kürtler ne istiyor?

🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
soruyu,açılım,süreç,yol haritası salatasını bir tarafa bırakarak Kürt arkadaşlarım yanıtlarsa daha sağlıklı olacak.elbette homojen bir görüş olmayabilir ama:
1-Kürt halkı gözünde öcalan
2-Kürt halkı gözünde pkk
3-Kürt halkı gözünde bdp ve devamları ne ifade ediyor? Sizi ne kadar tanımlıyor ve temsil ediyor?ne kadar samimi buluyor ve ne kadar müteşekkirsiniz?
son tahlilde devletten beklentiniz ne?
Türklerden beklentiniz ne?

kısaca ne istiyorsunuz mübarekler?

...ve bu istekler her ne ise, bunları size sadece AKP nin mi sağlayabileceğini düşünüyorsunuz?

teşekkürler.

Super bi baslik
Harbiden ne istiyolar. Yazsalarda bilsek,

acilim seyleri vardi yaa.
mesela daga cikmis kisilere tazminat istiyolardi.

Çok basit , zaten soylemiyorlar mi ? Ülkenin doğusunu istiyorlar.

Ben kürt değilim :) Bana kürt muamelesi yaptıkları için kürt sayılırım :)
Onlar adına cevap verebilir miyim acaba? Aslında bal gibi veririm de, Buyrun önce onlar versin...

Super bi baslik
Harbiden ne istiyolar. Yazsalarda bilsek,

Süper bir başlık filan değil bence.
Kürtlerin istediği bir şey yok.
PKK'nın istediği bir şeyler var. Eski ASALA'nın istediği bir şeyler var.

Kürtleri karıştırmayalım bu işe. Sadece Kürtler bir şey istiyormuş gibi gösterilmek isteniyor ve gördüğüm kadarıyla fazlasıyla başarmışlar.

Ben kürt değilim :) Bana kürt muamelesi yaptıkları için kürt sayılırım :)
Onlar adına cevap verebilir miyim acaba? Aslında bal gibi veririm de, Buyrun önce onlar versin...

ben kürtüm, istegim şu : toplumu ikiye gerizekali ve gezizekali diye bölen basbakan toparlasin geri herseyi.
kisisel istegim yok. keza hic ayrimcilik görmedim lisedeki bi kac ergeni saymazsak. en iyi okullardan birinde en iyi bolumlerden birini okudum. ne mutlu turkum diyene demekten de hic gocunmadim.
insanligin irki yoktur.

Süper bir başlık filan değil bence.
Kürtlerin istediği bir şey yok.
PKK'nın istediği bir şeyler var. Eski ASALA'nın istediği bir şeyler var.

Kürtleri karıştırmayalım bu işe. Sadece Kürtler bir şey istiyormuş gibi gösterilmek isteniyor ve gördüğüm kadarıyla fazlasıyla başarmışlar.
Pkk da kurtlerden olusmuyor zaten ve kurdistani kurmak isteyenlerde arnavutlar sanirim.
Hatam varsa affola bana yanlis ogretmisler..

Pkk da kurtlerden olusmuyor zaten ve kurdistani kurmak isteyenlerde arnavutlar sanirim.
Hatam varsa affola bana yanlis ogretmisler..

Cidden yanlış öğretmişler çünkü PKK gerçekten de sadece Kürtlerden oluşmuyor. Yüksek ölçüde Ermeni ve Türklerde mevcut. Hatta Lazlar bile var.

Bunu bende biliyorum ama amac kurt halkinin bagimsizligi .
Sonuc olarak lazlar icin savasmiyorlar

ben kürtüm, istegim şu : toplumu ikiye gerizekali ve gezizekali diye bölen basbakan toparlasin geri herseyi.
kisisel istegim yok. keza hic ayrimcilik görmedim lisedeki bi kac ergeni saymazsak. en iyi okullardan birinde en iyi bolumlerden birini okudum. ne mutlu turkum diyene demekten de hic gocunmadim.
insanligin irki yoktur.

Daha kürtçe bile bilmiyorsun. Kaldı ki, kürt denildiyse, türkçe bilmeyip de ne mutlu türküm diyene demek zorunda bırakılan kürtten bahsediliyor. Asimile olup da türkten daha türk olan bir kürt bu soruları muhattap almamalı. Ben bile kendimi muhattap görmüyorum...

Bu konu gerçekten çok ciddi bir konu.
Ve ciddi anlamda bir şey görmeyen, tarihsel bilgisi olmayan ve sadece gördüğü duyduğu şeylerle yola çıkan insanların yorumlayabileceği bir konu değil.

Ben yıllardır şunu söylerim. Sadece görüp duyduğuyla sosyal medyada yazan insanlar, Türkiye'nin şuanki dağılmış durumunun %50 nedenidir. İşte şekil a. Sadece kahkaha atabilen insan.

Üniversite ortamında karşılaştığım durumları burada uzun uzun anlatmak istemiyorum ama şunu bilin ki PKK sadece Kürtlerden oluşmuyor. O yüzden de "Kürtler ne istiyor?" sorusunu PKK'nın ne istediği ile karıştırmamak lazım.

Bu karışıklıktan dolayı ve bu yorumlarımızdan dolayı Kürtler, "Ben Kürdüm" diyemiyor. İnsanlarımızın onlara PKK'danmış gibi davranacaklarından dolayı. PKK'yı desteklemeyen, onların ideolojisine katılmayan bir çok Kürt var ve zannettiğiniz gibi hepsi Kürdistan hayali kurmuyor. Hatta tahmin ettiğinizden çok daha fazlası var. Ama batıda kıç büyütmekle meşgul insanlar bunu asla göremeyecekler.

:) Arkadaşlarım vallahi hepsi boş, germeyin kendinizi. Kürt değilim ama tüm kürtleride çoğula katmayın. Bunların hepsi abd nin oyunları, vallahi bak . :S :) Hala püssküüt falan bekliyorum . :S

Ve ciddi anlamda bir şey görmeyen, tarihsel bilgisi olmayan ve sadece gördüğü duyduğu şeylerle yola çıkan insanların yorumlayabileceği bir konu değil.

Ben yıllardır şunu söylerim. Sadece görüp duyduğuyla sosyal medyada yazan insanlar, Türkiye'nin şuanki dağılmış durumunun %50 nedenidir. İşte şekil a. Sadece kahkaha atabilen insan.

Üniversite ortamında karşılaştığım durumları burada uzun uzun anlatmak istemiyorum ama şunu bilin ki PKK sadece Kürtlerden oluşmuyor. O yüzden de "Kürtler ne istiyor?" sorusunu PKK'nın ne istediği ile karıştırmamak lazım.

Bu karışıklıktan dolayı ve bu yorumlarımızdan dolayı Kürtler, "Ben Kürdüm" diyemiyor. İnsanlarımızın onlara PKK'danmış gibi davranacaklarından dolayı. PKK'yı desteklemeyen, onların ideolojisine katılmayan bir çok Kürt var ve zannettiğiniz gibi hepsi Kürdistan hayali kurmuyor. Hatta tahmin ettiğinizden çok daha fazlası var. Ama batıda kıç büyütmekle meşgul insanlar bunu asla göremeyecekler.

cidden çok komiksin :) bilgili üstad :D

Hakli olabilirsin bir elin bes parmagida bir degildir.
Ama sunu unutma tek dogru senin bildigin de degildir. Ve nerden biliyorsun tarih bilgisinin eksik oldugunu vs.
Senden olmayani otekilestimek irkciliktir.turkleri irkcilikla suçlayan kurtler neyin kavgasinda en cok bunu merak ediyorum.
Onlarinki irkcilik olmuyormu

Ve nerden biliyorsun tarih bilgisinin eksik oldugunu vs.
Senden olmayani otekilestimek irkciliktir.turkleri irkcilikla suçlayan kurtler neyin kavgasinda en cok bunu merak ediyorum.
Onlarinki irkcilik olmuyormu

Pitho ben kimin tarih bilgisinin eksik olduğunu söyledim?

Fikir alışverişi yapabileceğimiz güzel bir konu fakat içine sı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri