Kütüphane'm ve İçindekiler...

• Kullanıcı Nef'
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
of offf ne uzun zaman oldu burada paylaşmayalı bebeklerimi

bir sürü hem de bissüüürüüüü kitap geldi kütüphaneme, okuduklarım ve sırasını bekleyenlerle

hepsini tek tek paylaşacağım, okuduklarım hakkında düşüncelerimi de tabi

şimdi şu an ikisi arasında kaldığım ama birisi daha ağır basan iki kitapcığımı iliştireyim, fuardan almıştım epeydir de bekliyorlardı

Albertcim Camusumcum beni oku diye gözüme bakıyor, Dantecime biraz daha var sanki

Yabancı, gel ellerime bakalım ♡

Screenshot_20211217-194753.png

oouuuvv yabancı ile ilgili yaptığım yorum uçmuş hummm , ben ilahi komedya ile ilgili bir şeyler yazmaya gelmiştim oysa

İlahi Komedyayı okumayı düşünürseniz, çevirmeni çok önemli özellikle dipnotlarıyla beraber , dipnotları özellikle belirtmek istedim çünkü gerçekten de çok önemli anlama ve çözümleme açısından.
Hemen bitecek bir kitap değil , uzun soluklu bir macera gibi bir şey..Ömürlük bir eser..
Ve Dante sen ne müthişsin, dünyayı alt üst ediyorsun kitabında..

Veee patasana biter
Ahmet Ümit'in harikagillerinden

Eskiçağlarda Patasana adlı bir yazmandan alıyor kitap ismini
Benimde ilgimi çeken bölümler Patasana'nın kendi eliyle yazdığı tabletlerden okuduklarımız
Hem günümüzde geçen olaylar, hemde çağların ötesinde bir zamanda geçen olaylar.

20220328_001302.png

Sona bırakmıştım, hatrı kalmasın pazar pazar .p20220501_150647.jpg

Bugün çok gözüme takıldın sen (:

Peyami Safa ve Yalnızız

Bendeki 1975 baskısı ve çok özel, Ermeni okulundayken Madam Satanik'in hediyesiydi, sen kıymet bilirsin leydi diye (:

Kitaba bakınca o yaşanmışlığı nasıl derin hissediyorsunuz, yerinden çıkarmaya da kıyamam ama al beni dedi, çevir sayfaları..Kitaptaki simerenya olgusu bana ilham olmuştur hep..Hatta dün akşam hayal ettiğimiz şehrin haritadan silindiğini düşünsene demiştim o'na..Simerenya da aynen öyle, çekti beni çünkü..Hayal şehir ve Simerenya~

Herkesin vardır ya hayal ülkesi, belkide kendi yalnızlığımızın ve dağılmışlığımızın şahanesi olan

20220504_174835.jpg

20220504_174904.jpg

Hiç hesapta yoktun Leonardo, yine düştüm sana, hımm bir de yanındaki Yunana .p

Aslında geçen gün aldığım kitaplardan başlayacaktım okumaya ama bugün kitapçının önünden geçerken bana bi göz kırptın naapayım dayanamadım yine (:

283809532_802690134450464_8555216120439982587_n.jpg

283940412_525588535972903_8824141854113027993_n.jpg

Konu Antik Yunan olunca akla gelen tek isim tabi ki @Mastor (: Kitaplaşmalarımızı özledim, önerilerin, tavsiyelerin çok mühim benim içinnnn

Bu cicilerde geçen gün düştüklerim, bir sıralamaya koymuştum onları
Önce Cinayet A.Ş. den başlayacaktım. Sırasıyla edebiyat üzerine, yörünge ve caanım Grangem ile de bitirecektim.
İşler değişti tabiii

283476955_1051383295496478_2338826881100665822_n.jpg

offf bu bebeklerim çok havalıı .p
kıymetli ve çok özell
2033'ün 20. sayfasındayım henüz , bitince konuşcaz kitaplarla ilgili

283708654_755194585660523_3699254552983949992_n.jpg

Ufkuma bi' genişlik ver tanrımmmm , biraz da Ayşe Erbulak tatlılığı, bu gece biter bence, sabahlayalım o vakit (:

20220606_224323.jpg

Veee 2033 kitabı ile Glukhovsky üzerine sohbet etmek için geldim tatlı konuma

Çoğunuz Metro 2033'ün oyununu oynamışsınızdır, ben hariç tabi .p

Kitabı birkaç gün önce bitirdim, kitaptan önce yazarı hakkında biraz konuşmak istiyorum, epey ilgi çekici bir CVsi var..Gazetecilik ve uluslararası ilişkiler okumak için Kudüs İbrani Üniversitesi'ne giden bir Rus genci..Bildiği diller Rusça'nın dışında, İngilizce, Fransızca, Almanca, İbranice ve Ermenice..

