Kürt olmadığım halde bir kaç şey söylemek istiyorum.
Ben bir kürt olsaydım eğer,
-Sürekli ırkımla dalga geçilmesinden,
-İkili sohbetlerde bilmediğim bir konu hakkında bahsedildiğinde ve ben bunu dile getirdiğim vakit bana, "kürt müsün la nasıl bilmezsin bunu" demelerinden,
-Sanal ortamda doğuda yaşayan benimle aynı ırkta olan insanların resimlerini paylaşarak "maymun ya mk kürdü" denilmesinden,
-Sırf 3-5 insanı güldüreceğim diye facebook,twitter gibi sanal ortamlarda kürt capsleri yapıp altına yarım bildikleri benim kendi konuştuğum dil ile dalga geçilmesinden,
-Biriyle arkadaş olurken "nasılsın" sorusundan önce "türk müsün kürt müsün" diye ırkçılık kokusu olan (inkâr etsek de) bu soruyu sormalarından,
-Yaşadığım şehirde (Örneğin diyarbakır) ayrım yapmaksızın herkesi potansiyel bir Pkk sempatizanı olarak görmelerinden ve bunu dile getirmelerinden,
-Esmer,kirli sakal ve üstüne puşi takıp kendi kültürümü yansıtmaya çalışırken biri bana "türk müsün kürt müsün" dediğinde "kürdüm" dediğim vakit bana farklı bir gözle bakmalarından,
-Türkçe'yi kaba konuştuğumdan dolayı benimle "barzo,ayı" diye dalga geçmelerinden,
-Irkım üzerinden gündem yaratıp,siyaset yapmaya çalışmalarından,
-Azınlık muamelesi yapılmasından,
rahatsız olur ve Türk halkının tamamı olmasa bile bir çoğundan nefret ederdim. Yani şöyle bir bakınca ne istediklerinden çok, neyden rahatsız oldukları bir çok şey vardır eminim. Sadece bizimle aynı okulda okumaları,aynı sıralarda oturmaları,aynı yerde çalışmaları,aynı şehirde olmaları,aynı hastahanelere gitmeleri bir ayrıcalık değil bence. Ha "bu bir ayrıcalık bir bok bilmiyorsun sen" derseniz o zaman bende Almanya da yaşayan onlarla aynı ayrıcalıklara sahip olan Türk kardeşlerimizin neden Almanlardan nefret ettiğini sorarım. Bence bu başlık düzgün tartışılırsa yararlı olabilir forumu misafir olarak dolaşan insanlar görüp bilgi edinebilir ve bazı şeylerin farkına varabilir. Dalga geçilmenin,ırkçılık yapılmanın ne kadar iğrenç olduğunu herkes anlayabilir. Nitekim aynı şey biz Türklere yapılsa eminim ki katliam çıkar,kaos yaratırız. Kendi adıma ben,Türkiye'de olmaz da yurtdışında Türk olduğum için dalga geçen,küçümseyen,cahil olarak gören ırkçılık yapan birine dünyayı dar ederdim açık ve net.