"Müge Anlı ile Tatlı Sert" tarzı programların topluma etkisi

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Talep çok olduğu için bu tip programları kaldırmazlar ancak yorumlarda da belirtildiği gibi sıkı bir denetim gerekiyor. Belli kurallar konulmalıdır çünkü burada her söyleneni doğru kabul eden bir kitle var, böylece yargısız infaz ve linç kültürü de yaygınlaşmış oluyor.

gece yatınca yutuptan program tekrarını açıp podcast gibi dinleyerek uyuyorum.......... uykuya dalma ve uyku kaliteme yardımcı oluyor............................
Eri lan sana oggy

yine hukukçular daha iyi bilirler elbet ama masumiyet karinesiyle çelişen çok durum oluşuyor...
kamuoyu baskısı sebebiyle zedelenen itibarın telafisi zorlaşıyor, kişisel hayatlar ifşa oluyor ve henüz kesinleşmemiş suç iddialarını dramatize ediyor bu tür programlar...
ve en önemlisi medya-adalet ilişkisinin bireylerde tartışmalı bir hal almasına sebebiyet veriyor...

Şuna çok takılıyor kafam, Bir katil neden böyle bir programa çıkıp kendini ele versin.
Adam öldürüyorsun, aylarca yıllarca hayatına devam ediyorsun. Sonra gelip birisi seni programa davet ediyor. gider misin?
Yada hayatına rezil birisi girmiş, kadın erkek fark etmez, onun yüzünde neden gidip böyle bir programa katılıp kendini gösterir insan.
Orada bir şeylerle suçlanıp programa katılmaması daha fazla şüphe çeker.

Orada bir şeylerle suçlanıp programa katılmaması daha fazla şüphe çeker.
Polis değil ki bunlar, varsa bir şüpheli durum gelip polis alır. Ve ben suçsuz isem ismimin böyle bir programda bile anılması istemiyorum.
Senin benim fotoğrafımı, adımı, video 'mu yayınlama hakkın var mı diye sorarım.
Bununla ilgili bir psikolojik video iizlemiştim. Seyirci önünde sıkıştırıp, suçu kabul ettirme üzerine . Bulabilirsem paylaşacağım.

Ya öyle bir konuşuyorsunuz ki, müge anlı sanki Galapagos adasındaki olayları bize izletiyor bizim de toplum olarak şirazemiz kayıyor.

Lan ekrandaki insanlar bizim insanımız işte. Anadolu irfanı. Bizi bize göstererek nasıl etkileyecekler. Orijinalimiz bu zaten.

Polis değil ki bunlar, varsa bir şüpheli durum gelip polis alır. Ve ben suçsuz isem ismimin böyle bir programda bile anılması istemiyorum.
Senin benim fotoğrafımı, adımı, video 'mu yayınlama hakkın var mı diye sorarım.
Bununla ilgili bir psikolojik video iizlemiştim. Seyirci önünde sıkıştırıp, suçu kabul ettirme üzerine . Bulabilirsem paylaşacağım.
Haklısın. suçlu değilsen, Olaylar etrafında geçti diye orada adının anılması, hakkında bilgiler verilmesi ve çıkıp açıklama yapmak durumunda bırakılman yanlış bence de bunu bende istemem. zorbalık sayılır bir bakıma.

Ya öyle bir konuşuyorsunuz ki, müge anlı sanki Galapagos adasındaki olayları bize izletiyor bizim de toplum olarak şirazemiz kayıyor.

Lan ekrandaki insanlar bizim insanımız işte. Anadolu irfanı. Bizi bize göstererek nasıl etkileyecekler. Orijinalimiz bu zaten.
Pek takipçisi değilim ama bana aşırı uç örnekler gibi geliyor. toplumun genelini yansıtsa hepimiz o programa çıkan insanlar gibi bir kaç tanesini tanıyor olurduk.

İnsanların toplum önünde deşifre edilmesi, alakası olmayan birilerinin zanlar ile ortaya atılması ya da konusunda uzman ekiplerin detaylı araştırma yapması gereken konuların bilinçsizce tartışılması v.s gibi açılardan bakınca, sıkı denetim gerektiren programlar olduğunu göz ardı edilmemelidir.

Geri