Metro 2033 , serinin ilk kitabı olmasının dışında yazarın da ilk kitabı..2033 aslında çok eski tarihlere dayanıyor şimdiki bilinen halinden..Underground ismiyle 2002 yılında ortaya çıkıyor, yazarın daha gençlik yıllarında üzerinde çalıştığı bir kitap..Şimdiki halinden çok farklı eski hali, on üç bölümden oluşması ve her bölüme özgü müziklerin olması ve finalinde kahramanımız Artyom'un bir kaza kurşunu sonucunda ölmesi var..Kitap bu haliyle yayıncılar tarafından beğenilmiyor ve basılmıyor.Okuyucuların ilgisinin çekilemeyeceği düşünülüyor..Tabi ki yazarımız için bu bir engel değil..Hikayeyi internet sitesine yüklüyor ve kullanıcılara sunuyor..Kısa sürede epey etkileşim alan kitap bir interaktif deney halini almış..Daha sonra üzerinde daha da çalışarak 2005 yılında kitap olarak bastırıyor..Metro 2033 kısa sürede Rusya'da en çok satan kitaplar arasına giriyor, ödül kazanıyor..Hem basılı, hem dijital ortamda milyonları geçiyor okuyucuları..Dünyaya açılıyor daha sonra kapıları Metro'nun..

Kitabımız şöyle ana hatlarıyla , nükleer bir savaş sonrası metroya sığınan birkaç bin insan yani şanslı insanlar topluluğu şehir metrosunda mecburi bir istikamete başlarlar, çünkü dünya o eski dünya değildir..Yeraltı metrosu artık bir dünyadır ve kendi içinde bir sistem oluşmuştur..İstasyonlar devletler haline gelmiş, kendi aralarında bile savaşlar çıkmaktadır..Hayatta kalma savaşı gibi, odak noktaları sadece bu..

Kahramanımız gencecik Artyom'umuz üzerinden ilerliyor kitap..Annesini kaybetmiş, metroda yaşayan ve orayı hiç terk etmemiş biridir..İstasyon şefi olan üvey babası tarafından yetiştirilmiştir..

Bir gün Hunter yüzeyde araştırmalar yapar ve Artyom'un babasına bazı bilgiler verir..Metro tehlikeyle karşı karşıyadır..Karaderililer saldırganlıklarıyla büyük tehlike yaratıyorlar çünkü..Her şey için büyük tehlike yaratan yaratıklar..

Hunter bulundukları yeri terk etmeden önce Artyom'a görev verir, ben dönmezsem Polis'e giderek gelişmelerden haberdar etmesini ister..Tabi ki dönmez ve iş Artyom'a düşer..Yolculuk böyle başlar..

Kitap kalın bir kitap 600 sayfacık, epey ayrıntılarla bezeli, fazla detaylı anlatımı, ara ara ağır temposuyla da dikkat çeken bir kitap..Sadece dövüşten de ibaret değil..

Artyom'un bu süreçte başına gelmeyen de kalmıyor elbet..Yolculuk sırasında bir sürü insanla tanışıyor, ilginç karakterler ve onlarla mecburi bir birliktelikte olmasını gerektiren durumlar ve beraberinde başına gelen olaylar var..

Metroyu Artyom ile birlikte bir güzel keşfediyor okuyucularda, detaylar öyle böyle değil çünkü..Kitabın başında ve sonunda haritalarda var..Moskova Metrosu'nu istasyon istasyon öğretiyor bize..

Öyle bir ortam ki, yer üstü yok, öyle bir yer yok artık..Yeraltının kanunları ve yapılanması acayip bir hal almış..Ticaretti, siyasetti, dindi acayip bir örgütlenme ve örgü sistemi..İstasyonlar arası pasaportlar falan, sınırlar yeniden çizilmiş..Nükleer bir soykırıma maruz kalan insanlar sadece hayatta kalmak için savaşıyorlar kurdukları sistemde..

Artyomcum saf delikanlım

Kitap bence çok duygusal bitti, boşlukta yürür gibi son sayfayı da kapayınca..Ayaklarınızın altında ya tozdan duman ya da ılık bir meltem esintisi tadında..

Kitabı tavsiye eden kıymetlime çoook teşekkür ederim, 2034'e başlamama az kaldı, elimde taze bir polisiye var bitmek üzere ondan sonra başlarım..Biraz tadı damağımızda kalsın dimiiii (:

Cinayet A.Ş.'den bildiriyoruummmm

Epeydir merak ettiğim bir kitaptı, Ayşe Erbulak'ı çok tatlı bulurum, dobra bulurum, polisiye türünde yazdığı bu kitapta hep aklımdaydı ve nihayet okudum.
Kitaba baktığımızda çok kalın olmayan hemen bitiriveririm diyebileceğiniz bir kitap
Polisiyeyi çok seviyorum, hep üçüncü göz olmuştur benim için, hayatın içinde de öyle, bakış açım, farkındalığım çok değişmiştir polisiye kitapları sayesinde
Çok büyük bir beklenti içine girmedim kitapla ilgili, ilk dikkatimi çeken şey aşırı betimlemeler oldu.O betimlemeleri daha kısa tutsa, kitap şu anki halinden daha da ince olurdu.Bi boğuldum karmaşanın curcunanın içinde, ilk önce sıkıldım, ilerledikçe daha alıştım sanırım ayrıntı vermesine yormadı zihnimi diyebilirim.

Karakter tanıtımıyla ilerleyen bir kitap..Kendi adaletini dağıtanların hikayesi..

Sahiden siz hiç birini öldürmek istediniz mi ?

veee 2034

Sevastopolskaya İstasyonu'ndayız..
Elektrik üretiliyor ve hayatta kalmak için merkezden gelen gıda ve benzeri şeylere ihtiyaç var.Bir gün iletişim kesiliyor, kervanlardan haber alınamıyor..Araştırmaya gidenler geri dönmüyor..

A a a aaa o da nee ? HUNTER
Veee bir adet HOMER

Bu kitapta karater zenginliği var ve de enteresanlar haliyle..Zaten 33'te kurulan metromuz hazır..Sorunumuz şu : Kervanlar nerede ?

Hunter, Homer, Ahmet keşfe çıkıyor..Yolda terkedilmiş istasyonlar var ve burada acayip şeyler olabilir..

Oluyor muu ? I ıh olmuyor..Niye yaaa !!

Bir adet salgın hastalığımız da var.

Hareketlenmeler başlıyor, Çatışma, kam, barut..HUNTER tabi yok edici

Hunter ve Homer sürekli yolculuk halinde

Ve Saşa, Hunter ile arasındaki aşk hikayesiyle Hunter'e biraz ruh katmak istemişler..Tabi detayı kitapta okuyunuz derim..

Leonid, Melnik unutmayalım özellikle Leonid .p

2033 daha sarıyor 2034'e göre, 33'ün kurgusu, karakterleri daha üst düzey gibi geldi

Kalın bir kitap, detaylar çok fazla, burada temel başlıklardan bahsettim, isteyen okusun, isteyen oynasın (:

2035 ..

Burası Moskova

“Olmaz, Artyom.”

“Aç! Aç diyorum sana.”
diyerek başlıyor kitabımız..
Vee hazır mıyız yukarıya çıkmaya..

Merhaba Artyom , hoş geldinn , Kitabı okuyanlar biliyor tek istediğinin yukarda olmak olduğunun, gaz maskeni çıkarıp ciğerin yana yana o havayı solumak olduğunun..
Karaderililer artık yok ve Artyom telsizden sesler duyduğuna emin..Hayatta kalan insanların olduğuna inanıyor ve mücadele için çok hazır..
Artyom yaşadığı istasyonu terk ediyor ve bir gökdelene tırmanıyor telsizini kuruyor, iletişim kurmak için sinyaller gönderiyor.Artyom'un durumu da pek iyi değil aslında bu sırada sinyal beklerken bir ölüyle konuşuyor ona anlatıyor. baya sıkıntılar var yüzeye çıktığında radyasyondan kaynaklanan..Akıl sağlığı yerinde değil..
Artyom artık evli Anya ile..Sağlıklı bir çocuk dünyaya getirmek istiyor ama Artyom aşırı radyasyona maruz kalmış..
Artyom çok yalnız çünkü herkes onun delirdiğini düşünüyor, 2034ten Homer yazacağı kitap için onunla görüşmek istiyor bu sırada..Homer onu dinliyor ve ikili bir yolculuğa çıkmaya hazırlanıyor..
Metro değişim içinde bu arada, gelişiyor ve o vahşilikten kurtulma çabasında..Kurdukları düzeni iyi kullanıyorlar ve tansiyon da yüksek hep..
Artyom ve Homer yaptıkları yolculuklarda istasyonlar, yeni insanlar, değişimler ve hızlı bir tempoda ilerliyor kitap bu esnada..
Aslında kitaba bütün olarak bakarsak, insanın insanla olan savaşı işleniyor, ilk kitapta da bahsettiğim gibi hayatta kalma savaşı..

Bu kitap 34'e göre daha olumlu yorumlar almış.Bende daha sevdim diyebilirim..

Minicik değindim kitaba, karakterlerimiz, olaylar, olanlar, bitenler aşırı detaylı

Okuyan okusun, oynayan oynasın

Oyunu merak ediyorum ama .p

oyunda öyle ben bilmem -,-

Geri