Kur'an'a Göre Yaratılış?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Ulan millet tartışma konusunun içerisinde aradan evliliği falan da çıkarıyor. dsffasdf Ben hâlâ sigara içip müzik dinliyorum oyun oynuyorum. Adalet? Mavazee* görüyor musun al sana şans işte :D

Ulan millet tartışma konusunun içerisinde aradan evliliği falan da çıkarıyor. dsffasdf Ben hâlâ sigara içip müzik dinliyorum oyun oynuyorum. Adalet? Mavazee* görüyor musun al sana şans işte :D

ne bu şimdi ? saçımı uzatıcam gel tırman kaçalım gibi bir şey mi demeye getiriyosun ??
Ben senin gibi davulcu isa ' larla muhattap değilim , tartışmaya saygı duy pis insan :pat: git burdan !!

Tartışma esnasında evlilik teklifi nedir bilemezsin. Aslada bilmeyeceksin :T:
Çoğ güzel duygu. Biz hem tartışırız hem evleniriz. Allah bizi bir birimiz için yaratmış :cici:

asdsad:D

ne bu şimdi ? saçımı uzatıcam gel tırman kaçalım gibi bir şey mi demeye getiriyosun ??
Ben senin gibi davulcu isa ' larla muhattap değilim , tartışmaya saygı duy pis insan :pat: git burdan !!

Müslüman düşmanlığı yaptırtma bana !!! :S Kin kusma :S
Jesus <3
Tartışma esnasında evlilik teklifi nedir bilemezsin. Aslada bilmeyeceksin :T:
Çoğ güzel duygu. Biz hem tartışırız hem evleniriz. Allah bizi bir birimiz için yaratmış :cici:

asdsad:D

Hani yazmayayım yazmayayım dedim ama kendimi tutamadım arkadaş.
Bende insanım o kadar kişiyle tartıştım biri demedi ki evlen benimle :S

Jesus <3

Ben sonuca bakarım kanka.
Ben aldım mı?
EVET aldım. Gerisi boş asjkdgashdgsa :D

Jesus <3

Bu espiri hoş muydu ?
Bu kadar sevgi pıtırcıklığına ne gerek vardı ?
:D

of sen en çok kimle tartışıyosan git onunla evlen anladın sen yorumun altındaki butondan şukuya bas :haha:
Ben sonuca bakarım kanka.
Ben aldım mı?
EVET aldım. Gerisi boş asjkdgashdgsa :D

bu kıza inanmayın . Asıl fulya sakarya meydan muharebesinde şeyit oldu . Bu gördüğünüz fulya ise başta hatem olmak üzere her genci ağına düşüren yeşilçam kafiridir. Aynı şeyleri bana da söylüyordu , bu kadar oyuna ne gerek vardı ? :/

of sen en çok kimle tartışıyosan git onunla evlen anladın sen yorumun altındaki butondan şukuya bas :haha:

bu kıza inanmayın . Asıl fulya sakarya meydan muharebesinde şeyit oldu . Bu gördüğünüz fulya ise başta hatem olmak üzere her genci ağına düşüren yeşilçam kafiridir. Aynı şeyleri bana da söylüyordu , bu kadar oyuna ne gerek vardı ? :/

Oha!! Sen bana evlenme teklifi etmedin. Seninle evlenirsem çocuğumda olmaz askjdhasjkhfd :D Hatem sen buna inanma :T:
Bırak artık peşimi olmayacak duaya hep amin diyorsun olmaz ki böyle kısmetlerimi kapatıyorsun yha.s.s

Lan konuyu tartışın :D
Konumu nerelere getirdiniz, heder ettiniz :D
Evet, konuyu açan kafir, saçmalıyorsun, yazdıkların zırvalamdan ibaret. Gülüyorum yazdklarına. Senşn kalbin mühürlü, aklın ermez böyle şeylere

Evet siz devam edin :D

Ne diyeyim ki şimdi bir söz söylesem konu kilitlenecek fakat şunu da söylemeden geçmeyeceğim sizin amacınız imanı olan insanları kızdırıp ortamı germek fakat başaramayacaksınız maksadınız öğrenmek olsa sabaha kadar anlatırım hiç üşenmem ama sizin maksadınız öğrenmek değil tam tersine imanı olan insanları değiştirmeye çalışmak yazdığın mealleri okudum hiç biri gerçekle alakalı değil benim elimde Elmalılı Hamdi Yazır'ın Kuranı Kerim Meali Var Hiç biri Gerçek ile bağdaşmıyor nasıl biliyorsanız öyle devam edin başka bir şey demiyorum.

Tartışmayada girmek istemiyorum.

Adem'in kovulduğu cennet yeryüzündeki bir bahçe idi. Allah insana hiçkimsenin günahının bedelini ödetmiyor. Allah insanları sadece sınamak için yaratmıştır.

Ayrıca Allah hiçbir kulunu (melek, insan, cin vs vs) asla hemen cezalandırmaz. Çünkü bu onun şanı yakışmaz.
İmtihan için özgür olmak gerekir.

O çömlekten yaratılma falan hikayeleri Kuran'da geçmez. Onlar tevrattaki uydurmalardır.
Kuran'a göre adem de eşi de aynı özden yaratılmışlardır. O öz ise döllenmiş yumurtadır.
Kaburga kemiği falan hikayeleri boş yani.

Paylaştığınız meallerin çoğu yanlış ve kötü tercümeler olmuşlar.
Şunu millet halen anlayamadı Adem'in kovulduğu cennet dünyadaki bir bahçe idi.
Ahiret cennetimde şeytanın işi olmaz. Ayrıca ahiret cennetinde imtihan olmaz. Orası ödül ve cezanın yeridir.

Gelenekte yıllarca bize yanlış öğrettiler diye neden doğrusuna göre yorum yapmıyorsunuz?
Allah insana irade vermiştir. Bunu kabul etmek ancak iradenin sonucu olan yargılamayı reddetmek hakkaniyetli midir? Asla değildir.

Allah adaletsizlik yapmış demişsiniz. Ne gibi bir adaletsizliksiz imtihanı bilgi yarışı falan mı sanıyorsunuz?
Hayır imtihan davranışlar üzerinedir. Meleklerin bir eleştirisine ki haklı bir eleştiri Allah bütünü gördüğü için cevap veriyor orada, yani Allah'ın ademe isimlendirme yeteneğini öğretmesi meleklere karşı bir üstünlüğünü gösteriyor.
Hani ayette Allah ben sizin bilmediğinizi bilirim diyor ya.. İşte onun açıklaması o ayet..

Ayetler birbirini açıklıyor. Bir konuda yorum yapacaksanız o konu ile ilgili tüm ayetleri bilmeniz gerekir. Öbür türlü bir yerden bir şey alın oradan başka bir şey kafama göre yorumlayım falan.. Bu asla kabul edilebilir bir şey değildir.

Kuran yalnız Allah tarafından genişçe açıklanmış bir kitaptır. Kimse öyle keyfi açıklayamaz. En fazla şu ayet böyle diyor bu ayet böyle diyor diye sonuçlara ulaşabilir.

O kitabı ben de okudum kaynak olarak aldığın kitabı ve içindeki birçok iddia o kadar ilimden ve gerçekten uzak ki, sırf kötüleme amacı ile yazılmış bir eser.. İnsnalar inkar eder, iman eder özgürlük var sonuçta.. Eleştirinin de cahilcesi vardır, delillisi vardır. Bunlar çok cahilce iddialar..

Genelenekteki hurafeler ateizmi, ateizm genelenekteki hurafeleri besliyor. Ne diyelim kardeşliğiniz bol olsun. :)
Şu ademin yaşadığı bahçenin dünyada bir bahçe olduğu gibi çok apaçık bir şeyi bile gerek gelenekçiler olsun, gerek diğerleri olsun görmezden geliyorlar. Çünkü o zaman kafalarındaki sistem tamamen bozulacak.

Geri