Kürtçülüğe 'Sol' denmesi hakkında ne düşünüyorsunuz ?

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Solcu demek sosyalist demekmi oluyor tam bilmiyorumda.
Şayet halkın haklarının artırılmasını ve iyileştirilmesini isteyen kesimse 'solcu' kesim
Kürtcülük te bir 'sol' kavramı içinde yer alır.

İçerisinde milliyetçilik ve türevlerini barındıran ideolojiler nasıl olurda sol olarak nitelendirilebilir anlayamıyorum,hayretle izliyoruz. : )

Merkez sol olarak bilinen Chp'nin 'Kemalizm' görüşü gibi

İçerisinde milliyetçilik ve türevlerini barındıran ideolojiler nasıl olurda sol olarak nitelendirilebilir anlayamıyorum,hayretle izliyoruz. : )

bizim milliyetçiler faşist ve sağcı olurken onların milliyetçiliğinin solcu olması gerçekten komik değil mi?:D

ayrıca Spy CHP nin solcu olduğunu kim söylüyor Atatürk döneminde sol diye bir kavram yoktu solculuk Komünizmle dile gelmiş bir kavramdır yani memleketimizde öyle oldu ve Atatürk Komünizmi sevmeyen biriydi ve bu çok çelişkili dostum

@12 ilkel yaşam formu... daha gelişecek abisi.

konuya dönecek olursak kürtçülük olgusu yanlış anlaşılabilir. biz buna kürt milliyetçisi diyelim. ve evet milliyetçiliğin sosyalistlik olarak adlandırılması gocaman bi ironidir. özellikle medyamızda bu halkların kardeşliği nidaları atanları aydın, bilgili, okumuş gösterme cabası olsa da halka inildiğinde sağ sol ne demek bilmeyen ekmeğini kazanmaya calısan insanlarla karsılasıyoruz.

velhasılkelam bu kaymak tabakadaki aydın insanlara bi soykırım düzenlendiğinde gerçek halk söz sahibi olabilecek ve türkiye sağ sol demeden daha yaşanabilir hale gelecek. (ütopik)

sosyalist insanlar ezilenin yanında olmuştur daima, solcular yani, kürt halkıda öyle veya böyle bir şekilde bu ülkede ezilmiştir tarih boyunca örnekleri çok fazla var bağlantı sadece bu, solcu olan insan zaten her türlü milliyetçiliğe karşıdır, kürtlük değil mesele ezilmişlik.

Çoğu insanın kürtleri ve kürdü savunanları pkk yanlısı olarak gördüğü için de bu kargaşa var. Yoksa nerede görülmüş ırkçılığa sol denildiği?

Kavram karmaşasına gerek yok...
Kürt bir ulus tur...
Sol Bir ideoloji...

Bunun üzerine çok düşünmeye gerek yok... KÜRT SOLU Derseniz bunun üzerine düşünürüz...

Açılın Kürtçülük yapcam yüksek müsadenizle.

Kürdi'si daha tehlikeli varsın solcu olsun ;)

Batı da pek sol taraf tan kimse kalmadığı için şuan da herkes islami sosyalizm e inaniyor . Yazacak çok şey var da forum a siyaseti karıştırmak istemiyorum .

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Geri