"Müge Anlı ile Tatlı Sert" tarzı programların topluma etkisi

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Şiddet / suç içerikli reality programlar konusunda farklı görüşler mevcuttur ancak reyting oranına bakıldığında da en yüksek rakamlara sahip oldukları görülmektedir.

Bu tarz programların başka suçlara davetiye çıkartıp örnek teşkil ettiğini savunanlar olduğu kadar, aynı zamanda bazı olası suçlara karşı farkındalık ve duyarlılık yarattığını savunanlar da vardır.

Yapılan araştırmalara göre, bazı vaka örneklerinde rastlanan 'ahlaki dejenerasyonun toplum sağlığına olumsuz etkisi' konusunda hemfikir olan kişilerin bile zaman zaman bu programları takipten vazgeçemediği görülmektedir.

Sizce bu tarz programların olumlu ya da olumsuz etkileri neler olabilir?

true-crime-series-2023.jpg

@different

Diğer konu başlığında bahsettiğin konuyu açtım.

elinize sağlık lefty ablacigim
gercekten konu acma sizin işiniz tebrikler.bu işi güzel beceriosunuz.

düşüncelerime gelecek olursak zaten ne düşündüğümü biliyorsunuz
izlemem izlettirmem bulunduğum ortamda

izleyen kizlar itici geliyor gozume muhattap olmam pek meraba meraba en fazla

elinize sağlık lefty ablacigim
gercekten konu acma sizin işiniz tebrikler.bu işi güzel beceriosunuz.

düşüncelerime gelecek olursak zaten ne düşündüğümü biliyorsunuz
izlemem izlettirmem bulunduğum ortamda

izleyen kizlar itici geliyor gozume muhattap olmam pek meraba meraba en fazla
Teşekkür ederim.

Evet, biliyorum ve sen de olumsuz etkisi olduğunu düşünüyorsun.

Bu tarz programları takip etmiyorum çünkü çoğu vaka her ne kadar hayatın içinden de olsa insanın tahammül sınırını aşabiliyor ayrıca suçlu / suçsuz ayrımı olmadan linç kültürünü de besleyebiliyor.

Faili meçhul vakalar açısından ise faydalı olduğu durumlar var ancak yine de bazı bilinçsiz kişilere, suç işleme adına yol gösterici olması da muhtemel.

Suç mahalinin nasıl iz bırakmadan terk edilebileceği öğretiliyor. Algısı ve anlayışı zayıf insanlar'da da taklid için örnek teşkil ediyor.
Mesela Münevver Karabulut cinayeti, ardından gelen kadın cinayetleri serisinin tetikleyicisi olmuştu.

reytinge oynaması ve sınırların aşılmasını saymazsak bence gerekli bir program. görmezden gelinen, üstü kapanan birçok olaya kamuoyu oluşturuluyor, üzerine gidiliyor, sonuç alınıyor. tabii bir de toplumun gerçek yüzünü göstermesi var.

Ya vizyonsuzluktan başka bir şey değil şunu izlemek kusura bakmayın.
Sosyolojik ve de karmik açıdan Hasetlige, dedikoduya aç bi toplum çekirdek çitleyip izliyor başka da bir şey yok. Neymiş bilincleniyorlarmis bilinclenip de ne yapıyolar, hangi yaralı parmağa işiyorlar? Hangi dengesizliği hangi potansiyel faydayı işleyen konuya değinmiş? Nerede ensest varoş sosyolojik kriz var onu ele alıyor. Bu ülkenin savcısı mi yok, polisi mi yok? Bir şeylerden haberdar olmak için neden Müge'ye ihtiyaç duyuyoruz. Tabiat ana falan mi bu kadın, tanrisal şeffaflık tescili mi var? Biattan hallice bu sempati niye? A101 deki kıymanın reklamını yapmış.Kendisi yemiyordur ben köpeğime dahi yedirmem onu. Bu zamana kadarki kendini pazarlama şekline bakarsak müthiş bir manipulasyon figürü.
Çok ekmek yedirir.

Aynı saatlerde yayınlanan programlarla kıyaslanınca en faydalı bulduğum programlardan birisi.. polisin ulaşma şansı olmayan tanıklara medya sayesinde ulaşabiliyor. müge anlı da kafası çalışan bir insan, gerçekte iyi yönetiyor.çocuklar üzerinde olumsuz etki bırakabileceği doğru ancak içinde yaşadığımız ortama bakınca çocukların öğretmenlerine, komşu amcalarına birazcık paranoyakça bakması da iyi sanki..
ayrıca suç işleyenlere de inceden hiçbir suç gizli kalmaz mesajı veriyor kanımca.

Programı izleyen herkes aynı bilinç düzeyine sahip olmadığı için kendince hatalı çıkarımlarda bulunanlar olabiliyor.

