Kızılay'ın Ahbap'a çadır satması

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Tamam o zaman. Climax çadır ve seyyar mutfak diye şahıs şirketi açayım ben.

Yaşlı gözlerle çocukların başını okşayan bir de afiş yaptırayım.

Alayım muşambayi Çin'den. Merdiven altında SSK sız afganlara diktireyim.

CİYD (climax insani yardım derneği) diye dernek açıp IBAN paylasayim. Gönderdiğiniz her 10.000 liranın altı binini şirkete sermaye olarak aktarıp dört bin liralık da çorba vereyim dağıtın diye. Hatta param var. O çorbayı kendim bile yapmam. Veririm parası neyse taşerona. Kârımı almışım zaten peşinen

Sonra ben yardım yaptım diyeyim. Dua alayım. El üstünde tutulayım.

Bu mu?

Kızılay nerede diye sormuştum. Şimdi daha iyi anlıyorum nerede olduklarını. Adamlar felaketten para kazanmanın peşindeymişler.

Malzeme almaya gitmişler Eminönü' ne.

Ulan Kızılhaç yapmaz bunu be elalemin gavuru.
Vatandaşlar günlerdir yardım ve çadır alamadıklarından şikayetçi oldukları için nerede diye sorduğumda hatem efendi de bana laf sokuşturuyordu, neymiş efendim benim ve diğer bir kaç kişinin tek amaçları fitnelikmiş. Gelsin de savunsun şimdi Kızılay'ı.

Valla ben nerde bu Kızılay falan demedim demem de @melnur
Sonuçta gerçekten öngörülemeyen bişey oldu. Eksiklik geç kalma olabilir.

Ama bunu kabul edersin.

Bak ne dedi soylu, "biz aslında İstanbul depremine hazırlanmıştık" dedi. E tamam da 40 bin çadırla mı hazırlanılır İstanbula. Her bir ilçesi 2 şer milyon zaten İstanbul'un

biz bu ülkeden bunları nasıl temizleyeceğiz diye düşünüyorum bazen. her kurumun her kademesindeler. içleri, dışları, zihniyetleri pislik dolu. devlet kurumlarını soydukları yetmiyor üstüne şirketleşip milletin parasını güvenerek emanet ettiği bir derneği de soyuyorlar. olaydaki çaresizliği düşündükçe küfürsüz geçemiyor insan. ahbap talep edene kadar elindeki mevcut çadırın her nerede hangi iştirakte olursa olsun çoktan bölgeye gönderilmiş olması gerekiyordu ve bu adamlar bunu yapmıyor diye, yani işlerini yapmıyor diye, bizim farklı alanlarda kullanılarak fayda sağlayacak bağışlarımız bunların cebine girmek zorunda kalıyor yine. haluk levent’e tepki gösteriliyor da millet çırılçıplak kış soğuğunda donarken “durun kardeşim kızılay’da çadır vardır yollarlar” diye bekleseydi de kızılacaktı. işini yapmak için çırpınanlara kızılır zaten bu ülkede, işi yıllardır bu olanlara “neden yapmıyorsunuz?” demek de suç olur. midemizin bulanmadığı tek bir gün yok.
insanlar kızılay'a "çadırlar nerede" diye sorduklarında 20 günden sonra bir gazetecinin bu durumu ortaya çıkarmasından önce ahbap yönetiminin halka durumu açıklama sorumluluğu vardı.
şu süreçte hükümet ve aparatı olan partinin yetkilileri dışında ahbap'ı kimse hedef alıp, karalamadı zaten.
haluk levent'in ya da ahbap derneğinin "hükümetle karşı karşıya gelirsek, iş yaptırmazlar" hassasiyetinide anlıyorum, ki nitekim öylede olurdu ama tüm bu irinin ortaya çıkarılması ve halk düşmanlarının teşhir edilmeside önemli. ki sanmıyorum ki insanlar kızılay'a gitsin diye paralarını ahbap'a bağışladılar. tamam iyilik güzeldir, yardımlaşma iyidir ama bunun sorumluluğuda yapılan iş kadar ağırdır. ahbap'ın bize bir borcu ve sorumluluğu yok, vergilerimizden faydalanan bir kurumda değil ama halk paralarını bağışladıysa bu ticaret büyük iş açar herkesin başına. satan kadar alanında bir mesuliyeti var.

Olm ya da dur lan.
Biz duygusal davranıyoruz..

Şimdi insanlar ahbap' a niye bağış yaptı.
Gitsin Gündoğdu süt urunlerinden peynir, Erikli'den su, LCWden mont... Alsın dagıtsin diye..

E adamlar da başka büyük tedarikci olmadığı için çadırı Kızılaydan satın almış.

Ne var burda yanlış?

46 milyon tl / 2050 çadır = 22.435tl çadır basına... Bana baya pahalı geldi! Biraz daha eklesen konteynır var. Ayrıca girdim baktım internete perakende satısta 5-13bintl arasinda değişiyor fiyatlar. Toplu alınca fiyat daha da inmesi gerekmiyor mu???

Şahan Gökbakar

Olm ya da dur lan.
Biz duygusal davranıyoruz..

Şimdi insanlar ahbap' a niye bağış yaptı.
Gitsin Gündoğdu süt urunlerinden peynir, Erikli'den su, LCWden mont... Alsın dagıtsin diye..

E adamlar da başka büyük tedarikci olmadığı için çadırı Kızılaydan satın almış.

Ne var burda yanlış?

klasik malum parti kafası işte. zaten yönetim kurulundan, başkanına kadar hepsi akraba olan insanlar. bir de hepsi dindar insanlar sorsanız. millet aç açıkta. hala ahbapa sattık diyorlar utanmadan. yok iştirakmiş bilmem neymiş. sen ücretsiz gönderemeyecek bir kurum musun? ahbapa kızamıyorum bu süreçte. napsın adamlar çadır yoksa. millet sokaktayken ya dur bunları ifşa edelim diye düşünmemişlerdir. ben olsam ben de düşünmezdim.

AHBAP keşke yurt dışı firmalardan tedarik etseydi, hem daha ucuza mal ederdi hemde daha sağlam olurdu çadırlar.
Bir de o sattıkkarı çadır üzerinde kesin Kızılay yazıyordur, böylece bir taşla iki kuş vurmuş oluyor Kızılay anomim şirketi djdkgjöö. O çadırları görenlerde Kızılay depremzedelere desteğini esirgemiyor zannedecek.

Ben size durumu açıklayım.

Günlerdir AHBAP birileri tarafından kötüleniyor, güvenilmiyor v.s. Adamlar bir sürü bağış topladı, ortada bir icraatları yok. Kızılay da bunlara arka çıktı ve Çadır sattı. Çünkü kendileri Konteynır sözü verdi ama (sanırım anlaşamadılar) ellerinde bir şey yok. Nerede o Konteynırlar?

Ben size durumu açıklayım.

Günlerdir AHBAP birileri tarafından kötüleniyor, güvenilmiyor v.s. Adamlar bir sürü bağış topladı, ortada bir icraatları yok. Kızılay da bunlara arka çıktı ve Çadır sattı. Çünkü kendileri Konteynır sözü verdi ama (sanırım anlaşamadılar) ellerinde bir şey yok. Nerede o Konteynırlar?
Bunlari yazarken ciddi değilsin demi..

Körü körüne nasıl baglaniliyor hala anlamış değilim yapılan bunca şeyi nasıl görmezden geliyorsunuz kafayı yicem artık ya..

Geri