gecenin bir saatinden sonra bazı davaların içinden çıkmak zordur ya da ben için hiç sızlamadan başını yastığa koyabilmene bahaneler buluyorum.
seni suçlamıyorum çünkü istediğin zaman valizini toplayıp gidememek seni hiç düşmem dediğin çukurlarda uyutur biliyorum ama bütün umudumuzu bir limon ağacına bağlamışken, ciğerlerimize kokusunun değil dikenlerinin dolmasını kabullenemiyorum. terlediğin zaman sırtına havlu koyabilmek için peşinden koşan birine başını bile çevirmemenin ağırlığı altında ezilip ezilmediğini merak ediyorum. bazı geceleri nasıl sabah ettiğini, bazı cümleleri dilinin altında nasıl ustalıkla tutabildiğini, dizlerin titremeden nasıl susabildiğini merak ediyorum. içimdeki sabırsız küçük kızı her şey güzel olacak'larla kandıramıyorum. insan güzel günlere inanabilmek için uzun cümleler duymak istiyor, bazen ikna olmak için omzunda bir elin, kulağında bir sesin olması gerekiyor.
hiçbir savaş kaçarak bitmiyor, muhakkak kalıp savaşmak gerekiyor. bazen duvarlar üstüne yıkılmasın diye saklanmak değil, ayağa kalkıp koşmak gerekiyor.
-Sevgiliplath