Millet İttifakı 2023 cumhurbaşkanlık seçimleri adayları

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti

millet ittifakı başkanlık seçimi adayı

• Kullanılan toplam oy
    33
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu sistem ile kim gelirse gelsin devam ettigi sürece sonuc Erdogan gibi olur. Cürük zemineasla saglam bina kuramazsin. Bu sistemden kurtarmak disindaki her vaat yalan ve gercek disidir. Isin gercegi bu malesef.
Vatandas secimini yapacak ya dikdatörlük deyip Erdogan'i sececek ve sonrasinda da aglamaya hakki olmayacak veya demokrasi deyip bu ucube sistemden kurtulmanin yolunu aramak ve yavas yavas ülkeyi düzlüge cikartmak.
O kadar tahribat öyle kolay kolay tamir edilemez, popüler vaatler bence cok tehlikeli.
Almanya da çalışmalara başlamış sistemi çok beğenmişler 2 yıla geçecekler bu sisteme

o kadar gittik geldik, akşam oldu ve kılışdaroğlu sadece 1 oy mu arttı?
yapmayın etmeyin... tayyip'in karşısında b*k olsa b*ka vermek zorundayız... zaten bu adamlar sıçtı sıvadı daha kötüsü olamaz bize. sifonları da bozdular. giderler de tıkandı. açılmıyor da... yok yani daha kötüsü... hayır bi zafer halayı çekicez, onda da bölünüyoruz :(

kk 8 oy almış. içimizdeki akp'liler oy vermiştir. öyle düşünüyorum. öyle olmalı. lütfen öyle olsun.

kk 8 oy almış. içimizdeki akp'liler oy vermiştir. öyle düşünüyorum. öyle olmalı. lütfen öyle olsun.
her halükarda biz kaçıcaz plesk... boş ver onlar düşünsün... akepeli olduğumu ifşalamazsan sevinirim, tşk... burs bekliyorum.

Mansur Yavaş aday olsa da kazanamaz, birçok kişiden oy alamaz ben de dahil.
Ekrem İmamoğlu'nu hazırladılar, muhtemelen eğer başka bir şey düşünülmüyorsa o aday olur. AKP'li siyasilerin korkulu rüyası ve gerçekten çok beğenmiyor olsam da potansiyeli var ve şu an için en uygun kişi.
Adam herkese hitap ediyor, bu yüzden oy potansiyeli yüksek, ayrıca belediye seçimleri döneminde büyük sempati kazandı. En azından dik duruş sergiliyor, geri adım atmıyor ve uygun birisi gibi görünüyor.
İkinci alternatif olarak Kemal Kılıçdaroğlu olur, başka kimsenin aday olma şansı yok.
Meral Akşener de alacağı oy %15 20 arasında tüm ittifaktan. Kim oy verir bunlara yahu MHP'den AKP'den ne farkı var :)
Babacan, Davutoğlu falan %5 alır zaten saymaya gerek yok.

Tabii ki HDP başta olmak üzere İşçi partisi, EMEP vs vs gibi üçüncü ittifak var, onların oyları olmadan Erdoğan yine kazanır.. bu arada Erdoğan'ın adaylığı ile ilgili yasal prosedür ne durumda onu da konuşmak lazım.

Almanya da çalışmalara başlamış sistemi çok beğenmişler 2 yıla geçecekler bu sisteme
Zannetmiyorum. Keske Almanya sistemi olsa ama Türkiye icin zor cok zor, milletten cacik olmazki o sistem gelsin. Bizim millet kirbaclanmayi, kazik yameyi,... seviyor. Gelen öpüyor giden öpüyor ama sanki hic öpülmemis gibi davranip burnundan kil cektirmez ve zayif buldugunu da kendisi öpmeye calisir, güc sahibi olana biat eder ve korkusundan da asla ses cikartmaz.

HDP secmeninin oyunu alamayan kirbaclanmaya razi olacak. Bu kafa ile de biraz zor. Millet kendini ne zannediyorsa. Nankör cok. Kimse HDP'yi sadece kendisini kurtarmak icin can yelegi olarak görmesin. Ya hep beraber kurtuluruz veya sizde tam gaz kirbaclanirsiniz.

Kılıçdaroğlu'na, Davutoğlu'na ve Babacan'a oy vermeyeceğim kesin. Ve bunlardan biri son tura kalırsa karşısında kim olursa olsun ona oy vereceğim.

Teşekkürler.

Elbette oyum Kılıçdaroğlu'na olacaktır her zaman olduğu gibi...
Anketi de oyladım. @Psinoza

kılışdar'ı 10 yapın da öyle atayım adama, yazık günah. izmirliler nerede?

demek ki kılıcdaroğlu'nun neden sürekli kaybettiği belki oldu...
bu sefer şeytanın bacağını kırar mıyız :))
Başka seçenek kalmadı ve dilerim bu gerçeği görmezden gelip de çeşitli bahanelerle oyları bölmeye kalkmazlar.

Mersin, Antalya gibi şehirleri CHP son seçimde Kürt seçmen sayesinde kazandı biliyorsun yoksa MHP / AKP alacaktı yine.

İzmirde Muharrem İnce, Kılıçdaroğlundan daha fazla oy aldı :D
Chpnin kalesinde en fazla oy alan İnce :)
önemli olan forumdaki izmirlilerin kime vereceği... onlar kılışdar'a basıp geçecek, ankete müdahale etmeyelim lütfen...

@melnur ne oldu gaz krizi şimdi sizi vurdu hadi hükümeti protesto et görelim seni yaparsın

@melnur ne oldu gaz krizi şimdi sizi vurdu hadi hükümeti protesto et görelim seni yaparsın
Sen buradaki protestoları rüyanda dahi göremezsin Türkiye için. Yeni nesil günlerdir otobanlarda kendilerini asvalta yapıştırarak gıda israfını protesto ediyor. İnanmıyorsan ufak bir araştırma ile görürsün.
Savaşın etkisiyle oluşan problemler ile hükümetin kendi beceriksizliği ile oluşan problemleri birbirine karıştırıyorsun.
Önemli olan ileride hükümetin sorunlar karşısında insanlara vereceği destek. Bunu bekleyip göreceğiz ve ona göre tabiiki gerekirse protestolar da olacak kafanı yorma. Sen savaş başlamadan önce başladın 3 kat elektirik ve gaz faturası ödemeye. Tabiiki protesto etmek yerine kafanı kuma soktun, protesto edenlere abartıyorlar, fazla kullanıp sonra ağlıyorlar,..... diyordun.
Senin tutumun aynen "dinime söven müslüman olsa" deyimiyle bire bir örtüşüyor.

Mansur Yavaş'a 6 oyu kim verdi ya, gizli AKP'li arkadaşlar mı? Yoksa AKP'den kaçıp ben ölsem solculara oy vermem diyen muhafazakar kardeşlerim mi?
Hayırlısı olsun inşallah, ben Erdoğan muhalif durumuna düşünce onu tutarım, hayatım muhalefet etmekle geçti, bu çizgiyi bozamam.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri