye hepten batmış izlenimi yaratmış sizde. Biz batmadık, siz de batmadıysanız, Türkiye'nin genel gerçeği olamaz. Öyle olsaydı, siz toplum içinde tuhaf kalırdınız. Mide bulandırıyor ve itibar bozuyor. Susturun şu kadını.

lefticim insanımız o kadar yozlaşmış ve açıkçası boka batmış durumdaki bu programların etkisinin olmadığını düşünüyorum. bunlar zaten olan şeylerdi. yeni olan şeyler değil ki. ha insanı etkiliyor. nasıl mı? mesela ufak yeğenim dışarı çıkınca yalnız bırakamıyoruz. sokakta yaşlı gariban görünümlü insanları görünce ay yazık deyip yanaşamıyoruz,sapık çıkabilir-. çok ahlak bekçisi kesilen insanları görüyoruz.. köy tren yapmış birbirine. normal bir insanın çıkıp programda sinan'ı görünce ulan bu yaptıysa bende yapayım deyip 12 yaşında çocuğa saldıracağını pek sanmıyorum. ha bu program problem yaratabilir mi e tabi olabilir her şey ihtimal dahilinde. ama ona gelene kadar açıkça tecavüzü, şiddeti, cinayeti meşru gösteren dizilerden filmlerden başlamak gerekir. ki bana o da çok sağlıklı gelmiyor. kardeşim hepimiz insanız. iki olay görüp sağa sola saldıracaksan bu zaten hastadır bi yere kapatmak gerekir.
Katılıyorum hatta dizi ve filmlerde de çok rahatsız edici sahneler olabiliyor. İşkence ve şiddet içeren çok detay var.

Sağlıklı bireylere olumsuz etkisi olmaz ve en fazla rahatsızlık duyarlar ancak sağlıklı düşünemeyen insanları etkiliyor maalesef.

@juju cuğum bir ara "Kedilerin ayaklarını kestiler" diye sosyal medyada paylaşım yapılmıştı ve o güne kadar hiç kedi ayağı kesilmezken, Türkiye'nin çoğu ilinden bu şekilde ihbarlar gelmeye başladı. Yine aynı şekilde tek bir haber sonrasında şu an, evinin bahçesinde sahipli köpekleri benzin döküp yakmaya başladılar.

Ne yazık ki sağlıklı düşünemeyen kişilerde bu tarz program içerikleri ya da paylaşımlar özendirici olabiliyor. Çözüm de bu tarz program ve paylaşımlarda fazla detay vermemek olabilir belki de...

• Beğen
Tepkiler: ne
Muge Anli programi aslina bakarsan polisin isini kolaylastiran bir program. Polisin bulamadigi yuzlerce insan ve hayvan bu program sayesinde bulundu. Cunki medyanin boyle guclu bir etkisi var. Mesela sevgi izi ve pati buldular projesi ile binlerce insan kaybini tekrar buldu.
Aslina bakarsan Muge Anli belalti konulari islemeyi sevmiyor konu cogu zaman cinayetten oraya geliyor.

Katılıyorum hatta dizi ve filmlerde de çok rahatsız edici sahneler olabiliyor. İşkence ve şiddet içeren çok detay var.

Sağlıklı bireylere olumsuz etkisi olmaz ve en fazla rahatsızlık duyarlar ancak sağlıklı düşünemeyen insanları etkiliyor maalesef.

@juju cuğum bir ara "Kedilerin ayaklarını kestiler" diye sosyal medyada paylaşım yapılmıştı ve o güne kadar hiç kedi ayağı kesilmezken, Türkiye'nin çoğu ilinden bu şekilde ihbarlar gelmeye başladı. Yine aynı şekilde tek bir haber sonrasında şu an, evinin bahçesinde sahipli köpekleri benzin döküp yakmaya başladılar.

Ne yazık ki sağlıklı düşünemeyen kişilerde bu tarz program içerikleri ya da paylaşımlar özendirici olabiliyor. Çözüm de bu tarz program ve paylaşımlarda fazla detay vermemek olabilir belki de...
ama lefticim müge anlının avukatı gibi olmak istemiyorum şu an.. fakat.. müge anlı'nın programı bunları ifşasını ve yakalanmasını sağlıyor. senin bahsettiğin konular internette, haber sitelerinde, twitterda, instagramda, ana haber bültenlerinde sürekli verilen şeyler. o zaman buralarda da gösterilmemeli. bu da imkansız. ya da ağır bir sansür gerektiğini savunuyorsunuz. ama insanların haklarını yine korumak için sosyal medyayı kullanmıyor muyuz biz? bu ne perhiz bu ne lahana şeysi. ben benzer diğer programları hiç bilmiyorum. ama müge anlının programının tek bir kötü sonucu var. o da malesef kimi zaman masum insanları zan altında bırakmaları. ve bunu bir mahkeme gibi karar vererek emin şekilde yapmaları. bu aşırı tehlikeli bir şey. tüm bunların sonucu olarak bir ülkede adalet sistemi yoksa bu programlar malesef bu kadar önemli hale gelir.

Sevgi izi evet bunun gibi çok güzel işlere imza attı ciddi anlamda zaten benim eleştirim programa şahsa değil.
Hatta bazen YouTube de komik replikler denk geliyorum gülmüyor değilim

@juju cuğum

Müge Anlı'yı örnek seçtik ancak elbette bu tarz tüm programlar açısından değerlendirme yapıyoruz.

Sansür değil anlatmak istediğim. Aşırı detayları yetkililer yine bilsin ancak halkın bilmesi sadece reyting açısından programa katkı sağlıyor.

Sosyal medyada da paylaşım yapan site ya da kişilerin bilinçli davranması gerekiyor ancak o da pek mümkün olmuyor. :(

@juju cuğum

Müge Anlı'yı örnek seçtik ancak elbette bu tarz tüm programlar açısından değerlendirme yapıyoruz.

Sansür değil anlatmak istediğim. Aşırı detayları yetkililer yine bilsin ancak halkın bilmesi sadece reyting açısından programa katkı sağlıyor.

Sosyal medyada da paylaşım yapan site ya da kişilerin bilinçli davranması gerekiyor ancak o da pek mümkün olmuyor. :(
bu tarz konuların reyting sağladığı doğru. burada sağladığı fayda ile zararı karşılaştırıp ona göre karar vermek gerekir. insanları reyting için kimi palyaçoya dönüştürüyorlar mı evet.. haklısınız. ama insanlar bir tane işlemi savcılığa yaptırmak için 1 yıl beklesin, bu en son gündem olan sinan olayında kaç kişi şikayetçi olmuş tek bir araştırma bile yapılmasın, bugün bir kadına bir adam dadansa kadın ölene kadar adama hiçbir şey olmasın. sonra bu kadın çıkar 3-5 günde bu işi çözerse e şu an ülkenin en güvenilen insanı haline gelir. normal mi değil. ama sonuç bu.

bu tarz konuların reyting sağladığı doğru. burada sağladığı fayda ile zararı karşılaştırıp ona göre karar vermek gerekir. insanları reyting için kimi palyaçoya dönüştürüyorlar mı evet.. haklısınız. ama insanlar bir tane işlemi savcılığa yaptırmak için 1 yıl beklesin, bu en son gündem olan sinan olayında kaç kişi şikayetçi olmuş tek bir araştırma bile yapılmasın, bugün bir kadına bir adam dadansa kadın ölene kadar adama hiçbir şey olmasın. sonra bu kadın çıkar 3-5 günde bu işi çözerse e şu an ülkenin en güvenilen insanı haline gelir. normal mi değil. ama sonuç bu.
Birde dosya birlestirme oluyormus galiba farkli illerden olaylar olunca. Dosya birlesince ceza da buyuk oluyormus dogru mu juju ?

Birde dosya birlestirme oluyormus galiba farkli illerden olaylar olunca. Dosya birlesince ceza da buyuk oluyormus dogru mu juju ?
ya olay dosya birleştirme falan değil w hanımcım. şimdi bilemiyorum her suça olaya göre değişir. insanlar düzgün iş yapmıyor. bugün şikayetçi ol sonuç alman 7-8 ay o da savcılıkta. ben temmuzda bir konudan şikayetçi oldum o da basit bir şikayet. hiçbir şey yok dosyada. savcı kararı 7 ay sonra verdi ya. e bunun daha bunun davası var sonuclanması var oho.. bak mügede izledik. adam polise gitmiş tamam sinan öyle boşver şikayetçi olma demiş komiser bey. e bu adam 12 yaşında cocuğa tecavüz etti deniyor şu an. bunun tek sorumlusu sinan değil şu durumda. bu kadar şikayete hiçbir şey yapmayan polis savcı jandarma da suçlu. e bu programda bu ortaya çıkmasaydı ve gidip bu adam istanbulda bizim çocuğumuza tecavüz etseydi. aynı şeyleri diyebilir miydi burada kapatılsın diyen insanlar. bence demezlerdi. hayalperest olmayı sevmiyorum. mevcut durumu görmek lazım.

Müge bu ülkenin tek dedektifi olabilir ya üstüne tanimiyorum :DD
BİR ŞEY DİCEM sanki ülke çok normal de Müge bunlari ortaya çikarinca mı aaa, ooo falan oluyo.? Gün yüzüne çıkmaması yaşanmamış olduğu anlamina gelmiyo.
Neyse aşiri Müge'ciyim psikolojisi bozulan izlemesin -.-

• Kalp Gözler
Tepkiler: W
Aile değerlerini ayaklar altına seren saçma sapan programlar hepsi aynı şeyin laciverti .)) 45 yaş üstünün hayran kaldığı aslında reyting için babasını kesecek kadar cesur tipler bu sunucular .)) tv izlemem kitap okuyup müzik dinlemeyi tercih ederim.

Geri