Kimbuhatunyahu?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Cok derin bir insan gibi geliyor bana, insanlari disardan cok iyi gozlemliyor, kimsenin fark edemedigini fark ediyor. Bu muthis bir o kadar korkutucu, insan sanki ondan bir sey gizleyemez gibi geliyor .) Farkli muzik tarzi hosuma gidiyor, zaman zaman paylastiklarini acip dinlerim. Yazdigi uzun yazilari cok karmasik buluyorum, belki o bahsettigim bende olmayan derinlikten dolayi bana karmasik geliyordur bilemiyorum. Manevi huzur arayisinda bu yuzden ilgi alani cok yonlu gibi geliyor bana. Yaniliyor olabilirim de, uzaktan bir gozlemci olarak bunu hissettim sadece.

şeyh degil mi bu ya ?

bundan bir kaç ay önce sözlüğüme bir seyhler yazmıştı böyle cafcaflı mafcafli, içimden umarım benden bahsetmiyordur demiştim keza çok eğreti dururdu o cümleler üzerimde. Tanımıyorum ama okuyorum, espri yapabildiğini de gördük ben hep karmaşık karmaşık yazabiliyor sanıyordum. He birde sayesinde bir kaç şarkı öğrendim, bu değerli benim için.

Herkese olumlu yorum yazanların aksine, bu konuda çok cimri biri olarak, kendisine de defaetle belirttiğim üzere; yaşının çok ötesinde.

bu hatun tam bir manyak.... evet, manyak.... bugün, beni inanılmaz derecede etkiledi ve şaşırttı. bu kabiliyeti casperlarından mı ya da altıncı hissinden mi kaynaklı bilemiyorum; lakin ona olan bakış açımı tamamen değiştirdi. farklı bir kadındı, bambaşkalaştı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
başka bir gün. mesela cuma akşamı. lokasyon aynı. karanfil sokak dost kitabının önünde kimbuhatunyahu ile karşılaştım. kitaplar üstüne biraz lafladık, zaman kavramı üzerine birkaç şey söyledik, newton ve clarck'tan girdik, biraz kant biraz bergson. sonra birden konu back to the future'a geldi, sonra fikret kızılok "zaman zaman" şarkısı çalmaya başladı bir yer.
sonra... birden erkin koray "öyle bir geçer zaman ki" şarkısını söylemeye başlıyor. o sırada kimbuhatun yahu "erkin bey, bu şarkının dizisini yaptılar, içerisinde bütün klişeleri barındırıyordu. içimiz şişti...." diyor. ay o da ne ya... ahmet hamdi tanpınar, elindeki saatleri ayarlama enstitüsü kitabından şu satırları okuyor: "saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır… bu da gösterir ki, zaman ve mekan, insanla mevcuttur." oysa ki en güzel kısmı, bu değil diyor kimbuhatunyahu. o da bir pasaj okumak istiyor ama çekiştiriyorum çünkü "şöfer" bekliyor djksk sonra herkes kayboluyor, benim çelimsiz kadın tekrar meydanlarda...ilgi çekmek istiyor belli ki, "değişir belki" diyerek fikrimi belirtiyorum kimbuya. kimbuhatunyahu diyor ki "ejderi boyarsan da derisini boyarsın, kemikleri aynı kalır" çin atasözüymüş. nerede okudun diyorum, "152 yıl önce çin'e ziyaretimde işitmiştim" diyor. kendimi bir murat menteş kitabı içerisinde hissediyorum, o sırada kimbuhatun dirseğiyle beni dürtüp şöyle diyor "korkma ben varım" jflkdfj

-bitti-

rengarenk bir karakter. onda her şeyden biraz var. ahenksizliğin içerisinde, bir ahengi olan karakter. hem absürt hem olağanca mantıklı. hiçbir diyaloğumuz olmadığı halde, sözlüğüme yazdığı şey benim karakterime, müzik zevkime, kitap zevkime, tavrıma çok uygun bir örnekleme, bu ancak belirgin bir gözlem gücüyle mümkün. hoş bir elektriği var.

saygılar şelale

"bir an içimden öyle demek geldi"

Sözlügüme yazan herkese bilakayduşart emoci atamam, beni övmeyene beğeni atmak olsa olsa ahfeş keçisi'nin işi olur....
Bilmeyen cahiller için ahfeş keçisinin eti sert olur , kavurma yapacaksanız dana , haşlama yapacak iseniz kuzu eti tercih edebilirsiniz.

İroniye cevap vermek gerekirse , ki gerekiyor.

Bir müzik tınısında yada Tv'de çıkan herhangi bir reklama müteakip sevdiği yada değer verdiği insanı zihninde canlandıran sevgi ve muhabbet besleyen kimselerin ; Seni seviyorum veyahutta bugün saçın çok güzel olmuş verde bir tur atayım demesine lüzum yoktur.

Onlar sizi düşüncelerinde taşır , bir annenin yavrusunu şefkatle kollarının arasına alıp iç geçirerek sevdiği gibi sever , yüreğinde büyütürler.

Bunu bilmek/hissetmek bol acılı çiğköftenin üzerine künefe gommekten daha kıymetlidir.

Bilmeyen cahiller için ahfeş keçisinin eti sert olur , kavurma yapacaksanız dana , haşlama yapacak iseniz kuzu eti tercih edebilirsiniz.

İroniye cevap vermek gerekirse , ki gerekiyor.

Bir müzik tınısında yada Tv'de çıkan herhangi bir reklama müteakip sevdiği yada değer verdiği insanı zihninde canlandıran sevgi ve muhabbet besleyen kimselerin ; Seni seviyorum veyahutta bugün saçın çok güzel olmuş verde bir tur atayım demesine lüzum yoktur.

Onlar sizi düşüncelerinde taşır , bir annenin yavrusunu şefkatle kollarının arasına alıp iç geçirerek sevdiği gibi sever , yüreğinde büyütürler.

Bunu bilmek/hissetmek bol acılı çiğköftenin üzerine künefe gommekten daha kıymetlidir.
Adam oyle yazmis ki..
Daha ne diyem? Mahmut mu diyem? Hesabi..

Cidden kim bu hatun yahu?
Asil, kaliteli ve kültürlü; aynı zamanda zeki bir hanımefendiye benziyor. Sevdim. Onunla yazışırken ceketimin düğmelerini ilikliyorum. O derece saygın buluyorum kendimde. Şimdilik bu kadar. Daha nicelerine efendim. <3

Bise yazdigi zaman anlayabilmek icin iki kere okuyorum. Bazen hic anlamiyorum :d Cok kitap okudugundan mi? kelime secimi, ifade etme sekli, hepsi fantazi-benzetmelerle dolu. Hem feminen hem maskulen enerjisi var. Muzikle de ilgileniyor sanirim. Piyano calabiliyor ve baya iyi calmisti. Genel olarak sanata ilgisi var (muzik, tarih) ve bu cok guzel

taklidini yapınca kızıyor.

Gerektiğinde çok sağlam küfür edebildiğine şahit olmuştum sdffsf
Asabidir ayarları ile oynarsanız.

Geri