Yayın sırasında, suç işleyen kişi ile mağdur ya da mağdur yakınlarının habersizce aynı ortamı paylaşması da ayrı bir travma yaratmaktadır.
Haberlere bile konu olan "Sinem - Emrah" vakasında, aylarca kızının katili ile aynı programda, kızına ulaşmaya çalışan bir anne vardı. Kızının katilinin yine kızının en yakın arkadaşlarından birisi olduğunu ve aylarca kandırıldığını öğrenince ne hissetti acaba?

Toplumdaki çoğu olumsuzluğu gözler önüne sermesi açısından faydalı gibi görünse de zaman zaman suçlu / suçsuz ayrımı sağlıklı yapılamadığı ya da sonradan ortaya çıktığı için de ne yazık ki suçsuz insanların mağduriyet yaşamasına da sebep olmaktadır.

Aha bakin ulkenin sapigini, tecavuzcusunu, kac insanin hayatini mahvedenini savci hakim polis halledememis kim tiktirdi iceri may lav muge. Biraz insanin anksiyetesini artirsa da bir suru sey yapmaktadir. Tesekkurler muge tesekkurler rahmi bey, tesekkurler adli tipci sakin insan. Izleyelim izletelim.

Ya vizyonsuzluktan başka bir şey değil şunu izlemek kusura bakmayın.
Sosyolojik ve de karmik açıdan Hasetlige, dedikoduya aç bi toplum çekirdek çitleyip izliyor başka da bir şey yok. Neymiş bilincleniyorlarmis bilinclenip de ne yapıyolar, hangi yaralı parmağa işiyorlar? Hangi dengesizliği hangi potansiyel faydayı işleyen konuya değinmiş? Nerede ensest varoş sosyolojik kriz var onu ele alıyor. Bu ülkenin savcısı mi yok, polisi mi yok? Bir şeylerden haberdar olmak için neden Müge'ye ihtiyaç duyuyoruz. Tabiat ana falan mi bu kadın, tanrisal şeffaflık tescili mi var? Biattan hallice bu sempati niye? A101 deki kıymanın reklamını yapmış.Kendisi yemiyordur ben köpeğime dahi yedirmem onu. Bu zamana kadarki kendini pazarlama şekline bakarsak müthiş bir manipulasyon figürü.
Çok ekmek yedirir.
İlk defa sana katılıyorum. Hiç bu kadar haklı görmemiştim seni.

Arkadaşlarım arayıp mogoyo aç bak mogodo neler var diyor. Kusura bakma açamam diyorum cinayet işlemeyi popüler olacağım diye tvye çıkacağım diye olmadık işler yapmayı öğreten program. Asla sevmiyorum ve tasvip etmiyorum farkında değilsiniz izleyenlerin zihinlerinde algı oluşuyor.
Örneğin ensest ilişkiler de hiç aklında yokken birisinin müge yi izlediği zaman aile ortamına girdiğin de aslında benimde güzel bir yengem varmış diye düşünülmüyor ise bende insan değilim. Çarpık ilişkiler sadece müge değil dizi ve tv deki bu tür izlenimler sonrası daha çok arttı.

Eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşüren oluşumlar.

Arkadaşlarım arayıp mogoyo aç bak mogodo neler var diyor. Kusura bakma açamam diyorum cinayet işlemeyi popüler olacağım diye tvye çıkacağım diye olmadık işler yapmayı öğreten program. Asla sevmiyorum ve tasvip etmiyorum farkında değilsiniz izleyenlerin zihinlerinde algı oluşuyor.
Örneğin ensest ilişkiler de hiç aklında yokken birisinin müge yi izlediği zaman aile ortamına girdiğin de aslında benimde güzel bir yengem varmış diye düşünülmüyor ise bende insan değilim. Çarpık ilişkiler sadece müge değil dizi ve tv deki bu tür izlenimler sonrası daha çok arttı.

Eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşüren oluşumlar.
Müge Anlı'da çıktı mı bilmiyorum ancak başka cinayet işleyenlere örnek olan korkunç bir vaka vardı.

Bir adam eşini öldürüp sonra da kıyma haline getirmişti ve sonrasında işlenen birçok cinayette bu korkunç durumun benzeri yaşandı.

Kim ne derse desin bazı kötü niyetli kişiler açısından özendirici ya da yol gösterici olabiliyor.

Mustafa Ertürkoğlu cinayeti tüm detaylarıyla itiraf ettiği ifadesinde eşinin ilk önce boğazını, ardından uzuvlarını kestiğini ve "cesetten kurtulmak için" satın aldığı kıyma makinesiyle parçalayıp şehrin farklı bölgelerindeki çöp konteynırlarına attığını söyledi.

Boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Cemile Ertürkoğlu'nun ailesi: 'Bu kapanacak bir yara değil' - BBC News Türkçe

• Üzgün
Tepkiler: ne
@Lefty,
Kim ne derse desin bazı kötü niyetli kişilere özendirici ya da yol gösterici olabiliyor.

Sonsuz katılıyorum sana

Geri