Mansur Yavaş'ın cb adayı olmaması

Konu sahibi son olarak 36 gün önce görüldü
Estağfurullah ne haddime. Bunlar son çırpınışlar. Bu adamın, baştaki adamın projesi olduğunu görmeniz için daha kaç seçim kaybetmesi lazım? Bu adama desteğinizle AKP'ye akplilerden daha çok fayda sağladığınızı ne zaman göreceksiniz? Görebilecek misiniz? Bunları söylediğimiz için biz badem oluyoruz tabii.

Bize cahil diyor diye etiketledigin adam yılların akp, badem yalayicisi. Çok şükür ne akp li ne de badem oldum bu yaşıma kadar. Bir kere bile oy kullanmadim onlar için. Son yıllarımda hep bu adamların gitmesi için CHP nin değişime ihtiyacı olmasi gerektiğini anlatmaya çalıştım salaklara.
ya kime oy verelim kimeeee? gideceğim basacağım oyumu reise ya.

Gelecek seçimde Ankara'dan yeniden aday olması halinde seçilmeyecek birinin CB adayı olması saçma olurdu zaten, en iyisi Kemal'in aday olması adam 9 seçim kaybetmiş 10 olsa da pek koymaz

Şimdi bu mu gerçek CHP'li @Lefty mi

Taban mı? Kılıçdaroğlu'nu destekleyen taban ne olacak?

Baskı ya da oy kullanmayız tehdidi ile aday seçimini engelleyemezler. CHP'ye hiç oy vermemiş sol seçmen bile Kılıçdaroğlu'na oy verecekken, oy vermemeyi düşünenlerin kendi bileceği iştir.

Son düzenleme:
Neyseki Mansur Yavaş açıklama yaptı da kabak tadı veren bu muhabbet kapanmış oldu. Olması gereken buydu. Tüm eleştirilerim saklı olmak üzere Kılıçdaroğlu’na ömrümde belki ilk defa oy verebilme ihtimalim ağır basıyor. Bakalım süreç nereye gidecek.

AKP ile ülkücülük yada siyasal İslamcılık yarıştırarak seçimi kazanabileceğini zanneden azınlığın oldukça hüzünlü olduğunu gördüm. Üzüldüm. Ama zaman geçtikçe ikna olacağınıza inanıyorum.

Twitter milliyetçilerinin gazıyla kamuoyunda yüksek bir Mansur Yavaş isteği arzusu varmış gibi davranıyorlar.

Mansur Yavaş'ı severiz ancak belediye başkanlığı ayrı bir konu, cumhurbaşkanlığı ise çok ayrıdır ayrıca kendisi de bilinçli bir siyasetçi olarak her şeyin farkında. Önemli olan ülkenin geleceğidir ve bu yolda birlikte hareket etmek de en önemli sorumluluktur. Eleştirilecek elbette çok konu var ve zamanı geldiğinde de yapılır.

Mansur Yavaş'ı severiz ancak belediye başkanlığı ayrı bir konu, cumhurbaşkanlığı ise çok ayrıdır ayrıca kendisi de bilinçli bir siyasetçi olarak her şeyin farkında. Önemli olan ülkenin geleceğidir ve bu yolda birlikte hareket etmek de en önemli sorumluluktur. Eleştirilecek elbette çok konu var ve zamanı geldiğinde de yapılır.
Ya bakmayın bu kuru gürültünün hepsini İYiP’liler çıkartıyor. Kılıçdaroğlu’nun en büyük hatası bu partiye destek verip kurulmasında ve seçimlere katılmasında ön ayak olması. O konuda bile çok kızıyorum. Bunların siyasi genleri çıkar ve menfaat üzerine kurulu. Neticede MHP’den kopma ülkücü bir fraksiyon. Ama içini açarsak eğer tartışmanın kökeni CB seçimleri sonrası ülkede hangi partinin önünün açılacağına dayanıyor. Onun hesabı yapılıyor.

Ya bakmayın bu kuru gürültünün hepsini İYiP’liler çıkartıyor. Kılıçdaroğlu’nun en büyük hatası bu partiye destek verip kurulmasında ve seçimlere katılmasında ön ayak olması. O konuda bile çok kızıyorum. Bunların siyasi genleri çıkar ve menfaat üzerine kurulu. Neticede MHP’den kopma ülkücü bir fraksiyon. Ama içini açarsak eğer tartışmanın kökeni CB seçimleri sonrası ülkede hangi partinin önünün açılacağına dayanıyor. Onun hesabı yapılıyor.
Oy oranları biraz artınca doğrudan partililerin yaptığı açıklamalardan da her şey ortaya çıktı maalesef. Akşener sağduyulu davransa da partililer çok ayrı telden çalıyor.

Bu haberin kaynağını bulup açıklama getirmeleri de en azından benzer durumların yaşanmasına engel olacaktır.

Oy oranları biraz artınca doğrudan partililerin yaptığı açıklamalardan da her şey ortaya çıktı maalesef. Akşener sağduyulu davransa da partililer çok ayrı telden çalıyor.

Bu haberin kaynağını bulup açıklama getirmeleri de en azından benzer durumların yaşanmasına engel olacaktır.
Muhalefetin seçmeni koyun değildir. Kendileri MHP’nin cumhur ittifakına geçmesiyle ve ortaya çıkan siyasi boşluktan faydalanıp rol kapıyorlar sadece. Oy alabileceği kemik bir tabanları yok. Rüzgar biraz tersine eserse ortada bir tanesi bile kalmaz. Ona rağmen bu kadar özgüveni bugünkü sempatizanlarının cehaletine bağlıyorum. Akşener bunun farkında ki bu kadar ses etmiyor. Yeni kurulan 3-5 yıllık bir partisin ve sadece 1 seçime katılmışsın. Cumhuriyet ile neredeyse yaşıt partiye aşık atmak hadlerine değil. Emine Ülker Tarhan’ı kaç kişi hatırlıyor acaba? Bugün siyaseten nerede örneğin? Kendisi de o halde döner.

sabah sabah edebiyat yapalım : /

"ilk yapılan yanlışa kaza, ikincisine hata, üçüncüsüne ise tercih denir."

sokak röportajlarında ekonomiyi kötüledikten sonra seçim olsa kime oy verirsiniz sorusuna erdoğan diyen kitleden hiçbir farkları yok.

Muhalefetin seçmeni koyun değildir. Kendileri MHP’nin cumhur ittifakına geçmesiyle ve ortaya çıkan siyasi boşluktan faydalanıp rol kapıyorlar sadece. Oy alabileceği kemik bir tabanları yok. Rüzgar biraz tersine eserse ortada bir tanesi bile kalmaz. Ona rağmen bu kadar özgüveni bugünkü sempatizanlarının cehaletine bağlıyorum. Akşener bunun farkında ki bu kadar ses etmiyor. Yeni kurulan 3-5 yıllık bir partisin ve sadece 1 seçime katılmışsın. Cumhuriyet ile neredeyse yaşıt partiye aşık atmak hadlerine değil. Emine Ülker Tarhan’ı kaç kişi hatırlıyor acaba? Bugün siyaseten nerede örneğin? Kendisi de o halde döner.
Masanın en güçlü ayağı CHP olduğu halde, çıkartılacak aday konusunda bile İyi Parti'liler dayatma yapabiliyor ve Akşener'i de çıkıp düzeltme yapmak zorunda bırakıyorlar.

"Kılıçdaroğlu aday olursa desteklemeyiz." ifadesi, İyi Parti'liler tarafından asla dile getirilemez çünkü ittifak var ortada ancak defalarca bu hatayı yaptılar. Akşener elbette siyasi kariyerini bir hezimetle sonuçlandırmak istemez ve bu sebeple de attığı her adıma çok dikkat etmek zorundadır.

Sevgili @Hacı

Yorumunu bir kez daha alıntı yapacağım çünkü bu tespit çok önemli.

Sol kesimin aslında İyi Parti'ye de sağın desteğine de ihtiyacı yok ve bu konuyu da forumda defalarca konuştuk ancak risk almamak adına böyle bir ittifak arayışına gidildi çünkü ülke gerçekleri bu seçimi zorunlu kıldı.

Anketlere şu ana kadar yansımayan "Sol Seçmen Oyları" var ve sessiz kalıp desteklerini seçim günü gösterecekler. CHP de bu seçim sonrası yeni bir yapılanmaya gidecektir ve uzun zamandır tam yansıtamadığı sol çizgiye yeniden girmek durumundadır. Son dönem verdiği taviz ise ülke için ancak bu durumu bile anlamayanlar var.

Yavaş'ın adaylığı gündemde değil artık fakat ısrarını sürdürenler oluyor ve sonuçta kendisi de CHP'li olarak Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamadı mı? Neyin dayatması bu acaba diye düşünmeden edemiyorum.

Adayda karar verildi mi ahali?
"Seçimi kazanacak aday" kullanımı çok saçma. Böyle bir ölçüt koymak hiç iyi değil.
Kişilere takılmamak önemli şuan, boşuna yıpranıyor kişiler.
Adayını belirleyen taraf diğerini adayını göster diye yıpratmaya çalışırken diğeri de seçimi hemen istiyor. İlginç stratejiler.

Her iki tarafında yaklaşık %25-30 civarında net oyu var. Bu kitle tercihini yapmış zaten. Bunları kazanmaya çaba yok, seçime kadar dışarıda kalanları etkilemeye oynayacaklar. Bu etkiyi de en çok yönetimin yaklaşımı belirleyecek: Bkz: Ekonomik ve sosyal sorunlar.

Seçim kadar seçim sonrası da önemli, hatta sonrası daha önemli artık. İçeride ve dışarıda çok olay gelişecek ve içeride çok oyalanırsak dışarıda kaybeden oluruz.

Daha çok var seçime, zamanın tadını çıkaralım.

Cüneyt Özdemir'in: "Hadi onlar geri zekalı, siz de mi geri zekalısınız?" sorusu akıllara geliyor.

Geri