kürtler ne istiyor?

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mardin van erzurum da yasayan aile dostlarimiz var bi tarafimdan uydurmuorum yani:D bizzat kendileri anlattilar yalan soylicek halleri yok heralde
Yalan söylüyorlar. BİTLİS te yaşıyorum. Peki sana şunu anlattılarmı devlet yatırım yapsa bile gönderecek öğretmen doktor bulamıyorlardı diye. İstanbulda bir trafik sıkışır Türkiye ayağa kalkar Vanda köyde adam oğlunun cesedini torbayla sırtında taşır ses çıkaran olmaz. Devlet oraya yol yaptıda o baba yolu alıp pkk yamı verdi :)

100 mesaj oldu ama "ana dilde eğitim istiyorum" diyen herhangi bir mesajı hala göremedim.

Şaşırdım.

Oysa benim bildiğim ben dahil Kürtlerin genel talebidir bu.
Dilini unutmamak, korumak, geliştirmek için devletin imkanlar tanımasını istemesi de var olan bir talep.
Ayrıca anayasal olarak Kürt halkının varlığının tanınması veya eğer bu olmuyorsa da herhangi bir üst kimlik değil de herkesin yurttaş olarak tanımlandığı bir yasa da çokça gündeme gelmiş bir durum. Diğer bir deyişle eşit yurttaşlık talebi de diyebiliriz. Ben bunların tamamını mantıklı ve haklı görüyorum.

Yalan söylüyorlar. BİTLİS te yaşıyorum. Peki sana şunu anlattılarmı devlet yatırım yapsa bile gönderecek öğretmen doktor bulamıyorlardı diye. İstanbulda bir trafik sıkışır Türkiye ayağa kalkar Vanda köyde adam oğlunun cesedini torbayla sırtında taşır ses çıkaran olmaz. Devlet oraya yol yaptıda o baba yolu alıp pkk yamı verdi :)

Devletin zorunlu memur atamalari olmasina ragmen cogu gitmek istemio napsinlar kafalarina silah mi dayasinlar gitmek istemeyenlere. İstanbul turkiyenin merkezi yeri doguyla kiyaslayamazsin. Ha ayrica basbakani savundugumdan degil ama en azindan deniyorlar bu inkar edilemez.

Kürtler birşey istemiyor,ama pkk yandaşı kürtler kürdistan kurmak istiyorlar.

Kurtcenin alfabesi bile oldugunu yeni ogrendim ben ne egitiminden bahsediosun. Irkcilik deyimiyle hak isteyenlerin neyi istediklerini gayet iyi biliyoruz su ana kadar kimden kurtce dilde egitim isteyenleri duydun ki

1)Devlet memuruysa seve seve gitmek zorunda gitmiyorsa atama yapmıcan başkasını atıcan oraya. 2) İstanbul merkez olabilir ama insanı insan doğudakiyle kuzeydekiyle eşit yoldan bahsediyordum altı üstü bir cenazenin geçeceği yoldan. İstanbulla doğuyu karşılaştırmaz isem neyi karşılaştırcam. Evin temelini yapcan ki eve benzesin yapcağın şey. Yüzlerce binlerce yolsuz susuz köy var. Sen git milyon liraları tık İstanbul'a. Sonra doğuya giden parayı halk pkk ya veriyor denilsin. Ohh ya.

Senin yeni öğrenmiş olman böyle birşeyin var olmadığı anlamına gelmiyor.
Sana oralarda yaşayan aile dostların anlatsın kardeş. Boşver, çok araştırma. Söylerler onlar sana duymak istediklerini.

Senin yeni öğrenmiş olman böyle birşeyin var olmadığı anlamına gelmiyor.
Sana oralarda yaşayan aile dostların anlatsın kardeş. Boşver, çok araştırma. Söylerler onlar sana gerçeği.

Saol kardes sayende ogrendim iyi ki varsin

Kurtcenin alfabesi bile oldugunu yeni ogrendim ben ne egitiminden bahsediosun. Irkcilik deyimiyle hak isteyenlerin neyi istediklerini gayet iyi biliyoruz su ana kadar kimden kurtce dilde egitim isteyenleri duydun ki

Kürtçenin bir dil olduğunu bilip alfabesinin olmadığını düşünmen sanki biraz garip. Alfabesiz dil varmı .s

Doguda yasayan kürt kardeslerimizin huzura cok ihtiyac duyduklarini düsünüyorum. Ne yazikki orada hersey görüldügü gibi degil, Bende zamaninda Ayrisim yapmadan gaflet ve kin dürtüsü ile bakiyordum oradaki kisilere ve ne kadar yanildigimi Sirnakta askerlik yaptigim dönem icerisinde gördüm. Masum insanlarin evlerinin üzerinden panzerler geciyordu Evsiz yuvasiz kalmak kadar aci bir senaryo olmasa gerek. İgneyi kendimize cuvaldizi ordaki mazlumlara batirmak hicte dogru degil, Evvela bizler kurunun yaninda yasida yakmaya calisirsak barisi asla saglayamayiz. Bazi olaylara ve oyunlara tanik olmayan kisilerinde oradaki her insani hedef gostermeside cok büyük yanlis. ALLAH orada bulunan tüm mazlumlara dirayet ve sabir nasip etsin. PKK ve diger dis kaynakli örgütlerin Kötü ve hunharca oyunlariyla mazlumlari medyaya alet eden zalimlerinde en kisa sürede belasini versin insallah..

Bize kurtce yazmai kimse ogretmedi cok cahil kalmisim ben o zmn asdfhsh
Bilmem kürdüm diyosun birsürü kürt akrabam var diyosun kürtçe alfabenin var olduğunu yeni öğreniyorsun .d birazcık göz gezdir ya tavsiye benden. Emin ol ingilizceden daha eğlenceli ve öğrenmesi kolay olacaktır .d

Kürtçenin bir dil olduğunu bilip alfabesinin olmadığını düşünmen sanki biraz garip. Alfabesiz dil varmı .s

Adamlar 10 yıldan fazladır kürtçe gazete çıkartıyor, alfabeyi yeni duydum diyor.

İşin tuhaf yanı ben "bile" yeni duyuyorum diyor ama başkalarının bilmesine de pek olanak vermiyor.

ben cok kör cahil kalmisim.o.zmn ya cok aip bana :D gazetenin ismini soyleyinde okuyayim madem:D bana biraz garpimsi geldi no pasaran kardes nerde cikio bu gazete gidip alaim:D

Spy iki kürtçe harf yazda sözde kürt olanlar cahil kalmasın cahiller ya hani. ( ;
Konu nerelere gelmiş ya ne komik.

Spy iki kürtçe harf yazda sözde kürt olanlar cahil kalmasın cahiller ya hani. ( ;
Konu nerelere gelmiş ya ne komik.

cahil olduklarınımı söyledim. Kürdüm deyip kürtçe alfabesi olduğunu bilmemesi garip geldi bana ayrıca imzamın ilk kısmı kürtçe.

Ne komik :)
Burada Azra'ya yükleneceğinize Kürtleri temsil ettiklerini iddia eden bdpkk'lı vekiller içinde kürtçe bilmeyenlerini sorgulasanız nasıl olur ?
Almanya'da ki 4. nesil Türklerin bir kısmı Türkçe konuşamıyor bile gayet doğal bir durumdur Azra'nınki .. Bilmek zorunda değil ..

Ne komik :)
Burada Azra'ya yükleneceğinize Kürtleri temsil ettiklerini iddia eden bdpkk'lı vekiller içinde kürtçe bilmeyenlerini sorgulasanız nasıl olur ?
Almanya'da ki 4. nesil Türklerin bir kısmı Türkçe konuşamıyor bile gayet doğal bir durumdur Azra'nınki .. Bilmek zorunda değil ..

İşin ilginç tarafı kürtçe alfabesi bilmediğim için gazetesini okumadığım için cahil oldum abi:D Asıl mevzu bu değilken ne kadar saçmaladıklarının farkında bile deiller

İşin ilginç tarafı kürtçe alfabesi bilmediğim için gazetesini okumadığım için cahil oldum abi:D Asıl mevzu bu değilken ne kadar saçmaladıklarının farkında bile deiller

Var ya eğer sen Türkçe bilmesen ve biz sana " Ne ayıp nasıl Türkçe bilmezsin ne cahilsin sen " desek bizi anında FAŞİST ilan ederler :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri