kürtler ne istiyor?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Türkiye'deki Kürtler tarafından kullanılan şekli 1932 yılında, Celadet Ali Bedirhan tarafından Türk latin alfabesinden uyarlanmıştır. Bu alfabeye Kurmancî, Hawar ya da Bedirxan alfabesi de denir.

kürtler birşey istemez
kürtlere birşey istemesi için akıl verilir beyinleri yıkanır
cahil kalmaları sağlanır türk kürk diye ikiye ayrılmaları sağlanır polisi askeri düşman
olarak görmeleri sağlanır.
17 ay doğuda kalmış birisi olarak çok misafir perver cana yakın insanlar olan kürtler
okuyarak ve onlara bazı şeyleri anlatarak ki bu barış sürecinin amacıda budur bu şekilde
bir çok sorun da hallolmuş olur emperyalist güçlerin amacıda budur ayrılıkçı toplumlar ve bölünmüş bir ülke.

Ben Kürt'üm ve isteklerim var, kimse de beynimi yıkamıyor. Artık şu "Kürtler cahil, onları kandırıyorlar" etiketi ve aşağılamasından vazgeçin. Temel kavgamız da burada başlıyor aslında. Kürtler ne istiyor biliyor musunuz? Öncelikle onlara cahil demeyecek her ağzını açtığında onların beyni yıkanıyor yaftasından medet ummayacak gerçekten konuşabileceği kalitede insanlar istiyor karşılarında. O zaman ben de bundan sonra Türkler cahil edebiyatına başlayayım madem bu kadar para ediyorsa. Yahu arkadaşlar böyle bir şey mümkün mü, bir millet komple cahil olacak aralarında bir tane bile aklı selim insan olmayacak ve her ne hikmetse birileri sürekli bu insanların beynini yıkamaya çalışıyor. Yahu biraz empati kurmayı öğrenin öncelikle. Bir de yazmışsınız "17 ay doğuda kalmış biri olarak vs." 17 ay kaldınız da o 17 ayda tüm Kürtlerin cahil olduğuna ve beyni yıkandığına mı karar verdiniz. Herhalde 17 ayı seyyah olarak geçirdiniz ve bizim beynimizi yıkayan güçleri de gördünüz ki bu kadar eminsiniz. Düşünün ki her gün birileri Türkler için "onlar cahil, onların beyni yıkanıyor" desin, sizin hoşunuza gider mi? Yani normalde böyle mesnetsiz, şuursuz yorumları kafama takmam ama gerçekten çok oluyorsunuz. Siz kimsiniz de Kürt halkı üzerine yorum yapabiliyorsunuz ki? Onlar cahil, onların beyni yıkanıyor diyorsunuz ki? Zaten her şeyin temel sebebi kendini efendi gören bazı kesimlerin zihniyeti. Türkler Kürtlerin efendisi, Türkiye Türktür Türk kalacak, Atatürkçüler ülkenin sahibi, milliyetçiler Osmanlı torunu, CHPliler Atatürk'ün askerleri... Hep bir oligarşik tavır, hep bir diğer zümrelere hükmetme isteği. Artık gerçekten kabak tadı veriyor bunlar.

Türkiye'deki Kürtler tarafından kullanılan şekli 1932 yılında, Celadet Ali Bedirhan tarafından Türk latin alfabesinden uyarlanmıştır. Bu alfabeye Kurmancî, Hawar ya da Bedirxan alfabesi de denir.

İkinci kez yazıp kalın puntolara çevirdiğinize göre bu cümlede evrenin sırrı var herhalde, biz anlayamadık hocam cahilliğimize verin. Yazar ne demek istemiş burada?

Ben Kürt'üm ve isteklerim var, kimse de beynimi yıkamıyor. Artık şu "Kürtler cahil, onları kandırıyorlar" etiketi ve aşağılamasından vazgeçin. Temel kavgamız da burada başlıyor aslında. Kürtler ne istiyor biliyor musunuz? Öncelikle onlara cahil demeyecek her ağzını açtığında onların beyni yıkanıyor yaftasından medet ummayacak gerçekten konuşabileceği kalitede insanlar istiyor karşılarında. /QUOTE]

Birader, bu ne özgüven patlamasıdır yahu .. Kürtleri topyekün cahil ilan eden olmadı ama her platformda " geçmişte devlet bize bakmadı, bize okul yapmadı, bize öğretmen göndermedi, bizi cahil bıraktı " diye savunma yapanlarda sizlerden çıkıyordu .. Şimdi de kürtler cahil değildir aşşağılamayın bizi diyorsun !!
Bir insan cahilse cahildir bu onu aşşağılamak değil durumunu ifade etmektir ..
bdpkk'nın arkasına takılmış 4,5 milyon kürt " peygamberimiz apo, önderimiz apo, ALLAH ondan razı olsun " diyorlarsa ki diyorlar cahilin önde gidenleridirler ..

Ve ne kadar hoşuna gitmese de bu topraklar üzerinden başrolü her zaman Türkler oynamıştır .. Tarihi siz kompleks yaşamayın diye değiştirecek değiliz .. Biz kardeşlerimizi aşşğılamadık hiç bir zaman ama itle it olana da pabuç bırakmadık bundan sonra da bırakacak değiliz ..

İkinci kez yazıp kalın puntolara çevirdiğinize göre bu cümlede evrenin sırrı var herhalde, biz anlayamadık hocam cahilliğimize verin. Yazar ne demek istemiş burada?

Gayet açık kürtçe alfabesinin oluşum tarihi ve nasıl kurulduğu yazıyor .. Neyini anlamadınız ?!

Ben Kürt'üm ve isteklerim var, kimse de beynimi yıkamıyor. Artık şu "Kürtler cahil, onları kandırıyorlar" etiketi ve aşağılamasından vazgeçin. Temel kavgamız da burada başlıyor aslında. Kürtler ne istiyor biliyor musunuz? Öncelikle onlara cahil demeyecek her ağzını açtığında onların beyni yıkanıyor yaftasından medet ummayacak gerçekten konuşabileceği kalitede insanlar istiyor karşılarında. O zaman ben de bundan sonra Türkler cahil edebiyatına başlayayım madem bu kadar para ediyorsa. Yahu arkadaşlar böyle bir şey mümkün mü, bir millet komple cahil olacak aralarında bir tane bile aklı selim insan olmayacak ve her ne hikmetse birileri sürekli bu insanların beynini yıkamaya çalışıyor. Yahu biraz empati kurmayı öğrenin öncelikle. Bir de yazmışsınız "17 ay doğuda kalmış biri olarak vs." 17 ay kaldınız da o 17 ayda tüm Kürtlerin cahil olduğuna ve beyni yıkandığına mı karar verdiniz. Herhalde 17 ayı seyyah olarak geçirdiniz ve bizim beynimizi yıkayan güçleri de gördünüz ki bu kadar eminsiniz. Düşünün ki her gün birileri Türkler için "onlar cahil, onların beyni yıkanıyor" desin, sizin hoşunuza gider mi? Yani normalde böyle mesnetsiz, şuursuz yorumları kafama takmam ama gerçekten çok oluyorsunuz. Siz kimsiniz de Kürt halkı üzerine yorum yapabiliyorsunuz ki? Onlar cahil, onların beyni yıkanıyor diyorsunuz ki? Zaten her şeyin temel sebebi kendini efendi gören bazı kesimlerin zihniyeti. Türkler Kürtlerin efendisi, Türkiye Türktür Türk kalacak, Atatürkçüler ülkenin sahibi, milliyetçiler Osmanlı torunu, CHPliler Atatürk'ün askerleri... Hep bir oligarşik tavır, hep bir diğer zümrelere hükmetme isteği. Artık gerçekten kabak tadı veriyor bunlar.

