Kürtçülüğe 'Sol' denmesi hakkında ne düşünüyorsunuz ?

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Kemalistler bile kemalizmi 'Sol' olarak nitelendiriyor,hey gidi hey ajksdgasjkdgaj

onu bilmem de Kürtler niye akp ye oy verir

onu bilmem de Kürtler niye akp ye oy verir

İnançlarından dolayı olabilir.Akp'nin dini kullanarak hareket etmeside etken.

Bknz; Her 'Allah' diyeni doğru insan sanmak.

Her Kürt Akp'ye oy veriyor diye bir şey de yok.Atatürkçü olduğunu ileri sürenler bile var.

Pardonda, Kürtler solcu ise neden hala akp iktidar ?

Kürtlerde bir insandır onlarında fikirleri vardır türk alevi çelkez diye ayırıp o şu yok bu şu partili diye nitelendirmek yanlış olur.

Kürt mürt bilmem ben herkesi bir vatandaş olarak görürüm

Pardonda, Kürtler solcu ise neden hala akp iktidar ?

Kürtlerde bir insandır onlarında fikirleri vardır türk alevi çelkez diye ayırıp o şu yok bu şu partili diye nitelendirmek yanlış olur.

Kürt mürt bilmem ben herkesi bir vatandaş olarak görürüm

Kürtler solcu mudur? değil başlık Kürt milliyetçiliğinin sol olarak görülmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? bu.Her kürt milliyetçi değildir.Tıpkı her türkün türkçü olmaması gibi.

la ben ne dedim? Kürtler solcu olaydı Demirtaş baraj altı kalmazdı

Kürtler homojen değil ondan oluyor bunlar
en ironik olan Kürt alevisi.alevi Kürt olmaz aslında.en fazla Şii olur

Kürtçülük diye bişey yoktur bu ülkede tek birşey vardır oda Ne mutlu Türk'üm diyene dir

ee mesela ben türk'üm. ama görüşümüz yüzünden kürt milliyetçisi damgası yedik onu nasıl yapcaz Pitre

ee mesela ben türk'üm. ama görüşümüz yüzünden kürt milliyetçisi damgası yedik onu nasıl yapcaz @Pitre

Size o yakıştırmayı yapanları ciddiye almayacaksınız.

Bu söyleme tepki verecek insanların çoğunun kürdü savunan herkesi kürtçü (ırkçı) olarak gördüğü gerçeği..
Insomnia arkadaşımız yukarıda güzel özetlemiş

Yapacak bir şey yok.İnsanların bakış açılarını değiştiremeyiz.

İnsanlar doğarken kendi ırklarını seçemiyorlar.
Türk kürt alman ermeni yunan alevi zenci beyaz esmer beyaz vs vs...
Ne farkeder ki?
Hiç bir zaman bir düşünceyi toplu olarak bir ırkla benimsemedim.
Ya o düşünceyi kabul ettim ya da tamamen reddettim.
Ama toplu olarak kimseye yüklemedim.
Bu yüzden böyle bir genelleme saçma.

Kürt diye bir şey yok Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan ve nüfus cüzdanında Türk bayrağı ibaresi bulunan herkes Türk'tür.

Oyle birsey duymadim bende ama kurtlerde solcu ve sagci olabilir tabi. Sosyalistlere gelirsek eger, ben hic zengin bi sosyalist gormedim siz gordunuz mu :S

Bildiğim ve gördüğüm bir çok Kürt milliyetçi ve dini yönüne ağırlık veren sağ kesimden insanlardır.

640x480_6199ilber_ortayli_capsleri089.jpg

Geri