Kızılay'ın Ahbap'a çadır satması

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
cumhuriyet gazetesi yazarı murat ağrıel 25 şubat günü şöyle bir iddiada bulundu;

sorunun muhatabı olan kızılaydan bir açıklama gelmezken, haluk levent ve ahbap satın alım işlemini dogrulayarak bir açıklamada bulundu.

kızılay'a ne söylenirse mübahtır ama haluk levent kızılay'dan çadır alırken hiç sormadın mı kendine, biz neden ilk önce halka yardım etmesi gereken bir kuruluştan çadır alıyoruz diye?
ve halk neden bu iki kuruma para yatırıyor? birbirinizle alışveriş yapmanız için mi?

yahu insanlar ahbap'a neden para yatırdı? şeffaf ve güvenilir bir stk olduğu için degil mi? devletin en büyük yardım kuruluşu olan ve son yıllarda pratikleri ile şaibeli isler çeviren kızılay ile aynı döngüye nasıl girersiniz. akıl almaz bir olay bu...

20230226_175019.jpg

Son düzenleme:
Yav yine ne olmuş? Vallahi yoruldum artık takip edemiyorum gündemi. Günde 30 tane olay oluyor. Bi danışmana ihtiyacım var. Olayları takip edip bana özet geçecek

Görüşüm

Artık iğrençliği daha üst perdeye taşımaktan yorulmadılar.
İnsanlar dondurucu soğukta çadır beklerken, çadırları bekletip fahiş fiyata satmanın fırsatçılıktan-yağmacılıktan ne farkı var? Marketten çamaşır makinesi yağmalayan adamdan yada 50 m2 eve 10bin kira isteyen adamdan özet farkınız ne?

Deprem zamanı Elbistan’da hava -15 derece civarındaydı. İnsanlar enkazı bıraktı, donanmamaya gayret ediyordu. Çünkü kimse evinden bir şey alamamıştı. O soğukta onbinlerce insan çadır bekliyordu. Ahbap satın almasa Kızılay daha da göndermeyecekmiş demek ki. Haram zıkkım olsun geçen en ufak bir hakkım varsa

rte başkan çevre illerde iki üç anahtar teslim eder tören tarzında konu tatlıya bağlanır.

daha önce yazdım yine yazayım kızılaya kan bile vermem hatta ölecek olsam onlardan kan almam.

devletin tüm kurumları pislik içinde.

bizler geçmiş yıllardaki gözlemlerimiz ile afad ve kızılay kurumunun ne hale geldiğini gösterirken, bu durumu eleştirirken kimileri karalama kardeşim diyerek geçiştiriyordu bu durumu. işin içerisine para girince her şeyin olabileceğini anlayamadılar hala. ben bu kurumların yöneticilerine kızmıyorum, bunları sonuna kadar savunan ahmaklara kızıyorum. merak etmeyin bu durumu da savunuyorlar. öyle bir hainlik.

gökkubbenin altında, hilalin gölgesinde sözü eşliğinde seccade fotosu da paylaşıldı. allah dedik savunmamızı yaptık. bitti gitti.

• Beğen
Tepkiler: glu
Gerekli açıklamayı yapmışlar işleri güçleri yalan dolan

rezalet ki ne rezalet. adamlar zaten at koşturma işini daha rahat ve denetimsiz yapabilmek için yıllar önce "holding" adı altında yapılanmaya gitmişler, şimdi de yaptıkları savunu "kızılay'dan değil, kızılay'ın da alım yaptığı şirketten satın alınmış." şeklinde olmuş. hepsini siz yönetiyorsunuz zaten soysuzlar. koç holding'in çıkıp "deprem bölgesine giden çamaşır makinelerini arçelik satmış bizlik bir şey yok" demesi gibi bir şey. üstelik o özel şirket, sen 150 yıllık yardım kuruluşusun. var oluş amacın bu. üç gün boyunca çadırları bölgeye göndermediğiniz gibi, bir de parayla başka bir yardım kuruluşuna satmışsınız. burada iki tane soru ortaya çıkıyor; neden hızlıca göndermediniz? ve neden sattınız? bu kadar ahlaksızca ve halkı gerizekalı yerine koyan bir tutum anca akp arka bahçesi olmuş sizlerden beklenirdi zaten. her afette "daha ne kadar alçalabiliriz" testi yapıyor adamlar.

teferruatını geçersek normalde olması gereken şey şudur:

- afad kızılay'a sorup stoklarını öğrenir
- kızılay elindeki stokları bildirir
- afad koordine edip adetleri ve gitmesi gereken bölgeleri bildirir
- kızılay kendi iştirakinden bedelsiz bir fatura vs. ile satınalma yapar (mevzuata uygunluğu açısından) ve afad'ın belirlediği yerlere gönderir.

arada ahbap falan da olmaz. milletin ahbap'a verdiği 46m TL para da başka şeyler için kullanılır.

Son düzenleme:
Gerekli açıklamayı yapmışlar ama olayı yalanlamamislar @ibadeath

Kızılay yatırım holding diye bişey var. Bunda maden suyu veya çadır tekstil üreten şirketler var. Kızılay çadır tekstil A.Ş ile Kızılay derneğini karıştırtirmayin demişler. Yani adam ben tüccarım demiş.

Ülkede bunu kimse bilmiyor.

Kızılay tümden sevabına bir kurum sanıyor insanlar. Adam ülkede çadır üretiminde tekel konumunda. Bilinen anlamda Kızılay devletin bir yardım kuruluşu değil, bildiğin mal alıp satan bir kurum.

Gerçek liberalizm bu değil. Bu ahlaksiz kapitalizm. Adam kâr koyup bildiğin satıyor.

Talep olmazsa mal da üretmez bunlar. Yada deprem olunca işler açıldı hamdolsun diye ellerini de ovusturur o zaman. Ben bunu anlarım.

Sadece o da değil, ücretsiz ilaç dağıtmak için çadır isteyen Türk Eczacıları Birliği’ne çadırın tekini 160 bin liraya(sözde maliyetine) satmışlar.

biz bu ülkeden bunları nasıl temizleyeceğiz diye düşünüyorum bazen. her kurumun her kademesindeler. içleri, dışları, zihniyetleri pislik dolu. devlet kurumlarını soydukları yetmiyor üstüne şirketleşip milletin parasını güvenerek emanet ettiği bir derneği de soyuyorlar. olaydaki çaresizliği düşündükçe küfürsüz geçemiyor insan. ahbap talep edene kadar elindeki mevcut çadırın her nerede hangi iştirakte olursa olsun çoktan bölgeye gönderilmiş olması gerekiyordu ve bu adamlar bunu yapmıyor diye, yani işlerini yapmıyor diye, bizim farklı alanlarda kullanılarak fayda sağlayacak bağışlarımız bunların cebine girmek zorunda kalıyor yine. haluk levent’e tepki gösteriliyor da millet çırılçıplak kış soğuğunda donarken “durun kardeşim kızılay’da çadır vardır yollarlar” diye bekleseydi de kızılacaktı. işini yapmak için çırpınanlara kızılır zaten bu ülkede, işi yıllardır bu olanlara “neden yapmıyorsunuz?” demek de suç olur. midemizin bulanmadığı tek bir gün yok.

kimdi yağmacı? kimdi hortumcu?

İndirip kaldırmanın, uzun uzun tartışmanın lüzumu yok. Bu kararda parmağı olan herkesin vatana ihanetten yargılanması gerek. Bu basit bir olay değil. Deprem olduğu andan itibaren elindeki bütün malzemeyi bölgeye göndermekle mükellef olan bir kurum bu dönemde hayati önem taşıyan çadırları başka bir kuruma satamaz, bitti. Senin tek işin o çadırları deprem haberini alır almaz bölgeye göndermek. İnsanların canından can giderken o çadırları satmak üzere depoda bekletmek kabul edilebilir bir şey değil. Bunu sana düşman olduklarını iddia ettiğin devletler dahi yapmadı.

Geri