Hepimizi hüzünlere boğmuştur. Gerçi ben böyle şeylere hüzünlenmem ama forum hüzünlenir diye başlık şart diye düşündüm. Mansur sevdalıları.. başkan bize kaldı. üzgünüz..
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.

Abi "Neden Yavaş?" sorusunun "Neden Erdoğan?", "Neden Kılıçdaroğlu?", "Neden Demirtaş?" sorularından hiçbir farkı yok zira hiçbirinin doğru ve makul bir cevabı yok.isabetlidir. kimseyi de hüzne filan boğmamıştır. zira halen 'mansur mansur' diyenlerin, 'neden mansur?' sorularına da mantıklı bir cevabını duymadım.
-abiğ mansur süper yaa, harika biri, çöpleri iyi topluyor abiğ... tam cumhurbaşkanı imaji varrr. başkanım...
ha, biz hepimiz ülkücüyüz, ülkücü başkan istiyoruz kafası çalışmasada olur diyorsanız, bak ona saygı duyarım...
neyse seri sad'lenin'
Ekli dosyayı görüntüle 66624
Abi "Neden Yavaş?" sorusunun "Neden Erdoğan?", "Neden Kılıçdaroğlu?", "Neden Demirtaş?" sorularından hiçbir farkı yok zira hiçbirinin doğru ve makul bir cevabı yok.
Kişilerin bu denli merkezde olması hemen her partinin irili ufaklı birer Akp olduğunun veya olmak için büyük çaba sarf ettiğinin kanıtıdır. Biz başta "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla" garabeti olmak üzere sistemin ve yaratılan bu tek merkezliliğin yıkılmasını isterken Chp, Kılıçdaroğlu'nun başında olduğu bir tek merkezlilik için büyük mücadele veriyor. Hal böyle olunca neden Mansur değil de Kılıçdaroğlu veya bir başkası olsun ki?
Bilmiyorum lefti.Aday olmayacağı kesinleşti mi @juju cuğum? Çoklu aday konusu da gündemde galiba.
Son gelişmeleri takip edemedim ancak aynı şekilde kim olursa destekleyeceğim.Bilmiyorum lefti.ben ekşide okudum. kılışdar beyin yanındayız diye foto atmış...
Bana farketmiyor. ezine peyniri aday olsa ona da oy vereceğim...
olmazsa akp gençlik kollarına başvuru nereden yapılıyor onun konusunu açacağız mecbur.Son gelişmeleri takip edemedim ancak aynı şekilde kim olursa destekleyeceğim.![]()
Akp bir anlatı partisidir ve bu konuda bence dünya siyasi tarihinin en başarılı örneklerinden birisidir. İnsanların zaafları üzerine inşa ettikleri anlatılarla yapay bir lider kültü yaratıp bu kültü sadece kendi kitlesine değil, her görüşten yurttaşa benimsettiler. Şimdi bir benzerini Kılıçdaroğlu ve ekibi yapmaya çalışıyor. Akp'nin yarattığı Erdoğan kültü karşısına bir Kılıçdaroğlu kültü oturtmaya çalışıyorlar. Dediğin gibi, devamlı bir kurtarıcı arayan bu seçmen kitlesi düşünüldüğünde Kılıçdaroğlu'nun ekibi kağıt üstünde doğru olanı yapıyor ancak pratikte bu plan çalışmıyor. Kılıçdaroğlu'ndan bir lider ve dolayısıyla bir lider kültü yaratamıyorlar çünkü bunu yaratacakları zemini tam olarak oluşturamıyorlar. Eski islamcılardan, Mhp eskilerinden ve dincilerden müteşekkil bir zeminden yükselen yapının bugün olmasa da bir gün çökeceği ve o çöken yapının altında o yapıyı inşa edenlerin değil, Türk milletinin kalacağı da aşikar. O sebeple bize kurtarıcı insanlar değil, kurtarıcı sistemler gerek. Avcı toplayıcı dönemlerde vahşi hayvanlardan kurtulmak için bize yol gösterecek bir lider seçtiğimiz dönemlerde değiliz. Evet, bulunduğumuz coğrafya itibarıyla bu oldukça ütopik bir beklenti ama bunun gerçekleşmesi elzem. Her seferinde kurtarıcı liderin gelip bizi bu bataklıktan hiç olmazsa kafamızı kaldırabilecek kadar yukarı çıkarmasını bekleyerek sonsuza kadar yaşayamayız. Özetle, ben Cem Küçük yerine Barış Yarkadaş'ın geleceği ve geri kalan her şeyin yerli yerinde kalacağı bir sistem istemiyorum. Birilerinin gelip beni devamlı kurtarmasını da istemiyorum. Bizim modern bir Führerprinzip'e değil, akla, mantığa ve hukuka dayanan bir yönetime ihtiyacımız var.yaptığın tespit benim için yeni değil sevgilli glu, ama hatırlatman güzel, manalı. kitle yüzyıllardan beri her seçimde, her fırsatta, her ayaklanışta, her huzursuzlukta kendisini kurtaracak bir lider bekliyor. o lidere canı gönülden bağlanmak istiyor. hatta o liderin uğruna canını feda etmeye hazırlanıyor. ee haliyle liderler de kendini 'kahraman, kurtarıcı' zannediyor. kitlelerin beklentisini karşılayabilmek için onlara onların istediklerini söylüyor, onlara alıştıkları gibi hitap ediyor. seçimler de futbol turnuvası ne kadar hakikat ise o kadar hakikat. kitlelerde 'kendi hakikatiyle' bu yüzden yüzleşmiyor.
spinozaya göre yöneticiler kitlelerde üzüntü ve ümit duygusunu yaratmaya çabalar. üzüntü, kudretin azalması olarak katliamlarla, önlenemeyen yoksulluklarla cehaletle birlikte yaratılır ve bu siyasal olarak beceriksizlik hissiyle yönetilme arzusunu doğurur, kitlelerdeki güçlü bir lider (kimi için erdoğan, kimi için de mansur ve ya kılıçdaroğlu) arzusu bu yüzdendir; ümit ise yönetenler tarafından koşulu sağlandığında yönetenlerin kural tanımaz oyunlarında kazanmayı vaat ettirir.
demokratik seçim aldatmacasından ümitlenmek tarihin her sayfasında daha derin bir kederle, hayal kırıklığıyla sonuçlanmıştır. aldatılma karışında çaresizlik ise düzene kenetlenmeyi getirir. şayet faşizm koşullarında olduğumuzu kabul ediyorsanız, yapılan her seçimin 'bizden kim daha fazla çalabilir', 'bizleri kim daha fazla sömürebilir' seçimi ve onayından fazlası olmadığını kabullenmeliyiz.
AKP İl Başkanlığı'na gidince sanırım aynı binada ofisleri var.olmazsa akp gençlik kollarına başvuru nereden yapılıyor onun konusunu açacağız mecbur.
AKP İl Başkanlığı'na gidince sanırım aynı binada ofisleri var.@ibadeath bilir.

Hiç bilmiyorum @juju cuğum. Sosyal medya takip etmiyorum ancak ne olabilir ki?Ümit Özdağ neyi açıklayacak matmazel?
Ekli dosyayı görüntüle 66640
ben de bilmiyorum lefticim. bekleyip göreceğiz. inş. ifşadır...Hiç bilmiyorum @juju cuğum. Sosyal medya takip etmiyorum ancak ne olabilir ki?
Akp bir anlatı partisidir ve bu konuda bence dünya siyasi tarihinin en başarılı örneklerinden birisidir. İnsanların zaafları üzerine inşa ettikleri anlatılarla yapay bir lider kültü yaratıp bu kültü sadece kendi kitlesine değil, her görüşten yurttaşa benimsettiler. Şimdi bir benzerini Kılıçdaroğlu ve ekibi yapmaya çalışıyor. Akp'nin yarattığı Erdoğan kültü karşısına bir Kılıçdaroğlu kültü oturtmaya çalışıyorlar. Dediğin gibi, devamlı bir kurtarıcı arayan bu seçmen kitlesi düşünüldüğünde Kılıçdaroğlu'nun ekibi kağıt üstünde doğru olanı yapıyor ancak pratikte bu plan çalışmıyor. Kılıçdaroğlu'ndan bir lider ve dolayısıyla bir lider kültü yaratamıyorlar çünkü bunu yaratacakları zemini tam olarak oluşturamıyorlar. Eski islamcılardan, Mhp eskilerinden ve dincilerden müteşekkil bir zeminden yükselen yapının bugün olmasa da bir gün çökeceği ve o çöken yapının altında o yapıyı inşa edenlerin değil, Türk milletinin kalacağı da aşikar. O sebeple bize kurtarıcı insanlar değil, kurtarıcı sistemler gerek. Avcı toplayıcı dönemlerde vahşi hayvanlardan kurtulmak için bize yol gösterecek bir lider seçtiğimiz dönemlerde değiliz. Evet, bulunduğumuz coğrafya itibarıyla bu oldukça ütopik bir beklenti ama bunun gerçekleşmesi elzem. Her seferinde kurtarıcı liderin gelip bizi bu bataklıktan hiç olmazsa kafamızı kaldırabilecek kadar yukarı çıkarmasını bekleyerek sonsuza kadar yaşayamayız. Özetle, ben Cem Küçük yerine Barış Yarkadaş'ın geleceği ve geri kalan her şeyin yerli yerinde kalacağı bir sistem istemiyorum. Birilerinin gelip beni devamlı kurtarmasını da istemiyorum. Bizim modern bir Führerprinzip'e değil, akla, mantığa ve hukuka dayanan bir yönetime ihtiyacımız var.