kürtler ne istiyor?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Feveran ve Cli ..
Ben bu büyük aşkın arasına giremem :(

Kuklayı değil de kuklacıyı bulalım imha edelim diyorsun da ..
Bir kere kuklacı bir değil bir çok ve onları bulması kolay değil ..
Buldun imha ettin ama kukla ortalıkta olduğu sürece başka bir kuklacı gelir onu alır ..
Sonuç olarak kuklacı üst perdededir boyun yetmez ona ..
Önce kuklaları alacaksın kafalarını koparacaksın ..
Her şeyin bir sırası var ..

hah sonunda olayı kürtlerden ayrıştırabildik asıl konuşmamız gereken bu büyük planlar, şekillendirmeler, üzerimizde oynanan oyunlar. iki kürt övüp pkk değil ya onlar yorumlarıyla bi yere varamayız

Kürtlere ne zaman bağdaştırdık ki ..! Lakin pkklılar uzaydan gelmiyorlar ..
Pkk'ya sempati duyan en az 4 milyon kürt olduğu gerçeğini sen bile inkar edemezsin ..
Derdimiz pkk ve pkk içindekilerin dini dili ırkı sadece ayrıntı ..

şah sendin aşkım

yo yo yo..ama o şekilde yardımcı olamam.sen bana şirinlik muskası olmak adına türkiyede türklüğü lanetle,baltala diyorsun.
peki o vakit ne kalacak elinde geriye? ''ay şekerim bu ırkçılık çok kötü yeaa,insan kendi seçmez ki ama nerede doğacağını dimi sevgiliiim'' tavrını anlarım.kabul de ederim.ama ''la biz ne zikimsonik bi ırkız ya la türkler olarak.çok bi pisliğiz olm'' da denecek bi durum yok.olsa bile bu insan doğasına aykırı.

eehhh.sıkıldım.dediğim şu: bana azınlıklar ve ezilen haklar bahanesi ile Kürtlere pozitif ayrımcılık propagandası yapma.ne yani? tüm Türkler topluca orta asyaya mı göçelim tekrar?

Kürtlere ne zaman bağdaştırdık ki ..! Lakin pkklılar uzaydan gelmiyorlar ..
Pkk'ya sempati duyan en az 4 milyon kürt olduğu gerçeğini sen bile inkar edemezsin ..
Derdimiz pkk ve pkk içindekilerin dini dili ırkı sadece ayrıntı ..

nasıl ki pkk'ye lanet kusan milyonlarca türk varsa sempati duyan 4 milyon kürt de olacak. normal zaten yaratılmaya çalışılan da buydu.

lafı geveleme. de diyeceğini feveran
çözüm önerim olamaz.olması için sistemin tam olarak nasıl işlediğini bilmem lazım.bilmiyorum.

climax ne vatan haini mi ilan edeceksin beni yoksa yıllar boyu yaptığınız gibi, algılar değişmedikçe susarım daha iyi.

climax ne vatan haini mi ilan edeceksin beni yoksa yıllar boyu yaptığınız gibi, algılar değişmedikçe susarım daha iyi.

yav bana niye cellanleniyorsun arkadaşım? kendi kafandan bana bir şekil uydurdun.''ben biliyorum senin ne olduğunu '' tarzında.sonra yarattığın bu kimlikle savaşa başladın.
konu başlığı açık net.
katkı yapmak istersen buyur.
bizim bilmediklerimiz olabilir.anlat.
ama pkk yı ben yaratmadım..piyonla uğraşma şahı devirmek lazım diyosun.şah kim diyorum,sensin diyorsun.(alnımdaki ulusalcı yaftama bakıp).bu lanet olası ulusalcılar bu kadar erk sahibi idi de ne diye it yerine konmaz oldu? nasıl geldi bu adamlar bu hale?
bırak bu işleri dostum.

yav bana niye cellanleniyorsun arkadaşım? kendi kafandan bana bir şekil uydurdun.''ben biliyorum senin ne olduğunu '' tarzında.sonra yarattığın bu kimlikle savaşa başladın.
konu başlığı açık net.
katkı yapmak istersen buyur.
bizim bilmediklerimiz olabilir.anlat.
ama pkk yı ben yaratmadım..piyonla uğraşma şahı devirmek lazım diyosun.şah kim diyorum,sensin diyorsun.(alnımdaki ulusalcı yaftama bakıp).bu lanet olası ulusalcılar bu kadar erk sahibi idi de ne diye it yerine konmaz oldu? nasıl geldi bu adamlar bu hale?
bırak bu işleri dostum.

iktidarın bdp-imralı ile yapmış olduğu açılım müzakerelerini bütün kürt halkıyla temellendirip konu açman hoş bir davranış değil. zaten gördük ki kürt arkadaşların herhangi bir şeyden şikayeti yok. baktın kürtlerden malzeme çıkmadı bana mı sarıyorsun climax

No Pasaran alt tarafı bi dedik komple silmişsiniz ama bu climax mı şikayet etti

ya siz çıksanıza xd

Bu konuyu benimle konuşmak ister misin sevgili kardeşim? Uğur mumcu; Mit ( Aslında jitem) ve pkk arasındaki bağlantıyı araştırdığı esnada parçalarına ayrıldı. Mit ( doğudaki bağlantısı jtem ) bu devletin resmi bir kurumu ve direk başbakanlığa bağlı, her yerde kulağı olan, en sızılması imkansız kurumu olsa gerek.
Ahmet Altan da, Batman'da ensesinden vurulan herhangi bir vatandaş cinayetiyle İstanbul'dan Batman'a sefer yapan THY uçağı arasında bağlantı kurmuştur.
Faili meçhul 17000 cinayetten bahsediliyor o karanlık yıllara dair. Bir yerde de, güneydoğudan batıya gelen şehit tabutlarında uyuşturucu kaçırıldığını okumuştum. Komplo teorileri çok.
Pkk sadece, 80 lerde kurulan 100 lerce sol taraflı oluşumlardan biri idi. Daha sonra kürt tabanını benimseyecek ve kürt milliyetçiliğiyle kendinden söz ettirecektir. Kurucu üylerinin bir kısmı Türk ve aslında laz, apo bunlardan biridir sadece. Katılım kürtlerden olduysa da daha sonra DHKP-C de birleşecektir bu örgütle. Ona Türk solu diyorlar. İdam edilen Denizlerden, Katledilen Mahir Çayan'lardan bahsetmiyorum bile :)
Şimdilik bu kadar. :)

Kürt olmadığım halde bir kaç şey söylemek istiyorum.

Ben bir kürt olsaydım eğer,

-Sürekli ırkımla dalga geçilmesinden,
-İkili sohbetlerde bilmediğim bir konu hakkında bahsedildiğinde ve ben bunu dile getirdiğim vakit bana, "kürt müsün la nasıl bilmezsin bunu" demelerinden,
-Sanal ortamda doğuda yaşayan benimle aynı ırkta olan insanların resimlerini paylaşarak "maymun ya mk kürdü" denilmesinden,
-Sırf 3-5 insanı güldüreceğim diye facebook,twitter gibi sanal ortamlarda kürt capsleri yapıp altına yarım bildikleri benim kendi konuştuğum dil ile dalga geçilmesinden,
-Biriyle arkadaş olurken "nasılsın" sorusundan önce "türk müsün kürt müsün" diye ırkçılık kokusu olan (inkâr etsek de) bu soruyu sormalarından,
-Yaşadığım şehirde (Örneğin diyarbakır) ayrım yapmaksızın herkesi potansiyel bir Pkk sempatizanı olarak görmelerinden ve bunu dile getirmelerinden,
-Esmer,kirli sakal ve üstüne puşi takıp kendi kültürümü yansıtmaya çalışırken biri bana "türk müsün kürt müsün" dediğinde "kürdüm" dediğim vakit bana farklı bir gözle bakmalarından,
-Türkçe'yi kaba konuştuğumdan dolayı benimle "barzo,ayı" diye dalga geçmelerinden,
-Irkım üzerinden gündem yaratıp,siyaset yapmaya çalışmalarından,
-Azınlık muamelesi yapılmasından,

rahatsız olur ve Türk halkının tamamı olmasa bile bir çoğundan nefret ederdim. Yani şöyle bir bakınca ne istediklerinden çok, neyden rahatsız oldukları bir çok şey vardır eminim. Sadece bizimle aynı okulda okumaları,aynı sıralarda oturmaları,aynı yerde çalışmaları,aynı şehirde olmaları,aynı hastahanelere gitmeleri bir ayrıcalık değil bence. Ha "bu bir ayrıcalık bir bok bilmiyorsun sen" derseniz o zaman bende Almanya da yaşayan onlarla aynı ayrıcalıklara sahip olan Türk kardeşlerimizin neden Almanlardan nefret ettiğini sorarım. Bence bu başlık düzgün tartışılırsa yararlı olabilir forumu misafir olarak dolaşan insanlar görüp bilgi edinebilir ve bazı şeylerin farkına varabilir. Dalga geçilmenin,ırkçılık yapılmanın ne kadar iğrenç olduğunu herkes anlayabilir. Nitekim aynı şey biz Türklere yapılsa eminim ki katliam çıkar,kaos yaratırız. Kendi adıma ben,Türkiye'de olmaz da yurtdışında Türk olduğum için dalga geçen,küçümseyen,cahil olarak gören ırkçılık yapan birine dünyayı dar ederdim açık ve net.

Oncelikle bazi arkadaslarimiz kurtlere yapilan hareketleri tum Turk halkina mal etmeye calismis.(tum olmasa da yarisina )
Ornek veriyorum ben bir kurt ile dalga geciyorsam (sırf etnik kokeninden dolayi)
Bunu benimle ayni kani tasiyan kisilere mal etmek ne kadar dogrudur
Fransanin biz Turklerle alakali tutumu malum
Tum fransiz halkina dusman mi olalim
Ya da ruslara ?
Ya da araplara veya baska milletlere ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri