Kuran-ı Kerim Okumayı biliyormusunuz sorusuna ilginç Tepki

Konu sahibi son olarak 17 gün önce görüldü
Bak çoktandır çiçek yollamıyordum birine al Yek hadi hadi iyisin . :)

Öğrenmek istemiyor kimse de bunu zorlamıyor.Merak etmesin İslamın buna ihtiyacı yok.Bu yüce davaya layık olamazsınız.Bu dava bizler olduğumuz sürece size layık olmayacak.Kim Kuran'ı Kerim'in türkçe okunması haramdır demiş? Kafasına bozulan beisler İslam üzerinden kelime yapıyor.Ezan sesinden rahatsız olan,Kuranın okunmasından rahatsız olanlara saygım yok ve asla olmayacak.Kendileri saygılı olmayı öğrensin.

Öğrenmek istemiyor kimse de bunu zorlamıyor.Merak etmesin İslamın buna ihtiyacı yok.Bu yüce davaya layık olamazsınız.Bu dava bizler olduğumuz sürece size layık olmayacak.Kim Kuran'ı Kerim'in türkçe okunması haramdır demiş? Kafasına bozulan beisler İslam üzerinden kelime yapıyor.Ezan sesinden rahatsız olan,Kuranın okunmasından rahatsız olanlara saygım yok ve asla olmayacak.Kendileri saygılı olmayı öğrensin.

Sizin aşırı Kemalist kafa dan ne farkımız var allah aşkına?
Elbette sonsuz yüce merhamet sahibi allah in sana da bana da ihtiyacı yok lakin kullar arasında sana ihtiyacimiz yok sen gelme der gibi konuşmak sizin haddiniz değil.
Bi Mevlana gibi anlayışlı olamazsiniz lakin genel olarak hoş görmenin hakim olduğu bi din hakkı da da bu tarz yorum yapmanız abes.
sonra da vay efendim kimse islami bilmiyor diyorsunuz. Neden acaba?
Hadi o kadın saçma sapan bi yorum yapmış

hatta şu açıdan bakın burası laik bi ülke herkes müslüman olmak zorunda değil ben de kuran okumak zorunda değilim dese yine mantıklı. Şu an ki hükümetin dini sömurdugunu, din kısvesi adı altında insanı dinden giderek uzaklaştırdıgini belki de ifade etmeye çalışıyor.

Geçen bi konu da Tuğçe Kazaz in doğru yolu bulduğunu yazanlar vardı chp ye kızıp din değiştirdiği için bu ülkede ki ikiyüzlüluk beni beden alıyor.

El insaf.

+++++ sanki bu memlekette ki sözde tüm müslümanlar kuran okuyormuş gibi yazanlar var bir de..

Bunu ben de yakıştıramadım sana. Allah'ın insanlara ihtiyacı yoktur elbette ama bahsettiğin İslam davasına zaman içerisinde kimi dahil edip kimi hariç edeceğini bilemeyiz öyle değil mi? Nice alimlar bu davadan uzaklaştırılmış, nice kafirler bu davaya alim edilmiştir.

Sizin aşırı Kemalist kafa dan ne farkımız var allah aşkına?
Elbette sonsuz yüce merhamet sahibi allah in sana da bana da ihtiyacı yok lakin kullar arasında sana ihtiyacimiz yok sen gelme der gibi konuşmak sizin haddiniz değil.
Bi Mevlana gibi anlayışlı olamazsiniz lakin genel olarak hoş görmenin hakim olduğu bi din hakkı da da bu tarz yorum yapmanız abes.
sonra da vay efendim kimse islami bilmiyor diyorsunuz. Neden acaba?
Hadi o kadın saçma sapan bi yorum yapmış

hatta şu açıdan bakın burası laik bi ülke herkes müslüman olmak zorunda değil ben de kuran okumak zorunda değilim dese yine mantıklı. Şu an ki hükümetin dini sömurdugunu, din kısvesi adı altında insanı dinden giderek uzaklaştırdıgini belki de ifade etmeye çalışıyor.

Geçen bi konu da Tuğçe Kazaz in doğru yolu bulduğunu yazanlar vardı chp ye kızıp din değiştirdiği için bu ülkede ki ikiyüzlüluk beni beden alıyor.

El insaf.

Sayın Maria,

Bizim Kemalistlerle benzerliğimiz insan olmamız ve insancıl olmamız olabilir.Kesinlikle benim "sen gelme"şeklinde tabirim olmadı.Tabikide mevlana gibi ne olursan ol yine gel dememiz lazım.Fakat ısrarla dediğimiz halde gelmiyorlar.Bunda özgürler fakat demek istediğim İslamdan nefret edenlere islamın ihtiyacı yok ve istemeyenleride zorla çağıramayız.Elbette haddim değil ve bu hadsizliğe asla kalkışmam.Hidayeti veren Yüce Allah'tır.

Hükümet kısmına çok takılmıyorum.Doğrularıda vardır yanlışlarıda vardır.Fakat belirttiğiniz üzere Ak Parti'nin insanları dinden bezdirdiğine katılmıyorum.

Kişinin Müslüman olmaması benim için sorun teşkil etmez.Sorun olacak aşama İslama hakaret etmesidir ben buna saygı göstermem.

Ayrıca ben bir insanım hatalarım olabilir benim yanlışlarım olursa bunun üzerinden İslamı kötülemeyin.Vesselam.

Bunu ben de yakıştıramadım sana. Allah'ın insanlara ihtiyacı yoktur elbette ama bahsettiğin İslam davasına zaman içerisinde kimi dahil edip kimi hariç edeceğini bilemeyiz öyle değil mi? Nice alimlar bu davadan uzaklaştırılmış, nice kafirler bu davaya alim edilmiştir.
Değerli Böğürtlen,

Yazdığım bir kısmı yanlış anlamışsın.Benim demek istediğim ısrarla Mevlana gibi ne olursan yine gel misali tebliğ edilmesine rağmen insanlar gelmiyor.Gelmeyebilirler bunda özgürler.Saygı duyarım ama bir şahsın okunan ezana benim yanımda küfür etmesini saygıyla karşılamam!Çok doğru Malcolm X,Necip Fazıl Kısakürek..vs. gibi birçok kişi bu davaya alim olmaya layık olmuş kişilerdir.Rahip Basra örneğide alim iken zalim olanlardandır.Hidayeti veren Yüce Allah'tır.Hiç kimse kesinlik üzerine değildir son nefese kadar bu davada sabit kalmak önemli.

İslam davası çok büyük bir davadır bu yüzden en iyiler feda edilmiştir.Bu yüce davaya layık olmak herkese nasip olmaz.Allah ayaklarımızı sabit kılsın.

Sizin yanlışıniz ile değil islami algılama seklinizi eleştiriyorum ben.
Ben pek inançlı biri değilim . Açıp okur kafamda ki soruları bulmaya çalışırım lakin sizin bu yazdığınızi doğru bulmuyorum.
Dinde zorlama yoktur,ama hoşgörü vardır islam düşmanı olmak ne demek size göre?
Bana göre insanlarin (dini zorla ve yanlış şekilde empoze etmek bence din düşmanlığı ) olumsuz şekilde algılarını etkilemek. .
Gördüğünüz üzere bunlarda dindar ise böyle yapıyorlarsa kafasında olan bir çok insan var ben de öyle düşünüyorum ama ben bunu dine değil görgusuzluge/sonradan gormusluge /kişisel ahlaktan nasibini almamisliga baglıyorum. Alttan alttan dini karıştıran yine kendileri nihayetinde.

herkesten sizin gibi düşüncesini bekleyemezsiniz. Sizin inancıniza ve kurana gore tüm insanlar Allah katında eşit iken hele siz kimseyi bu şekilde dislayamazsiniz .
Asıl bu noktada dikkat etmesi gereken siz inananlar değil mi?

