Kızılay'ın Ahbap'a çadır satması

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Oğlum niye kızılaydan alıyosun, kızılhaçtan alsana. Madem kızılay bunlara çadır verecek tüm yardımları üstlenecek , neden ahbapa para yollayıp durdunuz, direk kızılaya göndersenize. Ahbap topladığı paraları ne yapacak? Yemeği, çadırı, konteynırı afadtan kızılaydan alıp dağıt, sana gönderilen paralar ne olacak?
Hep söyledim. Madem yardımın kaynağı kızılay oraya bağış yapın dedim. Ahbap kendi çadır, konteynır üretip dağıtsın oraya para yollayalım. karşı değilim.

bunlar sanıyor ki kızılay ekiyor, topraktan çadır çıkıyor, bedava dağıtılacak...... öyle yok...... muşambası, bezi, profili, demiri, üstüne üstlük bunun işçiliği...... bunlar hep hammadde..... bunlar hep maliyet....... bedava verecek diye bir düşünce ahmakça...... hatay dediğin şehir zaten olduğu gibi hristiyan..... gitsin kızılhaçtan istesin çadırını...... ümmetin çadırı onlara verilmez........

bunlar sanıyor ki kızılay ekiyor, topraktan çadır çıkıyor, bedava dağıtılacak...... öyle yok...... muşambası, bezi, profili, demiri, üstüne üstlük bunun işçiliği...... bunlar hep hammadde..... bunlar hep maliyet....... bedava verecek diye bir düşünce ahmakça...... hatay dediğin şehir zaten olduğu gibi hristiyan..... gitsin kızılhaçtan istesin çadırını...... ümmetin çadırı onlara verilmez........
yeter allah kahretmesin seni.dfkgjcdfg

Oğlum niye kızılaydan alıyosun, kızılhaçtan alsana. Madem kızılay bunlara çadır verecek tüm yardımları üstlenecek , neden ahbapa para yollayıp durdunuz, direk kızılaya göndersenize. Ahbap topladığı paraları ne yapacak? Yemeği, çadırı, konteynırı afadtan kızılaydan alıp dağıt, sana gönderilen paralar ne olacak?
Hep söyledim. Madem yardımın kaynağı kızılay oraya bağış yapın dedim. Ahbap kendi çadır, konteynır üretip dağıtsın oraya para yollayalım. karşı değilim.
Kime ne anlatıyorsun bunlar Kızılay'ı devlet kurumu sanıyor boşuna nefesini tüketme

Adamlar Kızılay'dan Çadır alamasaydı, bütün bağışlarınız boşa gidecekti. Çünkü AHBAP başka da hiç bir yerden bir şey alabilmeyi başaramamış, görüldüğü gibi. AHBAP bir kurtarma ekibi değil. Sade malzeme dağıtııyor. Kızılay da öyle, ancak onların üretim tesisleri de var. Kızılay Madensuyu mesela. Böylece sizin yardımız olmasa da kendi kaynaklarından da yardım yapabiliyor. AHBAP böyle imkanlara sahip değil. Afetlere de hazır değil. Onlar yardım toplayıp, Lösemili Çocuklar Vakfı gibi başka yardım kuruluşlarına yardım aktarmakla meşgul. Yani a r a c ı bir kurum. Siz bu AHBAP'tan çok şey bekliyorsunuz.

Yalışlıkla ben de bağış yaptım ve sözde yardım kartım hala Kargo'ya bile verilmemiş. Ama bana Kargo numarası iletildi. Özetlemek gerekirse, sizin tarafta her şey göstermelik işliyor. Gerçekten bir şeyler yapabileni de kıskanıyorsunuz.

@juju ben de çok derim canım ne var bunda ama ben yaşlıyım :D
fekat sana yaşlısın imasında bulunmak için dememiştim, durum tespiti açısından şey ettiydim.

lamı cimi yok, haluk levent ve ahbap derneği bu pisliğe ortaktır. dün başka tedarikci bulamadık çadırı kızılay'dan aldık diyen adam bugün konserveyide kızılay'dan aldık diye itiraf ediyor. üzerine devlet ilk günden beri deprem bölgesinde vardı ben gördüm diye zırvalıyor.

devlet şunu diyor: halk olarak bize güvenmiyor musunuz? o zaman buyrun haluk levent’e bağış yapın. o da parayı bize aktarsın. çünkü bu kanuni, kanuni olduğu için de ahlaki.

haluk levent her zamanki gibi halk ile devlet arasında bir köprü işlevi görüyor. daha evvelinde işçi ile patron arasında arabuluculuğa soyunduğu gibi. ne devlete ne devleti her fırsatta temize çıkaracak kimselere güvenmiyorum.

emin olun, gazetecinin biri bunu ortaya çıkarmasaydı haluk levent çıkıp söylemezdi (yanlış olduğunu başından beridir biliyordu çünki) ilk başta açıkladık, dekont attık dediği yerde firmanın ismini gizleyen adamın küçük kurnazlıklarını dinledik.

Psi Deniz Akkaya ya mi asiksin?

Geri