Kız ve erkek öğrenciler aynı evde kalabilir mi?

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
ideal%20%C3%B6%C4%9Frenci%20evi(1).jpg

Olay budur. Bu şekilde olunmalıdır. Kız öğrenciler kendi evlerinde kalmalıdır. Evinde kız çocuğu olan baba erkek çocuğunu evde uzaklaştırmalıdır. Mümkünse kendiside uzaklaşmalıdır. Kız öğrenci kendi memleketinden başka yerde okumamalıdır. Hatta kendi memleketinin ilçesinde bile okumamalıdır. Ne o öyle kızlı erkekli otobüsle ilçe değiştiricek falan.

Kızlı-erkekli evde yaşayan öğrenciler denince aklınızdan ne geçiyor çok merak ediyorum.

Erkek öğrenci evinden yazıyorum.
Evet sanırım kalınabilir, kalınabiliyor.

Gundemimizi meşgul eden izafi konulardan biri daha...

bu konuyu bir kısım dini açıdan ele alıyor ki hak veriyorum kalmaları uygun değil
bir kısım sosyal açıdan ve iyi niyet açısından ele alıyor ki onlar d akısmen haklı
ama şahsi fikrim yaradılış gereği bayan ile erkek ateş ile barut benzetmeleri yıllardır yapılır bunun gibidir.
Tamam illaki iradesine hakım olabılen ıyınıyetlı amacı sadece ev paylasımı olan ınsanlar vardır fakat şunu da göz ardı etmemek lazım ki insanın hısleri değişebilir ve NEFS denen şey asla rahat durmaz

tedbir kuldan takdir allah tan ben şahsen kalmam ama kalana da neden kalıyorsun dıye hesap sormam herkesın kendı tasarrufudur...

Dini acidan bakarsak kalamazlar.
Ancak ya inanmayanlar varsa.

Tamamiyle ozel hayata mudahaledir bu.
Ben kalmam yetistigim kultur boyle.
Bi baskasi farkli bi kulturle buyumustur kalır.

Bu ne bizi ne hukumeti ilgilendirir
Ta ki cevreye rahatsizlik verene kadar.

Anayasanın ilk üç maddesi degistirilemez, degistirilmesi teklif dahi edilemez.
Devletin yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğu maddesi de degistirilemez, degistirilmesi teklif dahi edilemez maddelerdendir.

yok onu biliyorum ama bu gidisle onu bile degistirecekler korkum o :(

kişinin yaşam tarzı, inancı, hayat görüşüne göre bu soruya verilecek yanıt çeşitlilik gösterebilir; lakin devlet bu hususta bir karar merci midir diye sorulursa böyle bir yetkisi olmadığı söylenebilir. özel alana, başkasına zararı dokunmayan bireysel seçimlere müdahale ancak totaliter rejimlerde görülür.

reşit insanlara; kanuni yönden bir sınırlama yok. 18 altıysa, yani 19 dan gün almadıysa alıkoymaya girer. ağır suç. velisinin şikayeti durumunda kendinizi kodeste bulursunuz. tşklr

Bana göre kalmamalı öğrenci semtinde oturuyorum görüyorum birçok şey. Bana göre yanlış.

Kalabilir mi diye soruluyorsa soru; kapı komşumun evde kimle ne yapacağına karışacak kadar denyo bir insan olmadım hiç, çevremde böyle bir denyo da görmedim.
Kalmalı mı diye soruluyorsa seks sorun değilse kalsınlar, illaki çünkü olacaktır istisnalar hariç, herkesin kardeşim dediği bir iki kişi vardır tabi hayatında karşı cinsten :) onun dışında hassas kırılgan insanlarsanız bugün bacınız yarın sınavınız olabilir, gerek yok : p

Sürekli kalınmaz yani ev arkadaşlığı yapılmaz. Öğrenciyken bu şekilde yaşayanlar hep sevgiliydi. Sadece toplum düzeni açısından değil, bunun ilişkiyi de tükettiğini düşünüyorum. Ayrıca insan evinde en rahat hallerini yaşar. Bunu başka bir erkeğin görmesine gerek yok. Benim yaşam tarzıma uygun değil.

Şer-i gözle bakarsak elbette ki kalmamalılar zira ateş ve barut yan yana olmaz .. Elbette ıslak barut olursa başka ..
Lakin devlet şeriatle yönetilmediği için hiç kimse ama hiç kimsenin özel yaşam alanına müdahale etmeye hakkı yoktur ..
Anne babalar evlatlarına ahlak ve edebi gereği gibi öğretebilirlerse zaten çocuklarımız kızlı erkekli aynı evde kalmazlar ama kalanlara da ne tayyip ne de başkası müdahalede bulunamaz bulunmamalı ..

Geri