kürtler ne istiyor?

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Eğer bu konuyu sen açsaydın çoktan kapanmıştı zaten :D

"Amac ortaligi karistirmak, Konu sahibi katil, Tayyiban, Yakin bunuuu "

gibi yorumlar ucusurdu havada :p

Kürtleri severim :)
Hakkaride, köylerinde Lavas, yogurt ikram ettiler, karnimizi doyurdular sagolsunlar :)

Ama onlar PKKli köpek degillerdi !

Oncelikle bazi arkadaslarimiz kurtlere yapilan hareketleri tum Turk halkina mal etmeye calismis.(tum olmasa da yarisina )
Ornek veriyorum ben bir kurt ile dalga geciyorsam (sırf etnik kokeninden dolayi)
Bunu benimle ayni kani tasiyan kisilere mal etmek ne kadar dogrudur
Fransanin biz Turklerle alakali tutumu malum
Tum fransiz halkina dusman mi olalim
Ya da ruslara ?
Ya da araplara veya baska milletlere ?

Bak burada çok doğru söylemişsin. Bende buna benzer şeyler yazmıştım nitekim.
Aynı şekilde bir kürdün yaptığı hakareti,aykırı davranışı tüm kürtlere mal etmeye çalışmak doğru değil.
Bunun bilincinde biriysen (ki öyle görünüyor) güzel bir şey.

Eylemlerde yakıp yıkan insanlarla bizi bir tutmayın diye naralar atanlar ( ki onlardan biri de bendim) şimdi tüm kürt halkını bir tutuyorsa insanlar nabza göre şerbet veriyordur tıpkı akp gibi.
Öcalan kim ki de onu kendime lider olarak görücem?
Ya bırakın abi şu martavalları azınlıkda olsa kürtleri istemiyoruz bulduk sebep yüklenelim havalarındasınız. Van depremi müstehak demediniz mi tüm Türk'lere savaş mı açayım bende sizin kafa da olsam yapardım?
Hayır öyle böyle demeye de gerek yok herkesin bir olmadığını zaten biliyorsunuz.
Hala gelmiş Kürtler ne istiyor. Agressive yazdıklarına aynen katılıyorum okuyunca çoğu kişi ses çıkarmadı ama kaç kişi sizin gibi k**eklere bu bile fazla dedi ya işte acı olan bu.
Türkiye de yaşıyorum evet herhangi bir aksanım da yok iki dile de hakimim ama ben kendi kültürüme sahip çıkmak istiyorum özgürce.? Size asıl batan pkk değil bu olaysa(yani Kürt kültürü fikri batıyorsa çünkü ben pkk ile kürtleri bir görmüyorum) buyrun etiketleyin konuşalım.

Bu genelleme olayı çok canımı sıkıyor. Kürt halkının çoğu pkk yandaşı diye bir fikir var bir yanılsamadan başka bir şey değil. Doğu tarafındaki kürt kesimi kandırmaya müsait ve cahil kesim olduğu için bir kürt devleti kurma merakı almış başını gidiyor. Ha ayrıca ben kürdüm bununla da gurur duyuyorum bu vatan için abimi şehit verdik. Sizce kürtler ne istiyor siz cevaplayın?

Bu genelleme olayı çok canımı sıkıyor. Kürt halkının çoğu pkk yandaşı diye bir fikir var bir yanılsamadan başka bir şey değil. Doğu tarafındaki kürt kesimi kandırmaya müsait ve cahil kesim olduğu için bir kürt devleti kurma merakı almış başını gidiyor. Ha ayrıca ben kürdüm bununla da gurur duyuyorum bu vatan için abimi şehit verdik. Sizce kürtler ne istiyor siz cevaplayın?

Cahil kelimesini kullanmak yanlış bir tabir bence.
Cahilliğin olduğu yerde ihmal vardır.
Bu o insanların suçu değil. Hakkari de hala çocuklar köylerinden metrelerce uzağa okula gidiyorlar.

Cahil kelimesini kullanmak yanlış bir tabir bence.
Cahilliğin olduğu yerde ihmal vardır.
Bu o insanların suçu değil. Hakkari de hala çocuklar köylerinden metrelerce uzağa okula gidiyorlar.

Devletin oraya yaptığı yardımın haddi hesabı yok. O yardımların çoğu köylüler tarafından ya PKK ya veriliyor ya onlar el koyuyor

Devletin oraya yaptığı yardımın haddi hesabı yok. O yardımların çoğu köylüler tarafından ya PKK ya veriliyor ya onlar el koyuyor

Doğu (Kürtler) cahil, devlet süper yardım yapıyor ama Kürtler o parayı örgüte yolluyor yada el koyuyorlar. Yazdıklarınızın ana fikri bu, yanılıyor muyum?

Ya kusura bakmayın da görmediğiniz bilmediğiniz yerler hakkında konuştuğunuzu düşünüyorum. Kürt olabilirsiniz, bu hiçbir şey değiştirmez. Bilmeden atıp tutmak kolay tabii.

Doğu (Kürtler) cahil, devlet süper yardım yapıyor ama Kürtler o parayı örgüte yolluyor yada el koyuyorlar. Yazdıklarınızın ana fikri bu, yanılıyor muyum?

Ya kusura bakmayın da görmediğiniz bilmediğiniz yerler hakkında konuştuğunuzu düşünüyorum. Kürt olabilirsiniz, bu hiçbir şey değiştirmez. Bilmeden atıp tutmak kolay tabii.

Görmediğim bilmediğimmi:D Benim annem van lı :) akrabalarımızın çoğu doğu tarafından ve doğuda yaşayan arkadşlarımda var sen neye dayanarak atıp tuttuğumu idda ediosun:D

Görmediğim bilmediğimmi:D Benim annem van lı :) akrabalarımızın çoğu doğu tarafından ve doğuda yaşayan arkadşlarımda var sen neye dayanarak atıp tuttuğumu idda ediosun:D

Annen Vanlı olabilir, doğulu arkadaşların da olabilir. Bu bir şey değiştirmez. Benim de bir dedem Vanlı ama Van hakkında pek de bir şey bilmem çünkü orada yaşamadım. Gönül isterdi ki burada tartışıp bilgi alışverişi yapabilelim ama sizin mantığınız gerçekten çok çocuksu. "Benim Kürt arkadaşlarım var o zaman ben Kürtleri tanıyorum." mantığıyla hiçbir yere gidemezsiniz.

Size yanıldığınıza dair birkaç şey söyleyeyim. Güneydoğu'ya yapılan yatırımın kabaca %70'i askeri yatırımdır. Devlet bu bölgeye yatırım yapmıyor, şöyle bir örnek verebilirim. Ben Diyarbakır'da yaşadığım ve teyzem belediyede çalıştığı için yakinen takip edebiliyorum. Diyarbakır'da belediyelerin hiçbir projesine onay vermiyor devlet. Onay yoksa ödenek de olmuyor dolayısıyla. Antep'ten doğuda toplam 30 fabrika ya var ya yok. Güneydoğu'nun en büyük illerinden olan Diyarbakır'da 2 tane fabrika var. Bu mu yatırım? Köyler hala imece usulü ile ayakta. Öğretmen atıyor devlet, okul yok. Hala sağlık ocağı, okul olmayan tonlarca köy var. Siz hangi doğudan bahsediyorsunuz?

Öncelikle Kürt kardeşlerimi pkk ile aynı kefeye koyanlara karşıyım

konuya gelicek olursak
Amerikanın büyük ortadoğu projesi için Türkiye model ülkedir diyo
yani ortadoğuda işbirlikçi ülke Türkiye

şimdi bop u yapabilmesi için
özelleştir
mezhep çatışması çıkart

bunları gerçekleştiriyo, abd : benim askerim öleceğine müslümanlar ölsün çabasında
ayrıca sözde kürdistan haritasında mısır, libya yok dikkatinizi çekerim

Irakta ışid ve barzani kerkük ile musulu işgal etti
Irak ordusu çekildi

israil kendi istediği şeyi kurmak için pkkyı, ışidi, barzaniyi kullanıyo

Öncelikle Kürt kardeşlerimi pkk ile aynı kefeye koyanlara karşıyım

konuya gelicek olursak
Amerikanın büyük ortadoğu projesi için Türkiye model ülkedir diyo
yani ortadoğuda işbirlikçi ülke Türkiye

şimdi bop u yapabilmesi için
özelleştir
mezhep çatışması çıkart

bunları gerçekleştiriyo, abd : benim askerim öleceğine müslümanlar ölsün çabasında
ayrıca sözde kürdistan haritasında mısır, libya yok dikkatinizi çekerim

Irakta ışid ve barzani kerkük ile musulu işgal etti
Irak ordusu çekildi

israil kendi istediği şeyi kurmak için pkkyı, ışidi, barzaniyi kullanıyo

Bu çok ütopik olmadı mı? Hala kendi sorunlarımız için başkalarına suç yükleme eğilimindeyken sorun çözemeyiz. Şöyle düşünün diyelim ki sizin dediğiniz etkenler var ama bizim bir sorunumuz olmasaydı bizi birbirimize düşüremezlerdi değil mi? Kürt Sorunu yada Kürtler ile devletin sorunu yada artık ne derseniz, bu ülkede cumhuriyetten önce de vardı hatta bu sorunlar Amerika kurulmadan önce dahi vardı. Sadece cumhuriyet dönemi artık çok daha sert ve tetikleyici olaylarla birlikte Kürt sorunu bir silahlanmaya dökülüp devletin karşısına çıktı ve gelişen medya ağı ile insanlar da bunu görebildi. Bu bizim sorunumuz, bizim çözmemiz lazım. Haksız mıyım?

Hakkaridemi yaşıyorsun ablam ? Şu son yıllarda yeni yeni insan yerine koymaya başladı devlet orayı. İşine gelince ülkenin her toprağı bizimdir diy n devlet liderleri oraya ne inşaa etmiş köyü boşver merkeze ne gibi bir yatırım var ? İstanbulun cicegine böcegine harcadığı parayı bile harcamıyor sana diyim yani.

Hakkaridemi yaşıyorsun ablam ? Şu son yıllarda yeni yeni insan yerine koymaya başladı devlet orayı. İşine gelince ülkenin her toprağı bizimdir diy n devlet liderleri oraya ne inşaa etmiş köyü boşver merkeze ne gibi bir yatırım var ? İstanbulun cicegine böcegine harcadığı parayı bile harcamıyor sana diyim yani.

Mardin van erzurum da yasayan aile dostlarimiz var bi tarafimdan uydurmuorum yani:D bizzat kendileri anlattilar yalan soylicek halleri yok heralde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri