Kütüphane'm ve İçindekiler...

• Kullanıcı Nef'
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Merhabaaa , biz geldik (:

Bugün iki güzelle geldim, okuyalı epey oldu ama paylaşmanın vakti olmaz değil mii ?

B.A. Paris - Kapalı Kapılar Ardında ve Chevy Stevens - O Gece

Polisiye ve gerilim kitaplarıyla aram çok iyidir, tavsiye üzerine aldım bu kitapları aslında.Kitap fuarında genç bir arkadaş işaret etmişti bunları, iyi ki de denk gelmişiz dediğim kitaplar.Çok severek okumuştum.

fIj9g0.jpg

Kapalı Kapılar Ardında ; kusursuz bir evlilik mi , büyük bir yalan mı diyor kitap.
Mükemmel görünen kusursuz çiftin ve evliliklerinin aslında büyük bir yalandan ibaret olduğu anlatılıyor.Esir bir kadın , canavar ama centilmen görünümlü bir adam.Sonu harika bir özgürlük.
Tesadüfen ama iyi ki dedirten bir kitaptı, yormadan kelime oyunlarına kaçmadan severek okutan bir kitap.
Aşk aldanma mıydı yoksa aldatma mı ?
Karar bizim.

O Gece kitabı ise , obsesif kitabının yazarı olduğu için artı özellikle başladı benim açımdan.
Tek isteği okuldan biran önce mezun olup sevgilisi Ryan ile kimseye hesap vermeyeceği bir hayata başlamak olan kızımız var ve tabi ki okuldaki zorba tipler de.
Bir gece sevgilisi ve kızkardeşiyle birlikte dışarı çıkarlar. İki sevgili Nicole'ü arabada bırakarak sahilde vakit geçirirler. Döndüklerinde Nicole'ü sahilde ölü olarak bulurlar. Tek şüpheli iki sevgilidir. Bu durum hayatlarından 15 seneyi çalar.Sonunda masumiyetleri anlaşılır ve sıra gerçek suçluları bulmaya gelir.

Heyecanlı iki kitap , okunmaya değer bence.

denizin altında tüpsüz yüzebileceğiniz, zırhınızı giyip truva savaşına katılabileceğiz, ölülerin seslerini işitebileceğiniz, dirileri ölüm sessizliğinde görebileceğiniz, ağzınızı dahi kıpırdatmadan tanrıyla konuşabileceğiniz, tek yerdir kütüphaneler.

Bebeklerimle geldim, günaydınnn (:

Önce görseller sonra kelimeler, hadi bakalım.

kXzQ1L.jpg

Kütüphanemin bu rafına bayılıyorum, klasiklerden tiyatroya önemli eserler mevcut.Değerli yazarlarımızın değerli eserleri hatta ilk baskısı olan iki kitabım var ki şahane.

Başlayalım o vakit

Ahmet Hamdi Tanpınar / Huzur diyelim ilk önce
Cumhuriyet sonrası Türk toplumunun yansıtıldığı bir eserdir huzur, yaşanılan ikilemler, ayak uydurma süreçleri ve aynı zamanda savaş.
Ve tabi ki aşk, toplum baskısından yürüyemeyen.Eski zaman diyoruz da halen geçerliliğini koruyan kıstaslar.

Halit Ziya Uşaklıgil / Mai ve Siyah
Batılı anlamda ilk Türk romanlarından bu eser, Tanınmak, ün kazanmak isteyen bir gencimiz var onun hikayesi üzerinden o dönemin edebiyat hayatı da gözler önüne seriliyor.

Recaizade Mahmut Ekrem / Araba Sevdası
İlk realist eser olarak adlandırılır.Yine batılılaşma ve toplum üzerindeki etkileri anlatılır.Tanzimat dönemi edebiyatının temel konusudur zaten batılılaşma.
Gösteriş meraklısı bir adamın babasından kalan paraları nasıl harcadığı, onun kendisiyle değil de parasıyla ilgilenen birine duyduğu aşk.Kurduğu hayaller ve tabi ki Bihruz (:
Seviyorum Tanzimat edebiyatını ben, klasiklikten sıyrılıp özenti bile olsa yenilik adına çabalamışlar.Çok gülüyorum bazen ama iyi ki varlar.