önce yazdığım yorumu dikkatli okumanı rica ediyorum
orada kürtleri aşağılamıyor tam aksine çok misafir perver insanlar olduğunu söylüyorum 17 ay kaldım diyor ve gerçekten çok iyi insanlar olduğuna vurgu yapıyorum
dışarıdan göründüğü gibi olmadıklarını anlatmaya çalışıyorum
ve şuda var ki beyni yıkanan dan kastım bütün kürtler değil sokakta molotof atan dağa çıkan yani kürt türk ayrımcılığı yapanlardır ve bunu yorumun tamamını okumuş olsan anlayacaktın zaten.
benim kürt arkadaşlarım da var ve senin bahsettiğin gibi de düşünmüyorum
nasıl ki bugün x bir partili gözü kapalı ne derseler gerçek sanıyorlarsa doğuda da bu durum böyledir sen kalakıp küçücük çocuğa asker kötü polis kötü dersen o çocuk öyle büyür ve pkk ve diğer maşaların istediğide budur yorumum da dikkat etmemişsin ama söyleyeyim bölmek istiyorlar diyorum kürt türk ayrıdır demiyorum yazının bir kısmını okuyup aceleyle yorum yazma lütfen.

Gayet açık kürtçe alfabesinin oluşum tarihi ve nasıl kurulduğu yazıyor .. Neyini anlamadınız ?!

2 dakikada vikipediden okuyarak kürt alfabesini çözdün yani!!! Üstelik kes yapıştır yapmışsın ve ayrıca yukarıda bir arkadaş link vermiş zaten :)

Birader, bu ne özgüven patlamasıdır yahu .. Kürtleri topyekün cahil ilan eden olmadı ama her platformda " geçmişte devlet bize bakmadı, bize okul yapmadı, bize öğretmen göndermedi, bizi cahil bıraktı " diye savunma yapanlarda sizlerden çıkıyordu .. Şimdi de kürtler cahil değildir aşşağılamayın bizi diyorsun !!
Bir insan cahilse cahildir bu onu aşşağılamak değil durumunu ifade etmektir ..
bdpkk'nın arkasına takılmış 4,5 milyon kürt " peygamberimiz apo, önderimiz apo, ALLAH ondan razı olsun " diyorlarsa ki diyorlar cahilin önde gidenleridirler ..

Ve ne kadar hoşuna gitmese de bu topraklar üzerinden başrolü her zaman Türkler oynamıştır .. Tarihi siz kompleks yaşamayın diye değiştirecek değiliz .. Biz kardeşlerimizi aşşğılamadık hiç bir zaman ama itle it olana da pabuç bırakmadık bundan sonra da bırakacak değiliz ..

Özgüven patlaması değil, ben ne PKK ne de BDP'den bahsettim ki konu da "Kürtler ne istiyor?" diyor. Eğer burada Kürtler bir şey istemiyor PKK istiyor, Kürtler de cahil onların beyni yıkanıyor deniyorsa bu benim halkımı hedef alan bir açıklamadır. Ayrıca o savunmayı ben de yaptım, yapıyorum da ki durum hala böyledir eskisi kadar olmasa da. Lakin devlet bizi cahil bırakmaya çalışıyor diye insanlar hayatından vazgeçmiş değil. İnsan her zaman kendini geliştirmek zorundadır cahil kalmamak için bunda hemfikirizdir sanırım. Her milletin cahili-alimi var ona da itirazım yok-olamaz. Ben Kürt milleti evliya yetiştiriyor, hepimiz alimiz de demiyorum. Ayrıca sizinle tartışmak hataymış sanırım, "ne kadar hoşuna gitmese de" "sizinkiler" "bizimkiler" gibi tabirlerle gelen kişilere acımaktan başka yapacağım bir şey yok. Siz akşam yemeğine yemek yeyip gelenlerdensiniz sanırım. Zaten sizin kafanızda bir Arpes var, görüşlerini kesinlikle tüm hatlarına kadar biliyorsunuz ve buraya onlarla geliyorsunuz, tabii bu perdenin size açılan kısmı ama yanılıyorsunuz. İnanın tarihsel egonuz da bu yalan dünyadaki tarihsel başrolünüz de umurumda değil. Ben zaten milletiyle, tarihiyle övünecek bir adam da değilim, öyle tipte bir insan değilim yani. Çünkü ben yaşamadım o dönemleri, benim bir katkım yok. Başkalarının başarılarına leş kargası gibi konmak pek tarzım değildir.

Ayrıca ilk cümlenize dönecek olursam, size Türkçe dersi vermek istemem lakin "Kürtler cahildir" demek "Kürtler cahildir" demektir. Orada bazı Kürtler yada PKK'yi destekleyen Kürtler yada ne bileyim jonglör Kürtler gibi bir ibare olmadığı sürece o "tüm Kürtler" manasına gelir. İsterseniz toplumsal bir deney yapalım. Şuraya "Müslümanlar cahildir" yazalım ve başta siz olmak üzere herkesten gelen tepkileri sayalım.

Özgüven patlaması değil, ben ne PKK ne de BDP'den bahsettim ki konu da "Kürtler ne istiyor?" diyor. Eğer burada Kürtler bir şey istemiyor PKK istiyor, Kürtler de cahil onların beyni yıkanıyor deniyorsa bu benim halkımı hedef alan bir açıklamadır. Ayrıca o savunmayı ben de yaptım, yapıyorum da ki durum hala böyledir eskisi kadar olmasa da. Lakin devlet bizi cahil bırakmaya çalışıyor diye insanlar hayatından vazgeçmiş değil. İnsan her zaman kendini geliştirmek zorundadır cahil kalmamak için bunda hemfikirizdir sanırım. Her milletin cahili-alimi var ona da itirazım yok-olamaz. Ben Kürt milleti evliya yetiştiriyor, hepimiz alimiz de demiyorum. Ayrıca sizinle tartışmak hataymış sanırım, "ne kadar hoşuna gitmese de" "sizinkiler" "bizimkiler" gibi tabirlerle gelen kişilere acımaktan başka yapacağım bir şey yok. Siz akşam yemeğine yemek yeyip gelenlerdensiniz sanırım. Zaten sizin kafanızda bir Arpes var, görüşlerini kesinlikle tüm hatlarına kadar biliyorsunuz ve buraya onlarla geliyorsunuz, tabii bu perdenin size açılan kısmı ama yanılıyorsunuz. İnanın tarihsel egonuz da bu yalan dünyadaki tarihsel başrolünüz de umurumda değil. Ben zaten milletiyle, tarihiyle övünecek bir adam da değilim, öyle tipte bir insan değilim yani. Çünkü ben yaşamadım o dönemleri, benim bir katkım yok. Başkalarının başarılarına leş kargası gibi konmak pek tarzım değildir.

Ayrıca ilk cümlenize dönecek olursam, size Türkçe dersi vermek istemem lakin "Kürtler cahildir" demek "Kürtler cahildir" demektir. Orada bazı Kürtler yada PKK'yi destekleyen Kürtler yada ne bileyim jonglör Kürtler gibi bir ibare olmadığı sürece o "tüm Kürtler" manasına gelir. İsterseniz toplumsal bir deney yapalım. Şuraya "Müslümanlar cahildir" yazalım ve başta siz olmak üzere herkesten gelen tepkileri sayalım.

arpes ezbere konuşuyor işine geldiği gibi yorum yapıyor işine geldiği gibi anlamaya çalışıyorsun farkındamısın yazdıklarımı tekrar oku olurmu.

Hayır onu anladım da neden ikinci kez yazıp kalın harfleri tercih ettiğinizi anlamadım, acaba cümlenin altında bizim göremediğimiz bir mana mı var diye.

önce yazdığım yorumu dikkatli okumanı rica ediyorum
orada kürtleri aşağılamıyor tam aksine çok misafir perver insanlar olduğunu söylüyorum 17 ay kaldım diyor ve gerçekten çok iyi insanlar olduğuna vurgu yapıyorum
dışarıdan göründüğü gibi olmadıklarını anlatmaya çalışıyorum
ve şuda var ki beyni yıkanan dan kastım bütün kürtler değil sokakta molotof atan dağa çıkan yani kürt türk ayrımcılığı yapanlardır ve bunu yorumun tamamını okumuş olsan anlayacaktın zaten.
benim kürt arkadaşlarım da var ve senin bahsettiğin gibi de düşünmüyorum
nasıl ki bugün x bir partili gözü kapalı ne derseler gerçek sanıyorlarsa doğuda da bu durum böyledir sen kalakıp küçücük çocuğa asker kötü polis kötü dersen o çocuk öyle büyür ve pkk ve diğer maşaların istediğide budur yorumum da dikkat etmemişsin ama söyleyeyim bölmek istiyorlar diyorum kürt türk ayrıdır demiyorum yazının bir kısmını okuyup aceleyle yorum yazma lütfen.

Aceleyle yazmadım, yorumunuzu da okudum tümüyle. Şimdi sizi biraz daha anladım, teşekkürler eklemeleriniz için. Şimdi bir de işin şu kısmından bakın. Diyorsunuz ya doğuda çocuğa böyle böyle öğretiyorlar e ne yapsın bu çocuk diye, aynı şekilde batıda Kürt, kıro vs. hakaret olarak kullanılıyor. Bu da öğretilen bir şey yada öğrenilen. E bu da bölünme değil mi? Bölünme sınırlarla mı olur yoksa zihinlerde mi? Adam var Kürtlerden ve Kürtlerin büyük çoğunluklarla yaşadığı şehirlerden nefret ediyor ama işine geldiğinde "vatanımın her karış toprağı" edebiyatı yapıyor. Biz nerede hata yapıyoruz da buralara geliyoruz diye düşündünüz mü? Biz derken hepimizi kastediyorum, tüm Türkiye halklarını. Kürtlerin isteği yoktur demek kolaya kaçmaktır, Kürtlerin çektiği bir zulüm, eziyet yada sorun, mesele olmasaydı PKK doğmazdı, büyümezdi. Yani hiç sorun yokken birileri dağa çıktı ve bunlar 10-15 yılda binlerce kişi mi oldular? Mantıksız gelmiyor mu size de?

Hayır onu anladım da neden ikinci kez yazıp kalın harfleri tercih ettiğinizi anlamadım, acaba cümlenin altında bizim göremediğimiz bir mana mı var diye.

Aceleyle yazmadım, yorumunuzu da okudum tümüyle. Şimdi sizi biraz daha anladım, teşekkürler eklemeleriniz için. Şimdi bir de işin şu kısmından bakın. Diyorsunuz ya doğuda çocuğa böyle böyle öğretiyorlar e ne yapsın bu çocuk diye, aynı şekilde batıda Kürt, kıro vs. hakaret olarak kullanılıyor. Bu da öğretilen bir şey yada öğrenilen. E bu da bölünme değil mi? Bölünme sınırlarla mı olur yoksa zihinlerde mi? Adam var Kürtlerden ve Kürtlerin büyük çoğunluklarla yaşadığı şehirlerden nefret ediyor ama işine geldiğinde "vatanımın her karış toprağı" edebiyatı yapıyor. Biz nerede hata yapıyoruz da buralara geliyoruz diye düşündünüz mü? Biz derken hepimizi kastediyorum, tüm Türkiye halklarını. Kürtlerin isteği yoktur demek kolaya kaçmaktır, Kürtlerin çektiği bir zulüm, eziyet yada sorun, mesele olmasaydı PKK doğmazdı, büyümezdi. Yani hiç sorun yokken birileri dağa çıktı ve bunlar 10-15 yılda binlerce kişi mi oldular? Mantıksız gelmiyor mu size de?

arpes kardeş bak yıllarca bize köpeklerimize arap
böceklere kara fatma(çarşaflılar için)vs şeyler dikta edildi anlamını bilmeden bunları hayatımıza soktuk yıllarca ki bu 1980 yılından bu yana süre gelen bir durum doğu batıdan uzak bir bölge olduğundan ve hükümetlerin yıllarca ihmal etmesinden doğan boşluğu dış güçler ve içimizdeki bazı güçler fırsata çevirmeye kalktı okul yol hastane vs gibi yatırımlar yapılmadı halka hizmet gitmedi bunu fırsat bilenler de pkk gibi terörist gurupları başımıza musallat etti ve askerle çatışması için öne sürdü bunu yaparken koltuğundan ölümleri izledi
bu ilke tektir bayrak millet tektir bizim bunu bilmemiz bunu anlamamız lazım bu günkü kürt açılımının nedeni de budur ordu hükümet vs olarak kardeş olduğumuzun anlaşılmasıdır
gençleri dağa değil okula gitmesidir umarım anlıyorsundur beni.

Ne komiksin sen yahu :) Alfabeyi çözdüğümü nerede yazdım .. Bilgi paylaştım işine gelmedi mi :) KES YAPIŞTIR YAPMAYACAKTIM DA TUTKALLA ZIMBALA MI yapacaktım :)

Aşram arkadaş link vermiş. Sen de o linkten okuyup ardından bilmiş gibi atlamışsın ortaya. Kesip yapıştırmadan önce bi oku diyeceğim de sen okuduğunu da algılayamıyorsun... Sen çözünce çözdüm diye yazıyorsun demek! İlginç :D Tutkalla yapıştırsan belki daha dikkate değer olur :D

Konuyu en başından sonuna kadar okudum. Konu nerden nereye geldiğini gördüğünüzde aslında neden bir çok sorun ile karşı karşıya olduğunuzu anlayacaksınız arkadaşlar.

İlk önce "Kürkler ne istiyor" sonra "Pkk ne istiyor" bunu da beğenmemişsiniz sonra "Kürk demek Pkk değil" ve en sonlara doğru da "Alfabe" ...

Yani biz daha tartışmanın odak noktasında ortaklaşa konuşamamışsız gelmişiz buraya bir milleti, bir halkı ya da bir ırkı ele alıp bir de parmağımı dik tutum "Hım, söyle bakalım ne istiyorsun" diyip sonra bir hemşire gibi "Sus" işareti yapıyoruz.

Komiğiz evet kızsanız da sinirlenseniz de komiğiz. Gülmemiz gereken yazılara sinirlenip "Vay burda ne yazmış" deyip saldırmaya geçiyoruz. Aslında bir geçmişi okusanız ne kadar da gereksiz cümleler kurduğunuzu görürsünüz (Özellikle belirteyim, konunun başlığı dikkate alındığı zaman, yoksa her söylediğinizin aslında ayrı bir önemi vardır!!)

Konuya dönmek gerekirse "Kürkler ne istiyor?" Kaç kişiden bahsettiğimiz ya da hangi yöreden bahsettiğimiz önemli burada.

Doğu illerine baktığımızda (Özellikle kırsal kesim) imkan istiyor, iş istiyor, insan olmanın gerektirdiği gibi yaşamak istiyorlar. Kimseye baş eğmeden çocuklarını küçük yaşta evlendirmek istemiyorlar, töre cinayetleri nedeniyle çocuklarının ölümlerini istemiyorlar ya da namus belasına yok amcasının oğlu yok dayısının oğlu ile evlendirmek istemiyorlar. Bir zorlama istemiyor, sadece insan olmanın özelliği olan iyi bir yaşam istiyor. "Cahil" diye nitelendirdiğiniz insanların aslında neden "Cahil" diye hitap ettiğinizi bilmek istiyorlar. Siz de o coğrafya da mı doğdunuz, o bölgede hiç aç kaldınız mı? O bölgelerde yaşadınız mı? Herhangi bir yer için diyorum?
Buradan klavye delikanlılığı yapmak güzel, bak bende sayıyorum. Adamlar yaşamak istiyor ya, başka neden bu şekilde olsunlar.

Diğer yönden, batı bölgesinde yaşayan Kürkler ne istiyor. Onlar zaten bir çok imkanı ellerinde bulunduruyorlar ancak onlar da akrabalarının ziyan olmasını istemiyorlar ya da memleketlerine gittiklerinde "İstanbul gibi olsaydı" demek istemiyorlar (Ki bu İstanbul sadece bir örnektir, başka illerde olabilir.)
Yani anlayacağınız aslında herkesin derdi aynı, mutlu yaşamak biz gibi.

Diğer taraftan Pkk ne istiyor sorusuna gelince, Pkk ile ilgili neler söylenmez ki? Her Kürk Pkk mı? Yoksa Pkk denilen örgütün içinde bulunan kişiler ne ile sınanıyor(?).

Pkk bir çok örgüt gibi, küçük bir eşkıya grubu gibi kurulmuş sonradan da biz burdayız nidaları atıp suçsuz olan kişileri de öldürerek bir propaganda peşinde koşmuştur. Öldürmek haricinde pek bir faaliyeti yoktur. Adı ölümdür. O örgüte giriyorsan sadece ölümü ve öldürmeyi düşüneceksin. Başka yaptıkları hiç bir şey yoktur çünkü. Silahlarını bıraktıkları anda sadece korku ile etrafı izlediklerini düşünmekteyim(şahsi fikrimdir.) Ancak içlerinde yok mudur vicdanlı kişiler, tabi ki vardır. Ancak kendileri bile onları yok ettikleri için artık yapılacak bir şey yoktur. Kim ister ki gecelerce günlerce bir mağaranın içinde kalmak? İyi bir gelecek istiyorlar ya(?)

Neyse.

Sonuç itibari ile Pkk ile Kürk ayrımını yapmak Vicdanlı ile vicdansızın arasındaki farkı anlamak kadar kolaydır.

Benim hem iyi hem kötü Kürk arkadaşlarım vardır. Ancak ben şimdi iyiyi görüp hepsine iyi kötüyü görüp hepsine kötü diyemem ya...

Onlar da "İNSAN"dır. En önemlisi de budur.

Ben Kürk değilim,İstanbul'da yaşıyorum. Mutlu muyum(?) Her insan kadar işte. Herkesin sorunları var ama o bölgede yaşayanlar kadar değil.

Vatanı bölmeye geldiğimizde, vatan bölünmez.
Bir arkadaşımın dediği gibi olmaz " Doğu da benim Kürdistan olur ancak boğaza karşı da çayımı da içerim".
Valla bu yaşıma geldim hala yurtdışına çıkamadım ben, Eyfel kulesinde yemek de yiyemedim hani değil mi? Batı da yaşıyorum ya, param var ya(?)

Ya da diğer bir arkadaşımın hani bir köprüde şehit olan askerlerimiz vardı ya onun için yaptığı yorum gibi " Öldürüyorsak, boşuna mı öldürüyoruz. Bi araştırın".

Şimdi bu arkadaşa da "senin suratına tüküreceğim, boşuna mı tükürürüm hiç" demek geldi ama demedim. Neden? Çünkü o da insan.

Dedim ya, insanlık vicdan ile vicdansızlık arasındaki kısa çizgiden oluyor. Vicdanınız varsa insanlığınızda vardır. Kimse mağdur olmadan mutlu olunur.Önemli olan bunu anlayabilmektir.​

Yorumların bir tanesini bile okumadım. Çünkü biliyorum ki konu illa ki başka yerlere gelmiştir.
Çok şey demek istiyorum ama sonra terörist ilan ediliyoruz :d :d

Yaşasın Hümanizm.

kürk ne ? Adam iki sayfa yazı yazmış Bi tane Kürt yazmayı becerememiş.otomatik düzeltmeyi bahane etme.zaten ne dediğin belli değil

valla genel olarak bilemiycim ama bi tanesi beni istiyo .s

kürt kızlarının bazıları güzel oluyor akşam bi anımı anlatacağım

Bu bi aşk konusumuydu:) bende kara yağız bir kürt delikanlısıyla ilgili bir anıyı paylaşmak istiyorum..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri