Kürtçülüğe 'Sol' denmesi hakkında ne düşünüyorsunuz ?

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Doğru değildir efenim.İşinize geldiği gibi değiştirmeyin düşünce sistemlerini.

Bknz; işine gelmediği için ısrarla sosyalizmi kürtçülük olarak öteleyen insanlar...

Evet evet Bazilari Solcu ayagina Pkk yi baya Baya Goklere Cikartiyor.univ Zamanimda cook Denk Geldim Buna.

bu söz ırkçı bir insanın herkesi kendi gibi görmesinden dolayı yaptığı bir ırkçılık dayatması olabilir anca

Kürtçülüğe 'Sol' demek ;

Yani tıpkı uç noktada ki türkçülük gibi kendi ırkını kutsayıp diğerlerine kem gözle bakmak,yermek sonrada bunu dünya barışına indeksleyip sosyalizmin arkasına sığınmak.En azından benim çevremde gördüklerim o yönde idi.

Kürtçülük diye bir olgu varsa buna sol değil, ırkçılık denir. Sol ile bir ilgisi yok

Bu söyleme tepki verecek insanların çoğunun kürdü savunan herkesi kürtçü (ırkçı) olarak gördüğü gerçeği..

Konu tartışmaya müsait olduğundan başlık değiştirilip uygun yere taşındı.

Kürt diye bir şey yok Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan ve nüfus cüzdanında Türk bayrağı ibaresi bulunan herkes Türk'tür.

Alman vatandaşlığına hak kazananların Türklük süresi doluyor ve Alman mı oluyorlar?

O sizin söylemek istediğinize vatandaşlık denir. Kimse inat olsub diye Kürtlük veya Lazlık iddia etmez. Sen her sabah okulda Türk olmayana andımızı okutursan sıkıntı çıkar. O çocuk kimliğini illaki sorgular.

Alman vatandaşlığına hak kazananların Türklük süresi doluyor ve Alman mı oluyorlar?

O sizin söylemek istediğinize vatandaşlık denir. Kimse inat olsub diye Kürtlük veya Lazlık iddia etmez. Sen her sabah okulda Türk olmayana andımızı okutursan sıkıntı çıkar. O çocuk kimliğini illaki sorgular.

Hocam elbette kökenini kimse unutmamalı vaktinde bize de orta asya sınırlarında çok kötülük yapıldı fakat biz bölücülüğe gitmedik. Bir yandan da zarar görmemize rağmen, soykırım ve benzeri konularda suçlanmamız ise ayrı bir trajikomik. Herkes kökenine sahip çıkmalı ama sen bu milli sınırlar içerinde isen bu ülkenin kurallarına göre hareket etmelisin. Haksız mıyım?

Oyle birsey duymadim bende ama kurtlerde solcu ve sagci olabilir tabi. Sosyalistlere gelirsek eger, ben hic zengin bi sosyalist gormedim siz gordunuz mu :S

Hocam elbette kökenini kimse unutmamalı vaktinde bize de orta asya sınırlarında çok kötülük yapıldı fakat biz bölücülüğe gitmedik. Bir yandan da zarar görmemize rağmen, soykırım ve benzeri konularda suçlanmamız ise ayrı bir trajikomik. Herkes kökenine sahip çıkmalı ama sen bu milli sınırlar içerinde isen bu ülkenin kurallarına göre hareket etmelisin. Haksız mıyım?

O kurallardan bir kaç tanesi Amerikan maşası kenan evren tarafından bizzat eklendi ki bugünkü ayrılıkçı hareketi tetiklemiştir.

Mesela ben kenan evrene nüfuz eden bir Amerikan başkanı olsaydım, al anayasaya "herkes türktür" maddesini koy bakalım yarın bir gün lazım olur diyebilirdim. 10 yıl sonra da Kürtleri doldurup bu maddeye karşı kışkırtma çalışmalarını başlatırdım...

Bildiğim ve gördüğüm bir çok Kürt milliyetçi ve dini yönüne ağırlık veren sağ kesimden insanlardır.

Geri