Vee Namık Kemal / İntibah
İlk Türkçe romanlardan biri hatta sansürlenmiş ve değiştirilmiş çoğu yeri.
Bol bol psikolojik tahliller var.Ali isminde bir gencin hikayesi ve ani kararlarla çokça hatalara düşmesi ve pişmanlıkları anlatılıyor.

Şemseddin Sami / Taaşşuk-u Talat ve Fıtnat
Yine batılı yöntemle yazılmış bir kitap.Aşk , acı, dram.Tam film olacak kitap.

Nabizade Nazım / Zehra
Psikolojik içerikli bir kitaptır Zehra.Kocasını çok kıskanan terk edilmiş bir kadının, kocasından ve kendisini uğruna bıraktığı yeni karısından intikam alma macerası anlatılmaktadır.
Entrika bol (:

Şinasi / Şair Evlenmesi
Yaa ben seni ne çok severim Şinasi.Bööyle sığdıramam yere göğe (:
Bilinen ilk tiyatro eseri.İlk kez noktalama işaretleri kullanılmıştır.Tiyatro eserine yenilik getirmiş ve batılı anlamda yazılan ilk tiyatro eseri olma özelliğine sahip olmuştur.
Şinasi sevilir, okuyun efendim.

Samipaşazade Sezai / Küçük Şeyler
Kısa hikayelerden oluşur kitabımız.
Diyor ki aslında ; hayal dünyamızda kurduğumuz şeyler rasyonellikten uzaklaşmamıza sebep oluyor ve kurduğumuz şeyler algılama ve bakış açımızı o kadar değiştiriyor ki gerçeklerden uzaklaşıp büyük beklentiler içerisine giriyoruz.Beklediğimiz gibi olmayınca büyük hüsrana uğruyoruz. Fazla beklenti daha fazla acı, kırgınlık ve kızgınlığı da beraberinde getiriyor.

Hüseyin Rahmi Gürpınar / Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç
Mizahına bayıldığım bir kitap.
Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç'ta 1910 Halley kuyruklu yıldızının dünyaya yaklaşmasıyla bu olayın İstanbul'da yarattığı heyecan anlatılır.Yazar bu olayı eğlendirici bir anlatımla verirken, bilimin ve düşüncenin savunmasını da yapmaktadır.

Samipaşazade Sezai / Sergüzeşt
Esaret, evet esaret anlatılır bu kitapta.
Evinden, yurdundan, annesinin sevgi dolu şefkatli kollarından, acımasızca koparılarak esir pazarında satılan ve hayatı adeta bir zindana dönen, küçük Çerkez kızı Dilber'in acı dolu hayatını konu alır.

Refik Halit Karay / Karlı Dağda Ateş ve Ekmek Elden Su Gölden
Karlı Dağdaki Ateş kitabı sanki film olmuştu, izlemiştim.
Para ve aşk arasında verilecek olan bir kararın hayatı nasıl etkileyebileceğini, aşksız bir hayatın parasız bir hayattan daha kötü olacağı işleniyor.

Ekmek Elden Su Gölden de ise yine para ve mutluluk ikilemini anlatılıyor.

Peyami Safa / Fatih Harbiye
Doğu kültürü, batı kültürü arasında sıkışmış hayatlar.
Tramvay yoluyla birbirine bağlanan ama birbiriyle bağdaşması mümkün olmayan iki semt: Fatih ve Harbiye. Bir genç kızın bu ikisi arasındaki gelgitleri.
Hem film hem dizi olarak da karşımıza çıkan eserlerdendir.

Peyami Safa / Yalnızız
Eveet bende bu kitabım birinci basımı mevcut.Çok özel bir his bu.Ermeni Lisesi'nde Satanik Hanımcım sana beğeneceğin bir şey vereceğim leydi demişti.Ve ellerime uzattığındaki o his.Yıpranmış olsa da yaşanmışlığın hikayesi var o kitapta.
Bu kitapta insanı materyalizmden koparıp insanı kendi ruhuna dönüşü anlatılır.
Herhangi bir roman değildir.Kitap bitene kadar zaten o ortamdan kopamazsınız.Sorgulatır.
Kalabalıklardaki yalnızlık deriz ya, tam da öyle.

Sait Faik Abasıyanık / Semaver , Sarnıç
Bu kitapta ilk basım olan ve benim kütüphanemdeki güzide bir eser.Bir hediye yine Satanik Hanımcımdan.
Öykü denilince ilk isimdir Sait Faik.
Dinlendirir.
Lütfen okuyun.

