Millet İttifakı 2023 cumhurbaşkanlık seçimleri adayları

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

millet ittifakı başkanlık seçimi adayı

• Kullanılan toplam oy
    33
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
iş bu anket kılıçdaroğlu'nun son demecinde "ekrem imamoğlu ve mansur yavaşın görevlerine devam" edeceklerini belirtip son noktayı koymasıyla ve millet ittifakı partileri teklif ederse aday olurum" söylemlerine binayen açılmıştır. (ki bence çok büyük bir sürpriz olmazsa aday gözüyle bakabiliriz)

omurgasını chp'nin oluşturduğu millet ittifakı parti genel başkanları içerisinde hangisinin aday olmasını istersiniz diye bir soralım?

ali babacan olmasını isterim.

kılıçdaroğlu beklenmedik şekilde taktik geliştirip gerçek adayı yıpratmamak için kendi ismini ön plana çıkarıyor olabilir mi diyeceğim ama şu an görünen bütün emareler o'nun aday olacağı yönünde. olup biteni gözlemleyince ilerisi için parlamenter sisteme geçiş düşündüklerinden, geçiş dönemini yönetecek ve sonrasında eski tip cumhurbaşkanlığına dönecek birini arıyorlar. bu kişi siyaseten tecrübeli ve tekrar başbakanlık vs. kovalamayacak "siyasi kariyerinin sonlarında" biri olmalı. buna da en uygun adaylar kılıçdaroğlu ve temel karamollaoğlu. o yüzden kılıçdaroğlu ismi daha ön planda.

meral akşener parti kurduğundan beri "ben başbakan olacağım" diyor, onun kafasında parlamenter sistemde hükümet kurmak var gibi. cumhurbaşkanlığını düşünmüyor. babacan ve davutoğlu'nu zaten geçiyorum; ittifakın içinde olmaları ne ala, ama ittifakın adayı olamazlar. partiden süpürülünce değil, dönemlerinde bir sürü pislik ayyuka çıkmışken tepki gösterip kendi yollarını çizselerdi farklı gözle bakılabilirdi. ha biz yine oy vermezdik, ama daha fazla saygı duyardık.

Son düzenleme:
listede bir kişi görebiliyorum. meral akşener.
liste dışı adayımız belli. mansur başkanımız. olmadı ekrem imamoğlu.

o sırada yılmaz vural

s-288a334dc25b7fb67791b87e38191cb1b0c226de.jpg

değil gılışdar isterlerse tuvalet terliğini aday göstersinler.
tatava yapmayıp basıp geçeceğiz.
amaç belli.

kılışdaroğlu yıllardır mücadelesini verdiği konuma en yakın olduğu zamanları yaşıyor, ondan başkasının aday olacağını çok sanmıyorum. aklıma isim de gelmiyor ve eski yaptığı hatalar gibi bir aday çıkaracaklarını da düşünmüyorum. abdullah gül ismi falan bir dönem çok dillendirildi ama mümkün değil. ilk defa seçimi kazanmaya bu kadar yaklaşmışken bu zevki başkasına vermek isteyeceklerini sanmam. mansur yavaş ve ekrem imamoğlu'na gelirsek onların şu an için görevlerini devam ettirmeleri de doğru olan çünkü iki şehirde de çok güçlüler, o şehirleri bir daha kaybetme lüksü olmamalı. zaten mansur yavaş'ın iyi partiyle de pek arası yok aldığımız duyumlara göre, tam bir destek görmeyebilir. ekrem daha kıvrak olduğu için herkesi bi anda etkisi altına alabiliyor...
bu ülkede umudumu sakladığım son seçim, kimsenin hata yapma lüksü olmamalı. ya köye yerleşip her şeyi kapatıp sadece ineğin tepikleriyle uğraşıcaz ya da kaçıcaz. kalbim tekleyecek yoksa.

ali babacan ve davutoğlu konuştuğunda içimden sürekli ''ssss...r sss....rrrr'' diyorum, onların zaten hiç şansı bile yok. nur yüzlü, tonton gözüken yılansı su balıkları.

he bize de sorulmuş hangisi olsun diye, onu da şeettireyim. bana kalsa listedekilerin hiçbiri, benim siyasi tarz, tavır olarak beğendiğim isim içerde şu an. ama listedekilere göre kılıçdaroğlu olsun, olsun da adamı bi salsınlar artık.

Son düzenleme:
Mansur alamıyor ise hiç birisi almasın

Kılışdar.

Siyasi kariyerine geç başlamasaydı @kLara da listede olabilirdi tabii :D

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri