maltepe'de aşı karşıtı miting

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Aşı karşıtlığının hiçbir bilimsel dayanağı yok ve kaynağı bile belli olmayan söylentilerin peşinde koşup hem kendilerinin hem de başkalarının yaşamını riske atıyorlar.
Virüs her geçen gün yeni mutasyonlar ile daha güçlü hale geliyor ve aşısız bu virüse direnmek neredeyse imkasız hale gelecek ve o gün aşı yaptırmak isteseler de çok geç kalmış olacaklar.

Aşıdan ölmezsiniz ancak virüsten hem ölebilir hem de başka yaşamları da ölüme götürebilirsiniz ve bu sebeple hem kendi sağlığınız hem de toplum sağlığı adına geç kalmadan aşınızı olun!

Aşının uzun vadede olumsuz bir etki yaratacağı düşüncesi de hiçbir kanıta dayanmıyor.

Hiçbiri aşı olmamıştı... 4 yaşındaki kızları uykusunda can verdi!​

Koronavirüste hastalanmayı, hastalanırsak da ağır geçirmemizi engelleyen ve salgına karşı en büyük silahımız olan aşılarla ilgili şüphecilik ve aşı karşıtlığı akımı giderek büyüyor. Ancak aşının faydasına inanmayan ve aşısız da korunabileceğine inanan insanlar bir süre sonra Kovid-19 gerçeğinin acı bedelini ödemek zorunda kalabiliyor...

4 yaşındaki Kali Cook, ABD'nin Texas eyaletinin Galveston County bölgesinde Kovid-19'a verilen en küçük kurban oldu. Küçük kız aşı olmamış ailesinin koronavirüs testlerinin pozitif çıkmasından bir gün sonra uykusunda son nefesini verdi...

Ailesi aşılanmayan küçük kız onlardan kaptığı koronavirüs yüzünden hayatını kaybettiği ve yaşadığı yerdeki en küçük virüs kurbanı oldu. Kali'nin annesi Karra Harwood yerel basına yaptığı açıklamada "Ben de onlardan biriydim. aşı karşıtıydım. Şimdi keşke bunu yapmasaydım diyorum." açıklamasını yaptı.

613c73774e3fe118444aa10d.jpg

Son düzenleme:
Kapitalist dünyada kimse kimseye özgürlüğü altın tepside sunmaz. Insta'ya girip boktan hayatınızla alakalı üç beş görsel paylaşma hakkına sahipsiniz diye kendinizi özgür sanmayın. Sabah ağıldan çıkıp meraya giden hayvanlar gibi tıkış tıkış metrobüse, metroya doluşuyor, size verilen işi 8-10 saat boyunca yapmaya çalışıyor, patron işe dediğinde işiyor, ye dediğinde yiyor, tamam bugünlük yeterli, artık evine git dediğinde gidiyorsunuz hatta bütün bunları çoğu zaman bir zil sesi eşliğinde yapıyorsunuz. Sonra da sabah geldiğiniz yoldan aynı şekilde ağılınıza geri dönüyorsunuz ve buna da özgürlük yaşam diyorsunuz. Öyle mi?

Kusura bakmayın biraz sert oldu ama realite bu. Kapitalizmin en büyük keşiflerinden icatlarından bir tanesi köleyi yatılı olarak tutmaktan vazgeçip köleye kendi hayatını kurma hakkını tanıması oldu. Bu vesileyle işveren kölenin konaklama, yakıt, güvenlik ve yemek giderlerinden kurtulup kölelik maliyetini inanılmaz şekilde düşürdü. Bu sayede işveren hem kâr edip hem de kölenin kendisine daha da bağlı olmasını sağladı. Bugün insanlara geçmişin kölelik hikayelerini anlattığında inanılmaz bir öfke duyuyorlar o köle tacirleri ve köle sahiplerine ama kendi sahiplerinin geçmişin o "kötü" köle sahiplerinden daha gaddar olduklarını unutuyorlar. Neyse bu faslı çok uzatmak istemiyorum bunlar acı ve sert gerçekler. Bütün hayatımız boyunca bir dişli olacağız ve çarkı döndürmek için çabalayacağız ta ki paslanıp iş göremez hale gelene kadar. O yüzden özgürlük, özgür yaşam zırvalarını falan bir kenara bırakın. Aşı ile özgürlük gasbı arasında en ufak korelasyon yok. Zaten sahip olmadığınız bir şeyden mahrum edilemezsiniz.

Aşı karşıtlarına gelecek olursak, merak etme 4 milyardan yaşlı bu evrende senin 67 yıllık boktan hayatını kimsenin önemsediği yok. Kimsenin senin sefil hayatı üzerine oyunlar oynadığı da yok. Hatta bütün bu gelişmeler senin sefil hayatını cehenneme çevirmek için de yapılmıyor. Sen sefil doğmuş, sefil öleceksin ve böcekler için bir ziyafet olmak dışında bu dünya üzerinde herhangi bir varlığa bir şey katamadan göçüp gideceksin.

Son olarak şunu ekleyeyim, bizim aşının farazi sonuçlarına odaklanmak yerine daha somut hususlara odaklanmamız gerek. Ortalama bir Türko'nun hayatının 12 yılı sağlık sorunlarıyla geçiyor ve bu konuda dünya üçüncüsü konumundayız. Diğer taraftan OECD ülkeleri içinde milli gelire oranla sağlığa en çok yatırım yapan ilk 30 ülkeden biri bile değiliz. OECD ortalamasına göre her 1000 kişiye 3.4 doktor düşerken bizde 1,8 doktor düşüyor kaldı ki o 1,8 doktor da günün sonunda dayak yemediği, şiddete uğramadığı için kendini şanslı sanıyor. Şanssız olanlarsa en kısa yoldan kaçmaya çalışıyor. Neyse uzatmayayım, bizim komplo teorileri yerine esas meselelere odaklanmamız gerek. Aşı karşıtlığı pompalayanların büyük çoğunluğu bu işi sektör haline getirmiş vaziyette. Aşı karşıtlığını sürekli harlayan tiplerin profillerine bakın algılarıyla oynadıkları insanlar üzerinden bu işten ne denli yüksek kazanç elde ediyorlar görün. Kendini fitoterapist diye adlandıran şarlatanın ne boka yaradığı belli olmayan ilaç adını verdiği çer çöpü nasıl peynir ekmek gibi sattığını gidin kendi gözlerinizle görün.

Yazdıklarıza katılıyorum .avrupa ve amerikada bulunan deney aşamasında olan ilaç aşı ılk önce turkiyede kullanılıyor .hemde bedavaya devlet destekli .bır çorba parası bile verilmeden uygulanıyor .ilk önce buna karşı çıkalım fare tavşan gibi türk milletini kullanıyorlar
USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image-68566482.jpeg

maltepe'de korona asi karsiti miting mi duzenlendi yoksa genel asi karsiti miting mi?

yani anladigim kadariyla bu miting korona asisinin zorunlu olmasina karsi gelen insanlarin mitingi/protestosu. ozaman baslik "maltepe'de korona asi karsiti miting" olmali

Boşverin, yürüsünler. Yürümek sağlıklıdır. Ben de biraz önce yürüyüşten geldim. Öleni de gömeriz. Sorun değil.

Haluk Levent’ten aşı olun uyarısı: Ben komplo teorilerine inanmam​

'Bilime inanın, lütfen aşınızı olun'

İki doz aşı olduğunu söyleyen şarkıcı Haluk Levent, “Ben de koronavirüs yakalandım. Ben de iki doz aşı olmuştum. Doktorlar bana çift aşı olduğum için koronavirüsü hafif atlatırsın dediler. Tat ve koku hissim gitmedi. Ateşim yükselmedi. Herhangi bir ağrım olmadı. Evde 10 gün tatil yaptım. Bilime inanın. Doktorlara inanın. Aşı olalım. Lütfen aşınızı olun, başkaları da zarar görmesin. Ben sağlıkçılara çok değer veririm. Ben Haluk abiniz olarak aşı hakkında olumsuz görüş içeren komplo teorilerine inanmam” dedi.

Haluk Levent’ten aşı olun uyarısı: Ben komplo teorilerine inanmam

pamuk abi kaç gündür nerdesin sen. son kale yıkıldı, aşı vurdurdu diye düşündük.

Belli olmaz vuruluruz . Devletle kimse mücadele edemez sesi çıkarları devlet susurluktaki gibi işini görür . Tirla kamyonla işini bitirir

Kimseye sen ne istiyorsun denmiyor anlamadığım ası olanlar resmen virus enjekte oluyor sonra etrafına bulastiriyor neymis asisizlarla ayni yerde durmam neyse hocam gecmis olsun zorbaligin sonucunu umarim agır oderler:(
Ya yosun, kimse size canli virus enjekte etmiyor. Biontech asisi mRNA asisi, virus bile degil. viruse ait olan proteini kodlayan RNA molekulu enjekte ediliyor. Vucudun o proteini uretiyor, bu protein sana ait bir sey olmadigi icin, bagisiklik sistemi bunu taniyip ona karsi antikor uretiyor. Virus geldiginde de o proteinin yabanci , onu yok edebiliyor.

sinovac asisi inaktif olmus bir virus. Kimse bu asilari olup, virusu baskasina bulastiramaz. Lutfen bilmiyorsaniz arastirin ya da sorun, kulaktan dolma bilgilerle kafasi karisik insanlarin kafasini daha fazla karistirmayin rica ediyorum. Pandemi saka bir durum degil, bir suru insanin hayatiyla da oynuyorsunuz.

Devlet de ne yapacagini sasirdi, eger bu zorlamalari yapmasa kimsenin asi olacagi yok. Ben olsam, en basindan koyardim bu uygulamalari. Kisisel bir ozgurluge girmiyor bu durum kimse kusura bakmasin. Baskasinin hayatini riske attiginiz hic bir sey, kisisel bir ozgurluk olamaz.

Yurt disinda da ayni sekilde ilerliyor durumlar. Buyuk sirketler PCR zorunlulugu getirdi. Eger asi olmuyorsan ve ise gidiyorsan, haftada 2 defa viruse sahip olmadigini gostermek zorundasin.

Sana karsi degil tavrim biliyorsun ama soyledigin bilgi yanlis, onu duzeltmek istedim

shinigami uzun uzun yazıyor bir de. aşı karşıtlarını meydanlarda yakacağız de bitsin gitsin.

Ya yosun, kimse size canli virus enjekte etmiyor. Biontech asisi mRNA asisi, virus bile degil. viruse ait olan proteini kodlayan RNA molekulu enjekte ediliyor. Vucudun o proteini uretiyor, bu protein sana ait bir sey olmadigi icin, bagisiklik sistemi bunu taniyip ona karsi antikor uretiyor. Virus geldiginde de o proteinin yabanci , onu yok edebiliyor.

sinovac asisi inaktif olmus bir virus. Kimse bu asilari olup, virusu baskasina bulastiramaz. Lutfen bilmiyorsaniz arastirin ya da sorun, kulaktan dolma bilgilerle kafasi karisik insanlarin kafasini daha fazla karistirmayin rica ediyorum. Pandemi saka bir durum degil, bir suru insanin hayatiyla da oynuyorsunuz.

Devlet de ne yapacagini sasirdi, eger bu zorlamalari yapmasa kimsenin asi olacagi yok. Ben olsam, en basindan koyardim bu uygulamalari. Kisisel bir ozgurluge girmiyor bu durum kimse kusura bakmasin. Baskasinin hayatini riske attiginiz hic bir sey, kisisel bir ozgurluk olamaz.

Yurt disinda da ayni sekilde ilerliyor durumlar. Buyuk sirketler PCR zorunlulugu getirdi. Eger asi olmuyorsan ve ise gidiyorsan, haftada 2 defa viruse sahip olmadigini gostermek zorundasin.

Sana karsi degil tavrim biliyorsun ama soyledigin bilgi yanlis, onu duzeltmek istedim
Teşekkur ederim emek verip bilgilendirme yaptığın için Shini'cim kafalarımız artık ne doğru ne yanlış bilmiyor ama haklısın şu konuda çok bilgi sahibi olmadığım bi alanda konuşmamak en doğrusu uyarını dikkate alacağım tşkler tekrardan.

Geri