Millet İttifakı 2023 cumhurbaşkanlık seçimleri adayları

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

millet ittifakı başkanlık seçimi adayı

• Kullanılan toplam oy
    33
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
seçim adayı olarak kimi seçmişler açıklandımı o ?

6 benzemezden biri olacak muhtemelen. Fakat Kemal Kılıçdaroğlu olacak gibi görünüyor. Partililerin son zamanlarda KK’ya dair söylemleri, yayınladığı kısa videolar, kendisinin iktidarı isteme tutumu, diğer ittifak ortaklarının çizdiği Cumhurbaşkanı adayı vs gibi özelliklere oturan isim o.

Ancak bu taktiksel bir şey de olabilir. Adayı şimdiden açıklamayıp yıpranmasının önüne geçiliyor da olabilir. Mansur Yavaş ismi de sürpriz olmayacaktır.

akp nin oyu azalmış ama muhalefetin oyu hala artmamış.
%25 kararsız seçmen var.

Muhalefetin bu kadar kararsız seçmeni kendine hala çekememiş olması çok yazık.

Tutturmuşlar güçlendirilmiş parlementer sistem diye ama başka icraat yok.

Millet aç, geçim sıkıntısı çekiyor muhalefette akp gibi oyunuzu verin göreceksiniz diyor.

akp nin oyu azalmış ama muhalefetin oyu hala artmamış.
%25 kararsız seçmen var.

Muhalefetin bu kadar kararsız seçmeni kendine hala çekememiş olması çok yazık.

Tutturmuşlar güçlendirilmiş parlementer sistem diye ama başka icraat yok.

Millet aç, geçim sıkıntısı çekiyor muhalefette akp gibi oyunuzu verin göreceksiniz diyor.
Açıkcası onların işi de kolay değil. Hukuk bitmiş, enflasyon son gaz ilerliyor, işsizlik keza aynısı, millet aç ve korkuyor,......
Bu ucube sistemi yıkıp tekrar parlementer sisteme geçeceğiz demekten başka bir vaatleri olamaz. Bu ucube sistem ile ne hukuk düzelir ne de yabancı yatırımcı gelir. Tüm sorunların çözümünün temeli bu ucube sistemin yok edilmesiyle atılır ve ondan sonra tünelin sonunda bir ışık görüleceği için umut veren adımlar atılır, vaatler yapılır,.....
Ülke büyük borç yükünün altında, buna bir de garanti ödemeli ihaleleri eklersen bu ağır yükün altından kalkmak uzun süre alır. Ama gene de muhalefet yapabileceği, uygulayabileceği,..... projelerini halka sunmalı, kurtuluş umudu vermeli,..... Bu konuda size katılıyorum.

Açıkcası onların işi de kolay değil. Hukuk bitmiş, enflasyon son gaz ilerliyor, işsizlik keza aynısı, millet aç ve korkuyor,......
Bu ucube sistemi yıkıp tekrar parlementer sisteme geçeceğiz demekten başka bir vaatleri olamaz. Bu ucube sistem ile ne hukuk düzelir ne de yabancı yatırımcı gelir. Tüm sorunların çözümünün temeli bu ucube sistemin yok edilmesiyle atılır ve ondan sonra tünelin sonunda bir ışık görüleceği için umut veren adımlar atılır, vaatler yapılır,.....
Ülke büyük borç yükünün altında, buna bir de garanti ödemeli ihaleleri eklersen bu ağır yükün altından kalkmak uzun süre alır. Ama gene de muhalefet yapabileceği, uygulayabileceği,..... projelerini halka sunmalı, kurtuluş umudu vermeli,..... Bu konuda size katılıyorum.
Yani tamam anladık parlementer sisteme dönülcek iyi güzel ama çiftçiye, öğretmene, emekliye, öğrenciye, esnafa ne vaat veriyorsun çıt yok.

Evet akp nin oyu azalıyor kötü yönetimden dolayı. Azalan oylar muhalafete geçeceğine kararsız kalıyorsa ve %20-25 civarındaysa çok büyük sorun var.

Hala bi aday açıklanmadı, neden neyi bekliyorlar?
Yok efendim yıpranırmış, yahu rte yıpranmış etmiş sen karşısına bi aday çıkar ki millete umut olsun.

Muharrem İnce’nin adaylığı geç açıklandığı gibi hatalarına devam ediyorlar.

Muhalefet aynı akp gibi halkla dalga geçiyor başka açıklaması olamaz.

Yani tamam anladık parlementer sisteme dönülcek iyi güzel ama çiftçiye, öğretmene, emekliye, öğrenciye, esnafa ne vaat veriyorsun çıt yok.

Evet akp nin oyu azalıyor kötü yönetimden dolayı. Azalan oylar muhalafete geçeceğine kararsız kalıyorsa ve %20-25 civarındaysa çok büyük sorun var.

Hala bi aday açıklanmadı, neden neyi bekliyorlar?
Yok efendim yıpranırmış, yahu rte yıpranmış etmiş sen karşısına bi aday çıkar ki millete umut olsun.

Muharrem İnce’nin adaylığı geç açıklandığı gibi hatalarına devam ediyorlar.

Muhalefet aynı akp gibi halkla dalga geçiyor başka açıklaması olamaz.
Bu halk ta bunları hak etmiyor değil. Bu kadar olan bitenden sonra, yaşananlardan, zamlardan, hukuksuzluktan,..... sonra hala korkularından dolayı seslerini çıkartmıyorlarsa öyle başkasından gelecek yardım ile kendilerini kurtaramazlar. Biraz ellerini taşın altına koysunlar, protesto etsinler, ...... sonra muhalefeti tetiklesinler. Sesini çıkartan çok az bir kesim var onlar da genelde yalnız bırakılıyorlar. Bir gazeteci tutuklandığında özgür basın istiyoruz diye protesto etsinler. Etmedikleri gibi edenleri de genelde bölücü, vatanhaini,..... ilan ediyorlar. Ben 80'li yıllardan biliyorum, mücadele edenleri doğrudan ihbar ediyorlardı. Şimdi kendi kıçları yemiyor ama o dönrm ihbar ettikleri insanların düşünce yapısındakilerden mücadele bekliyorlar. Bu millet için fazla bir şey yapmayacaksın taaki kendisi de mücadele etmeye başlayana kadar. Zamları, yoksulluğu, rüşvwti,..... protesto etmek hem hakları hem de görevleri, etmiyorlarsa başkasından da fazla bir şey beklemesinler.

Dün bir arkadaşımla yemek yedik erkek kardeşi de dahil oldu. Konu adaylara geldi.
Ve kardeşi hakkari de uzman çavuşluk yaptığı dönemi başladı anlatmaya; bir gün pkk baskın yaptı ve ben lağama girerek kurtuldum, arkadaşlarım paramparça oldu diyerek devam etti." Bölgeyi tararken, Meral hanımı bizzat pkklıların evinde ağıt yaktığına şahit olduk." Kılıçtaroğlu'nun şehit taziyesinde askerlere siz mi beni koruyacaksınız aşşağılamalarına bire bir maruz kalanlardanım, dedi. Benim oyum ya Meral Akşener ya Ali Babacan olacakken bunları duymam hiç hoşuma gitmedi. Şimdi soruyorum size; Gerçek vatansever biri bunları birebir yaşayan birinden dinledikten sonra oyunu nasıl verir??

Dün bir arkadaşımla yemek yedik erkek kardeşi de dahil oldu. Konu adaylara geldi.
Ve kardeşi hakkari de uzman çavuşluk yaptığı dönemi başladı anlatmaya; bir gün pkk baskın yaptı ve ben lağama girerek kurtuldum, arkadaşlarım paramparça oldu diyerek devam etti." Bölgeyi tararken, Meral hanımı bizzat pkklıların evinde ağıt yaktığına şahit olduk." Kılıçtaroğlu'nun şehit taziyesinde askerlere siz mi beni koruyacaksınız aşşağılamalarına bire bir maruz kalanlardanım, dedi. Benim oyum ya Meral Akşener ya Ali Babacan olacakken bunları duymam hiç hoşuma gitmedi. Şimdi soruyorum size; Gerçek vatansever biri bunları birebir yaşayan birinden dinledikten sonra oyunu nasıl verir??
bu anlattıkları ne kadar doğru? ne kadar güvenilebilir? genelleme yapmak doğru olmaz ama uzman çavuşların az çok profilleri belli. kendi görüşüne uygun şekilde anlatmış olabilir.

meral akşener'in pkk evinde ağıt yaktığına dair en ufak bir haber bulamadım. olmamış şeyleri olmuş gibi gösterebilir mi? kk'nın böyle bir sözü var mı onu da bilemiyoruz fakat o söz normal bir şekilde sorulmuş, karşısındaki kişiler tarafından aşağılanma şeklinde algılanmış olabilir. görmediğimiz, duymadığımız olaylar sebebiyle değil de toplum önünde yaptıklarına, ağızlarından çıkan sözlere göre değerlendirsek daha iyi olur sanki.

Ve inandın bu uyduruk hikayeye sen.
Nedense bu tip hikayelerde olayın tam olarak nerede, me zaman olduğunu ve hangi askerlerin şehit olduğunu söyleyemezler güya bire bir yaşayanlar. Aklınızı kullanının aklınızı.
Akşenerin hangi PKK'lının evinde ağıt yaktığını da söylememiş. Yav bu saksı ne işe yarar?

Son düzenleme:
Ve inandın bu uyduruk hikayeye sen.
Ikinize cevap olarak yazıyorum. Polemiğe çok fazla ne vaktim var ne sabrım.
Kimi savunuyorsun plesk? Çocuk kendi yaşadıklarını anlattı. Zaten bunu anlatırken yıllardır Chp'li olduğunu da belirtti. Her haber yayınlanıyor mu? Kimlerinin elinin, kolunun nerelere ulaştığını az çok ben biliyorum, duyuyorum. Herkesin işine geldiği gibi makamını ve insiyatifini kullandığını tahmin etmek zor olmasa. Ben arkadaşın anlatırken gözlerinin dolduğuna şahidim. Beni şu parti bu parti diye asla yönlendirmedi. Türkiye zaten kötü durumda. Hepsi de yiyecek, hepsi de zaten kötüydü damgasından yürüyecek. Tekrar söylüyorum, Ben kimseyi savunmuyorum! Hoşnut olduğum bir parti bile yok. ( Değerlendirme yapınca)Hiç bir partiye mensup değilim. Sadece böyle bir sohbete hiç dahil olmadım. Ve duyduğum şey beni çok üzdü buraya da yansıtmış oldum. Açıkçası geleceğe dair de umudum da yok.

Kimi savunuyorsun plesk? Çocuk kendi yaşadıklarını anlattı. Zaten bunu anlatırken yıllardır Chp'li olduğunu da belirtti. Her haber yayınlanıyor mu? Kimlerinin elinin, kolunun nerelere ulaştığını az çok ben biliyorum, duyuyorum. Herkesin işine geldiği gibi makamını ve insiyatifini kullandığını tahmin etmek zor olmasa. Ben arkadaşın anlatırken gözlerinin dolduğuna şahidim. Beni şu parti bu parti diye asla yönlendirmedi. Türkiye zaten kötü durumda. Hepsi de yiyecek, hepsi de zaten kötüydü damgasından yürüyecek. Tekrar söylüyorum, Ben kimseyi savunmuyorum! Hoşnut olduğum bir parti bile yok. ( Değerlendirme yapınca)Hiç bir partiye mensup değilim. Sadece böyle bir sohbete hiç dahil olmadım. Ve duyduğum şey beni çok üzdü buraya da yansıtmış oldum. Açıkçası geleceğe dair de umudum da yok.
savunma durumu yok. olayı yorumluyorum sadece. muhalefetin terör ve uzantıları konusunda yaptığı birçok yanlışı dile getiriyorum zaten. getireceğim de. fakat meral akşener'i sev, sevme, bu konularda tavrı net. legal bir parti olan hdp'yi pkk ile yan yana konumlandıran (biz de aynı görüşteyiz) bir kişinin pkk evinde ağıt yaktığını söylemek saçmalıktan başka bir şey değil. bu nedenle mesafeli yaklaştım.

Hiç kusura bakma anlatan rolünü iyi oynamış.
Bu kadar anlatan nerede, ne zaman olduğunu, kaç askerin şehit olduğunu, kimler olduğunu,..... da anlatır demi.
Akşener ve Kılıçtaroğlu hakkında söyledikleri için de geçerli, kimin evinde, hangi PKK'lının cenazesinde,..... yaşamış. Akşener'i en son savunacak biriyim ama gene de eleştiriyorsam çamur atarak yapmam. Ne teasadüf demi hep bu arkadaş yaşamış, kurtulmuş,.... bunlar güzek tesadüfler. Vatanını seven tüm gerçeklerin ortaya çıkması için tüm bildiklerini anlatır, belgeler,....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri