Kürt gelini

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Avrupai normlar çerçevesinde yetiştim, benim dedem düktü. Tutup da kaçak çaya düşemem ve annemi "aney aney yav bu oglin eve gelmir ha, vola boşarım aney yov" tadında yakarışlara gark edemem.

Kız ben evde değilsem sen neredesin zilli, ayak uydursana bana? Çünkü ben dışarı olup, asla çapkınlık yapmayan bir olgudayımdır, annemin cevaben "kusura bakma ama sen de biraz oğlana ayak uydur kızım o da bu hayatı seviyor sanki bilmiyor muydun taman? dediğini duyar gibiyim.

ömrümde görmedim böyle geleni
kürdî geleni, geleni, güzel geleni
hamamda göreyim son hâlini

adlı, Mastor annesi, şarkısı, ay annem çok güzel karıdır ha, sevmez kimseyi pek, "güzelmiş" dediği kimseler, aşırı nadirdir. Öf anne hamam mı kaldı ya.

Aa kürdo gelin, iyi bari, kızımız olursa adını Akbergü Heja koyarız, bi' siye bi' biye.

Tanımlamanın daha açık yapılması lazım. Kürt gelininden kasıt Kürt bir gelin mi yoksa Kürt biriyle evlenen bir kadın birey mi?

Konu açıklığa kavuşmasa da fırsat bulmuşken serbest çağrışımla Ziya Gökalp için yazılmış bu Ahmed Arif dizelerini analım:

"...
Kürt'ün Gelini'ni söyler Malta'da biri
Bense voltadayım ranza dibinde
..."

Bizim sülalede ve köyümüzde çok var

• Wow
Tepkiler: ne
Benim de Türk komşularım var, hiç bize gösterilen gibi değiller biliyor musun? Çok iyiler. Hatta eniştemiz bile var Türk. Yaaa :d (No offense)
Yalan söyleme senin enişten Zaza. Yozgat Sorgun'da askerlik yaparken dayak yememek için ülkücü olmuş o yüzden Türk sanıyor kendini.

@ZaNa ve @Publisher ın eşleri (temsili değil)

@ZaNa ve @Publisher ın eşleri (temsili değil)

Uzun hava bana göre değil varsa böyle halaycı alaycı bekleriz kjkjkhjh

Türk gelini olmayin. Dunyanin en cimri insanlari.. hele de konyalilar

her türk için aynı şeyi söyleyemeyiz ama neredeyse her konyalı için bunu söyleyebiliriz. keşke tek sorun cimrilikleri olsa, insanlık tarihinin ilk yerleşim yerlerinden biri olmasına rağmen ve pek çok medeniyetin gelip geçtiği, izlerini taşımasına rağmen şehrin şu anki haline bakıyorsun buram buram cehalet kokuyor. etrafından dolanıp geçin uğramayın bile gideceğiniz yolun üzerindeyse.

Geri