Kuran-ı Kerim Okumayı biliyormusunuz sorusuna ilginç Tepki

Konu sahibi son olarak 14 gün önce görüldü
Bu zihniyette arkadaşlarımız var mı ? Çok merak ettiğim için açtım bu konuyu. Lütfen varsa yazsın, olayı kişiselleştirip rencide edici yazışmalarda bulunucam .

[YOUTUBE]9oZAQ2Nqb5U[/YOUTUBE]

43 saniye boşa izledim.

Bu zihniyetin temelinde kimin parmağı varsa, Allah ıslah etsin. Ayrıcaa, bu zihniyet kapalı insanlara da "Tayyipçi" yaftası yapıştıracak zihniyette. Cehaletinize tüküreyim sizin.

:)))

Teyze alemsin

Edit: başörtüsü siyasi bi simgedir diyenler başarılı oldular.

teyzenin miadı dolmuş hatta ölmüş de olabilir dondurulmuş veya mumyalanmış gibi

Çok kızmış o yüzden bole konuşmuştur
Zaten sinirinden iki mantıklı laf da edememis

Aklamaya calismayin olm kadini !
Sorulan soruya bak, verilen cevaba bak.
Kadin gidik. Bunlardan binlercesi dolasiyor sokaklarda. Tek bu degil ki.
Iste bu tipler ordu bozar, Ülke yikar, Milleti birbirine kirdirir.

Kürek yok mu suralarda biyerde ?

"Her insan bir dünyadır, her insan özeldir." düşüncesinden hareket ederek görüşüne saygı duyuyorum.

toplumsal güdülemesi mengesinde sıkıştırılmış jöle kıvamındaki gri hücrelerinle mi düşündün ya da senin düşünüyorum sanan o beynine ben değil ülke olarak bir araya gelsek bişey anlatamayız o kitabı okumaya layık mısın acaba ben bildiğim halde kendimi sorgularken acaba layıkmıyım diye sen o kitabı eline almaya bile layık mısın acaba güzel ablacım siyasetle İslamı birbirine karıştırmanın ne alemi var hadi siyaset bunu yapıyor sen niye yapıyorsun zındık mısın çok afedersin az daha şey küfür oluyodu KESTİK

O halde,Allah sana nasib etmesin ve bu şekilde gidesin.

Değersiz gördüğün bu nimetten,mahrum kal ahirette..

ampulle kararan ülke

dinci bir parti olup dinden çıkaran parti bizi yönetiyor

ben bunu rahatlıkla söyleyebilirim; ülkemizde ''MÜSLÜMANIM'' diye geçinip Kur'an okumayan, Kur'an okumayı bilmeyen çok insan var.

anca tv de hoca diye izlediği orasından burasından ayet sallayan adamların sözüne göre ibadet eden bir toplum var

ampulle kararan ülke

dinci bir parti olup dinden çıkaran parti bizi yönetiyor

ben bunu rahatlıkla söyleyebilirim; ülkemizde ''MÜSLÜMANIM'' diye geçinip Kur'an okumayan, Kur'an okumayı bilmeyen çok insan var.

anca tv de hoca diye izlediği orasından burasından ayet sallayan adamların sözüne göre ibadet eden bir toplum var

Yani katılıyor musun bu teyzenin dediklerine ?

Ayyy bunların sayesinde açıp daha çok okuyasım geliyor.

Babamın bir lafı var: "Cinsler Aleminden Seçmeler" diye.

Yani katılıyor musun bu teyzenin dediklerine ?

hayır, katılmıyorum

herkes istediği şekilde yaşamakta özgürdür

amma velakin ülkemizin sözde %90 dan fazlası müslüman ancak yarısından çoğu Kur'an okumayı bilmiyor

yani Müslümanım diyor yaptıkları ile Allah'ın emirleri arasında dağlar kadar fark var

Ben konu başlığı yani sorulan soruya yanıt olarak yorum yaptım

hayır, katılmıyorum

herkes istediği şekilde yaşamakta özgürdür

amma velakin ülkemizin sözde %90 dan fazlası müslüman ancak yarısından çoğu Kur'an okumayı bilmiyor

yani Müslümanım diyor yaptıkları ile Allah'ın emirleri arasında dağlar kadar fark var

Bilmemesi gayet doğal. Biz işin zoruna kaçıp, Kuran'ı Arapça okumaya çalışıyoruz. Çevirmek, çevirisini okumak bir kısmımızın aklına gelmiyor, bir kısmımız da günah diyor.

Bilmemesi gayet doğal. Biz işin zoruna kaçıp, Kuran'ı Arapça okumaya çalışıyoruz. Çevirmek, çevirisini okumak bir kısmımızın aklına gelmiyor, bir kısmımız da günah diyor.

Kur'an; Müslümanlığa inanıyorsan nelerin doğru nelerin yanlış olduğunu okuyup öğrenmen için gönderilmiş rehber Kutsal kitaptır.

Kur'an yani müslümanlığın geldiği yer araplar olduğu için kitap arapça, İngiltereye gelseydi ingilizce olurdu

ama dediğim gibi bağnaz insan çok olduktan sonra herşey günah zaten

Arkadaşım, Kur'an okumaktan neden sadece arapça okumayı anlıyorsunuz anlamıyorum. Her şeyde, milletin dediğiyle din uyguluyorsunuz diye eleştirmeyi bilirsiniz de, iş Kur'an-ı Kerim'e gelince neden size mantıklı gelen şeyi savunmuyorsunuz? Kur'an-ı Kerim'i biraraya gelip, hedele hüdele anlamadan sadece okuyan insanları ben de eleştiriyorum, Türkçe'sini "de" okumalısınız diyorum ancak tutup da böyle bir mevzu içerisinde "Amaan siz de okuyorsunuz da sanki anlıyorsunuz" kafasına bürünmüyorum.

Dinlediğiniz her yabancı şarkıyı anlıyor musunuz?
Ha eğer anlıyorsanız kalkıp alkışlayacağım yerimden.
Bütün filmleri orijinal dilinde izleyip, replikleri aklınızda tutabiliyor musunuz?

Millet olarak sorgulamayı bilmiyoruz zaten. Varsa yoksa eleştirelim.

Kadına bak, islamiyeti, müslümanlığı, laikliği, yönetim şeklimizi sorgulamadan değerlendirmeden, dillerine bazı dini olguları alıp evirip çevirenlerden dinlediğini konuşup duruyor.

Geri