Gorki / Benim Üniversitelerim
Üniversiteye başladığım ilk gün almıştık babamla, hediye etmişti bana daha doğrusu.
Acı, yalnızlık, kimsesizlik.
Hayat üniversitesinin temel maddeleri.
Gorki.

Kafka / Milena'ya Mektuplar
Ruhunu ve kendini adar bu aşka Kafka.Tanıklık etmemizi sağlar mektuplarıyla.
Bir baş yapıttır.

Kafka / Dava
Kitapla ilgili hatırladığım yargılama ve idam.

George Orwell / Hayvan Çiftliği
Bu kitabı bilmeyen yoktur sanırım.Çağdaş klasiklerden diyebiliriz.
Bir başkaldırı kitabıdır hayvanların.
Hayvanlar üzerinden mesaj güzel verilir aslında.

George Orwell / 1984
Ah tele ekranlar , izlenen insanlar
2+2=5

Fuçik / Darağacından Notlar
Bu kitabı hayatıma katan sevgili Mastor'a ne kadar teşekkür etsem azdır.Birkaç sayfa geride uzun uzun anlatmıştık.
Direnişin, mahpustaki özgürlüğün kitabıdır.

Grigory Petrov / Beyaz Zambaklar Ülkesinde
Bu kitabın şöyle bir özelliği var.Atatürk zamanında ilk kez Türkçe'ye çevrilmiş.Ne kadar önemsemiş Atamız.
Bu kitap tüm yoksulluğa, imkansızlıklara ve elverişsiz doğa koşullarına rağmen, bir avuç aydının önderliğinde; askerlerden din adamlarına, profesörlerden öğretmenlere, doktorlardan işadamlarına kadar, her meslekten insanın omuz omuza bir dayanışma sergileyerek, Finlandiya'yı, ülkelerini geri kalmışlıktan kurtarmak için nasıl büyük bir mücadele verdiklerini, tüm insanlığa örnek olacak biçimde gözler önüne sermektedir.

Tolstoy / İnsan Ne İle Yaşar
Kısa hikayelerden oluşan bir kitaptır.Sorgulatır.Manevi dünyayı özellikle.

Stendhal / Kırmızı ve Siyah
Aşk kırmızı, ölüm siyah.
Kitabımızda hem sosyal, hem toplumsal, hem psikolojik, hem aşk, hem siyaset.
Beni biraz yormuştu (:

Dostoyevski / Ölüler Evinden Anılar
Bu kitaba aşık olmuştum ve tam üç kere okumuştum.Resimde yok alt rafa kaymış ama olsun onu almadan olmaz bu sayfaya
Demir parmaklıklar arkasındaki insanları çok farklı boyutlarda resmeder, hapishane yaşantısını tüm çıplaklığıyla gözler önüne serer.
Duvar ve pranga anlatımı hala aklımda.Mahkumları bazen çocuk saflığında görmesi ve resmetmesi.
Bolca insan ve bolca duygu var bu kitapta.

Vee son bebeklerim Shakespeare güzellerinden
2.Richard
ve Nietzsche Böyle Buyurdu Zerdüşt
Henüz okumadım, okuyunca düşüncelerimi paylaşacağımmm

Epey kitap paylaştım bugün değil mi (:
Okurken yorulmamışsınızdır umarım
Sevgiler

Emeğinize elinize sağlık, Kitaplar yoldaşlarımızdır çok da güzel anlatmışsınız

Beyoğlu Rapsodisi / Ahmet Ümit
Kitabı bitirmek epey vaktimi aldı, yavaş yavaş okudum.Yoğun bir dönemdeyim şimdi daha sakin.
Bol bol okuyup burada paylaşımlara devam kütüphanemi.
Kitaba gelecek olursak, Ahmet Ümit edebiyat dünyası için büyük şans bence, özellikle polisiye türü kitaplarda.
Beyoğlu yazarımıza ilham veren semtlerden biri.Nasıl olmasın ki hem.
Çok sesli , çok dilli , çok renkli , çok kültürlü Beyoğlu.
Üç arkadaşın öyküsü anlatılıyor, çocukluktan günümüze uzanan bir bağ.Hepsi farklı karakterlerde.Üç ayrı kimlik , üç ayrı renk.
Ölümsüzlük merakı ve süreç.
Ölmek belki de ölümsüzlüğün başlangıcı.
Her kitabı enfes, bu da enfesgillere eklendi.
Okuyunuz derim.

Selammm
Kütüphaneme bu sefer yeni mi yeni henüz bir aylık olan dergi geldii.
Şiire dair yani sadece şiir dergisi.
Keşfim sevgili Umay Umay sayesinde ve Kemal Hamamcıoğlu sayesinde oldu.
Derginin bu sayısında efsane isimler var.
Koklayıp okumaya başlayayım

Bu da görselii

b7Yp1m.jpg

Merhabaaa, kütüphanemin yeni üyeleriyle geldik.Sıcak ve mis mi misss.
Birazdan okumaya başlayacağım.
Ahmet Ümit, idolüm.Hayranlığım her okuyuşumda artar.İlham kaynağım.İlk ondan başlayacağım elbet.
İclal Aydın, ikizim (:
Ilıman mevsimlerin hazan kuşu gibi.Okumayı seviyorum onu.Kalbe ve ruha iyi gelen kadın.
Bitirdikten sonra yorumlarımı yapacağım artık.Görsellerini de bırakıp koklaya koklaya aşk yaşamaya o vakit.

HXsydx.jpg

Ahmet Ümit ~ Aşkımız eski bir roman kitabı bitti.Kitabın adı çok romantik değil mi, şarkı gibi.Adında roman geçtiğine bakmayın.Bir öykü kitabı bu.Ben roman sanmıştım ilk başta ama içini açıp üç öyküyü görünce oouuvv dedim (:
Bahsettiğim gibi üç öykü bulunmakta ve isimleri şöyle.
1.Aşkımız eski bir roman
2.Overlokçu kız
3.Sergey Nikolayeviç Jerkovski'ye ne oldu?

Aslında ilk öyküyle harika bir roman ortaya çıkarmış.Kurgu çok iyi, konuyu uzatabildiği kadar uzatsa hiç off demezsiniz.
Edip isimli bir bey kimlik ve kişilik sorunu yaşayan, başka bir alemde mutluluğu arayan.Sınırları da epey zorlayan bir bey
Edebiyatın birçok kadın kahramanına ulaşmak için önce aklını sonra yaşamını yitiriyor.Anna Karenina, Madam Bovary, Feride, Bihter gibi.Başkomiser Nevzat ve ekibi kolları sıvadı.Acayip işler dönmüş bi okuyun bence.

Overlokçu kızımız bir cinayete kurban gidiyor.Katil bu desekte, beklenmedik bir olayla daha farklı bir katilli ortaya çıkarıyor Nevzat.

Jerkovski ise bir bilim adamı.Rusya'dan İstanbul'a geliyor.Bir kaybolma hikayesi bu.İstihbarat servisleri devreye giriyor, birbirleriyle çatışıyorlar.Aşk ve çaresiz bir aşk işin içine girmezse olmuyor tabi.

Ben ilk öyküyü çok sevdim.Roman olacak öykü diyorum ve noktayı koyuyorum (:

Hummm, çok ıssız kalmış buralar.
Sıcacık şiir dolu dergilerle renklendirelim o vakit.

Sadece şiir dergisinin ikinci sayısı geçen günlerde çıkmıştı.Bende kavuştum nihayet.Birinci sayısı etkileyici ve farklı şiir tarzlarıyla dolu dolu bir dergiydi ve beklediğim artık lütfen olsun dediğim bir dergiydi.İçinde Umay Umay'ın olduğu her şey muazzamdır hem.
Eflatun bir gece olsun, ikinci sayımız hayırlı olsun.
Okuduktan sonra düşüncelerimi yazarım.

Bu da görseli.

HJQIKW.jpg

Nihayet "Kalbimin Can Mayası" bitti.Kitap üç kız kardeş kitabının devamı.İclal Aydın yazdığı son 4 kitabını hep birbirinin devamı niteliğinde yazmış ve kahramanları ve konuları da karmış birbirine.Kitaba gelince yarısına kadar sıkıcıydı ama diğer yarısı daha merak edici ve anlatımı sürükleyiciydi.Umarım devam kitabı niteliğinde kitap yazmaz bir süre.Takıntı yapıp okuma gereği duyuyorum sıkıcı olsa dahi (:

Gördüğümde "acaba kimler okuyor bu kitapları" dediğim kitaplar, hiç duymadığım insanlar, enteresan kitaplar, "yazar mıydı yav?" sorusuyla aklımı karıştıran insanlar. Tam bir Türkiye mozaiği olmuş tebrik ederim. İnsanların rafine zevkleri olması çok hoş ancak böyle bu hayattan zevk alabiliriz. Benim evimde 1000'den fazla kitap var çoğu çok sıkıcı şeyler. Okurken bunaldığım, lanet okuduğum ama tekrar tekrar okumak zorunda olduğum kitaplar ama muhakkak kaçacak bir kitap bulunduruyorum evin muhtelif noktalarında ama her zaman başarılı olmuyor bu kaçış denemeleri. Neyse ki çocukluk kahramanlarım Zevaco, Istrati, Simonof gibi kahramanlar var da bu Eckmann, Deny, Tietze, Braudel gibilerinden birazcık kaçabiliyoruz^^

Mis bebeklerimi bugün aldım.
İskender Hocamın kitaplarını epeydir okumuyordum.Yeni kitabı heyecanlandırdı.Özellikle Göbeklitepe romanı diye belirtmiş olması artı kattı benim için.

Tess Gerritsen, gece gelen.
İkon, idol ne derseniz deyin.Acayip seviyorum onu okumayı.Gerilimlerden gerilimlere koşacağız yine

Bitince yorumlarımı iliştiririm hemen alta (:

Görselleri de paylaşayım şuracıkta bakalım.

173cNw.jpg

inanamıyorum , bütün görsellerim gitmiş.ahh.

yukarıda paylaştığım kitaplardan bahsedeyim biraz.
İskender Pala'nın kitabını okudum ama zorla bir okuma oldu.Üzülerek söylüyorum ki hiiç hoşuma gitmedi.
Göbeklitepe'nin etinden sütünden bir de ben yararlanayım demiş sevgili hocam.

Vee caaanım Tess sana bayılıyorum, hiç yanıltmadın beni ve bu kitabında harika.Henüz bitirmedim.Bittiğinde yorumlarımı yazacağım.Gidişat çok iyi ama.

Merhabaaa

Tess Gerritsen / Gece Gelen isimli kitabı sabah bitirdim.Çok sevdim tüm kitapları gibi bunu da.
Rizzoli & Isles serisinin dışında yazdığı kitaplarından.
Ava isimli yemek kitabı yazarımız var baş rolde.Yaşadığı kötü şeylerden sonra uzaklaşmak ve yeni kitabını yazmak için gözlerden uzaklaşıyor.Kiraladığı ev gizemli ve ürkütücü ama o ev onu bir şekilde bağlıyor kendisine.Kaptan Brodie o evin sahibi, 1875 yılında ölüyor.Hayaleti o evde yaşamaya devam ediyor.Brodie'nin şöyle bir sözü var Ava'ya.Bu ev sana senin istediğin neyse onu verecek diye.Gerisini de okuyarak öğrenin ama ( :
Tavsiyem 10 üzerinden 10

Çok yararlı ve çok güzel bir sayfa kitap konusunda çoğu zaman kararsız kalıyordum benim için çok faydalı bir bölüm keşke daha önce keşfetseymişim :) @Nef' hanım seviliyorsunuz takipdeyim sayfanızı artık.

Çok yararlı ve çok güzel bir sayfa kitap konusunda çoğu zaman kararsız kalıyordum benim için çok faydalı bir bölüm keşke daha önce keşfetseymişim :) @Nef' hanım seviliyorsunuz takipdeyim sayfanızı artık.

Çok mutlu oldum Elya, belkide zamanı bugündü ( :
Önerilere açığım ben de, sizden de beklerim.

en çok ihtiyacımız olan kitap, hem de bu günlerde
çok duygulanıyorum , gururlanıyorum her okuduğumda, çok şanslıyız ki Atatürk'ümüz var.
ruhu gibi bedeni de ölümsüz olsaymış keşke.

20200302_185501.jpg

Çünkü o Leonardo'ydu ~

Dünya dehası, çağlar ötesi bir insan.Onunla aynı zamanda ve mekanda yaşamayı çok isterdim.

Bitince yorumlarımı paylaşacağım elbet, henüz emekleme evresindeyiz.Hadi bakalım Nef'

Görselimizi de iliştirelim

20200307_091913.jpg

Geri