maltepe'de aşı karşıtı miting

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Olan olur olmayan da devletin aldığı her türlü kısıtlamaya seve seve uyacak sonra demesin devlet bizi zorunlu bıraktı gitme kardeşim sen de sağa sola otur evinde bak keyfine kobay olma

Ortak bir noktada anlaşabiliriz. Önce herkes 2. yada 3. aşısını olsun, sonra topluca aşı karşıtı yürüyüşlere katılalım.

Doğal bağışıklık ne kadar sürede oluşacak?
Doğal bağışıklık oluşana kadar virüs kaç tane varyant geçirecek ve bu süre zarfında çok daha tehlikeli bir varyant oluşmayacağını kim garanti edecek?

Virüs bu hızla yayılmaya devam ettiği sürece, eninde sonunda çok daha ölümcül bir varyant ile karşılaşabiliriz ve senin doğal bağışıklık dediğin olay; o yeni ölümcül varyant karşısında hiçbir savunma sağlayamaz.

Karşındaki virüsü fazla hafife alıyor ve salgının kendiliğinden biteceğini zannediyorsun ancak bu salgın yıllarca bitmeyebilir. Kuduz aşısı ölüme çare olduğu halde; aşının ulaşmadığı yerlerde çok sayıda insan neden ölüyor peki? Senin gibi düşünenlerin çok güvendiği o doğal bağışıklık bir türlü oluşmamış olabilir mi?

Her neyse... Bu konuda söylenecek her şey anlatıldı ve çok da uzatmaya gerek yok.

Sen de aşı ol rahatla korkma bir şey olmuyor ama olmayana oluyor dikkat et benim eniştem koronadan vefat etti teyzem geçirdi hafif atlattı teyzem aşılıydi adamı ceset torbası ile gömdüler çok acı bir durum

Sen de aşı ol rahatla korkma bir şey olmuyor ama olmayana oluyor dikkat et benim eniştem koronadan vefat etti teyzem geçirdi hafif atlattı teyzem aşılıydi adamı ceset torbası ile gömdüler çok acı bir durum
Olmuyorum ya olmuyorum! Şuan covidim ben zaten. Ama yinede olmayacagım çünkü hiç bir faydası yoooook. Bazı ülkelerin yüzde 90 ı aşılandı rekor ölümler gerçekleşti hani sağlık hani koruma? Offff

Olmuyorum ya olmuyorum! Şuan covidim ben zaten. Ama yinede olmayacagım çünkü hiç bir faydası yoooook. Bazı ülkelerin yüzde 90 ı aşılandı rekor ölümler gerçekleşti hani sağlık hani koruma? Offff
Tamam geçirdiysen tek doz yetiyor

Hala tek doz yetiyor diyor.

İkna edemedik bir kızı. Yazıklar olsun bize. Geçmiş olsun @Ss.

Aşı karşıtı doktora tepki​

Yazar Tevfik Rauf Baysal, koronaya yenildi. Aşı karşıtı bir doktorun sosyal medyadan yayınladığı taziye mesajı ise büyük tepki topladı. Doktorlar, aşı karşıtı o doktora isyan etti. Aşı karşıtlığı mesajları ile ceza aldı. Bunun üstüne bir de aşı olmadığı için vefat eden Tevfik Rauf Baysal için taziye mesajı yazdı. Doktorun o taziye mesajına sosyal medyadan tepki yağdı.

Yazar, Tevfik Rauf Baysal, birçok farklı alanda kitabın yayıncılığını yapıyordu. 53 yaşındaki Baysal, koronavirüs aşısını olmadı. Sebebi ise, etrafındaki aşı karşıtı doktorlardı ve Tevfik Rauf Baysal virüse yakalandı. Hayatını kaybetti.

Buraya kadar her şey normaldi. Ta ki aşı karşıtı paylaşımları nedeniyle meslekten 1 aylık men cezası alan Dr. Ümit Aktaş, klavyenin başına geçene dek. Aşı karşıtı Aktaş, şu cümleleri kullandı. "Bugün seni toprağa verirken, ciğerimden bir parçayı yanına verdim. Mekânın cennet olsun kardeşim, huzur içinde uyu, emanetin emanetimizdir" ifadelerine yer verdi. Bu mesaj üzerine birçok doktor isyan etti.

Bunun üzerine aşı karşıtı Aktaş, Twitter hesabını kapattı. Ancak sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü.

Aşı karşıtı doktora tepki

@Ss sen şimdi verdikleri ilaçları da kullanmıyorsundur

Aşı karşıtlarının söylemlerinden etkilenerek aşı olmayı reddeden ve Kovid-19'a yakalanarak hastanede tedavi gören İzmirli çift, herkesi aşı olmaya davet etti.​

Pelin Süzen, yaptığı açıklamada, hastalığı ağır geçirdiğini, çocuklarının gözü önünde bayılınca yakınları tarafından hastaneye götürüldüğünü aktardı. Hastane sürecinin de zorlu geçtiğini ifade eden Süzen, "Kendi annem ve babama da açıkçası 'bu aşıyı olmayın' demiştim. Onlar da olmadı. Şimdi herkese 'ben yandım, size bir şey olmadan siz gidin aşınızı olun' diyorum. İyileşme dönemimden sonra hemen aşı olmayı düşünüyorum. Kimse aşıdan korkmasın. Bu hastalığa yakalanmadan bazı şeyleri bilmiyor insan. Herkes aşısını olsun." şeklinde konuştu.

Ömer Süzen ise hastanede akciğerlerinde yüzde 40 tutulum olduğunu öğrendiğinde büyük korku yaşadığını ve aşı olmadığı için pişmanlık duyduğunu ifade etti. İnternetteki paylaşımlar ve arkadaş çevresinden etkilenerek salgının başından bu yana aşı olmak istemediğini belirten Süzen, şöyle dedi:

"Aşı olmadığım için şu an çok pişmanım. Ben Kovid-19'u mevsimsel bir virüs olarak değerlendirdim. Her sene nasıl yatağa düşersiniz, öksürürsünüz, hasta olursunuz, ağır geçer, ben de o şekilde düşünüyordum. Bu hastalığın bu kadar kötü olacağını düşünmüyordum. Beni yakaladığında, pençesine düşünce fark ettim. Bu normal bir virüs değil, direkt akciğerleri hedef alıyor. Beni çok rahatsız etti."

Süzen, tedavisinin tamamlanıp, aşılanma için süresinin dolmasının ardından ilk iş olarak eşiyle Kovid-19 aşısı olacağını aktardı.

Kovid-19 tedavisi gören aşı karşıtı çift yaşadıkları pişmanlığı anlattı

Shakespeare'in meşhur oyununda ki meşhur sözü: Aldanmak yada aldanmamak, bütün mesele bundan ibaret. (Bunun gibi bir şey di sanırım)

Geri