Sizin yanlışıniz ile değil islami algılama seklinizi eleştiriyorum ben.
Ben pek inançlı biri değilim . Açıp okur kafamda ki soruları bulmaya çalışırım lakin sizin bu yazdığınızi doğru bulmuyorum.
Dinde zorlama yoktur,ama hoşgörü vardır islam düşmanı olmak ne demek size göre?
Bana göre insanlarin (dini zorla ve yanlış şekilde empoze etmek bence din düşmanlığı ) olumsuz şekilde algılarını etkilemek. .
Gördüğünüz üzere bunlarda dindar ise böyle yapıyorlarsa kafasında olan bir çok insan var ben de öyle düşünüyorum ama ben bunu dine değil görgusuzluge/sonradan gormusluge /kişisel ahlaktan nasibini almamisliga baglıyorum. Alttan alttan dini karıştıran yine kendileri nihayetinde.

herkesten sizin gibi düşüncesini bekleyemezsiniz. Sizin inancıniza ve kurana gore tüm insanlar Allah katında eşit iken hele siz kimseyi bu şekilde dislayamazsiniz .
Asıl bu noktada dikkat etmesi gereken siz inananlar değil mi?

İslamı algılama şeklimiz yanlış olsaydı şuan farklı bir yolda olurduk.Demek ki daha az inançlı veya inanmayanlar islamı yanlış anlıyor.Gerçi az inanç diye bir kavram yok nefsi aldatmacadır.

Hoşgörü yapılan yanlışlara, haksızlıklara ve zulümlere karşı sessiz durmak onu görmezlikten gelmek değildir.

İslam düşmanı ne demek öğrenmek isterseniz Diyanet işleri Bakanlığının kurulduğu ilk yıllarında verdiği hutbelere bakın.

İnanlar olarak herkesten bizim gibi düşünmesini beklemiyoruz yanlız inanmayanlarda bizleri kendileri gibi düşünmeye beklemesin ki bir tutarlılık olsun.

Merak etmeyin benim haddim değil insalara üstünlük değeri biçmek.Üstünlük takvada'dır.Bakınız İslam güzel ahlaklı,yumuşak huylu olmayı emrediyor uysal koyun olmayı değil.Hele hele müslümanların kanlarının akıtıldığı,zulme uğradığı bir zamanda asla değil.

Ayrıca hiç kimse dinsiz ve inançsız değildir.

soru yanlış."kuran okumayı bilmek" diye bişey olmaz.Arapça okunmak zorunda değildir.zikindirik bi el süpürgesinde bile yetmiş iki dilde kullanma talimatı varken "apaçık" olan,"dinin esasları" olan bir kutsal metnin Arapça okunması gerekliliğini dayatmak din düşmanlığıdır.kimse okumasın okusa da layığıyla anlanasın,anlamasın ki parmağımda oynatayım milleti demektir

Şimdi anlatılmak istenen olayı anlayamayan veya anlamak istemeyen kıt arkadaşlarım burdada olucak tabi.

Tabiki okumasını bilmeyebilir. Veya dediği gibi öğrenmekte istemeyebilir. Ama bir parti yüzünden inada bağlayacak kadar gerizekalı bir kadını paylaştım burda. Fakat hala bazı akıllı arkadaşlarım farklı yönlere konuyu çekmeye çabalaması, şu izlenilen kadından bir farkı olmadıklarını hatırlatmak isterim .

insan gibi konuş.baban yaşında adamım ben.açacağın konuyu açış şekli adam gibi değil.ne demek bunun gibi düşünen hele Bi gelsin demek? Evet o kadın gibi düşünüyorum,napacaksın? Kimsin olm nesin? Önce saygılı olacaksın.o kadın cahil.ama senden çok değil.aqp toplumu kutuplaştırdı,seçmeni olmayanı din dışı ilan etti.insanlar da"biz öyle değiliz " demekten bıktı."sen muslumansan ben değilim" diye isyan etti.bu iktidardan önce memlekette ateist mi vardı? Şu an en az %5.hamdolsun dinden çıkardılar milleti

Ben beyin yaşını kast etmiştim orda zeka testi yaparak . :) Kardeşim yaşında bile olamazsın. Bide yüzde işaretleri koyuyor, adam lise terk ama konuyu açış şeklimi yargılıyor. Şunları görünce halime şükrediyorum ya .

şimdi "zeka yaşı" falan diyerek kendini rezil etmeseydin iyi olurdu.forumda benim,yüksek okul girişiler baz alındığında %1,sonrası akademik kariyer baz alındığında %0,1lik dilimde olduğumu bilir.

Geri