Ciddi m misin hangi bolum?
çok özelimi paylaşmasam iyi olur aslında ama özelden yazarsan söylerim :p
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Ciddi m misin hangi bolum?
tamamda inanmayan birisinin kuranı okumasında bi sakınca yok ki , sorgulamak için okur bu gayet normal ve mantıklıca bir davranış.
sonuçta ALLAH akıl vermiş. bunu kullanmanın sonu cezalandırılma olamaz bunu kullanalım diye vermiş değil mi,sorgulamamız için vermiş dimiiiiiii
Dünden beri bir cok konu gecti zannettim ki bu arkadas yeni aldigi üyelikle ortalik karistiyor ama yok adam bildigin islami kötülemeye gelmis, ben bu foruma geldigimden beri sizin müslümanlar hakkinda yaptiginiz yorumlarin cetelesini tutsaydim iyiydi. Cünkü söyleyip söyleyip ben demedim diyorsunuz. Yalanci cikmaktan ben yoruldum bundan sonra tüm tartismalardaki 4 arkadasin yaptigi yorumlari arsivleyeyim de elimde bulunsun. Sabir sabir nereye kadar. :cici:
çok özelimi paylaşmasam iyi olur aslında ama özelden yazarsan söylerim :p
Mezheplerin nasil ortaya ciktigin biliyor musun?
Tum dinler dogmatiktir. Ve dogmatik seyler sorgulanmaz itaat edilir.
Mezhepler halifelik donemi ile ortaya cikmistir.
Katılmıyorum.
Bu tamamen yorumlama ile alakalı bir durum. Dogmatik inanca göre; bu böyle olmak zorundadır inanmak zorundasın sorgulamadan yoksa cezalandırılırsın. İslamda ise düşünce ve ifade özgürlüğü vardır. Nasta birbirinden farklı hatta birbirine zıt görüşler mevcuttur bu yüzden mezhepler ortaya çıkmıştır.
Allah akıl vermiş ama akıl tek başına yeterli değil bazı şeyleri anlamak için. Bknz:Kurban kesmek. Bu yüzden de vahiyler gelmiştir.
Bir de şu açıdan bakacak olsaydık; eğer islam dogmatik olsaydı şu an bunu tartışıyor olmazdık.
Maria senin gibi acizler, insanlıktan bihaber insanlar yetiyor![]()
Mimli 4 kisi kim?
Valla cok makbule gecer. Hakaret ettigim yok. Sorarim cevap ararim sizon gordugumuz ama bizim goremedigimiz sey nedir kalp te iman eksikligi?
Kalbimiz muhirlenmis mi?
Ne tuhaftir ki o tanri bize neden bilinc verdi muhtemelen bunun olacagini biliyordu.
sen çok geç geriden geliyon kanki. bitirdik tartışmayı :p
inanmayan biri sorgulamazmış da bıdı bıdı. ya bi arkadaşım var, kuran-ı kerim'i türkçe olarak okuduktan sonra ateist olmuş çocuk. biraz muhabbet etmiştik bu konu hakkında, okurken hep "lütfen inan lan, nolur inan" dedim kendi kendime diyodu. hâlâ da boşvermiş değil. kuran'da tutarsız bulduğu ayetlerin mantıklı açıklamasını yapmaya çalışıyor kendince. bilen birilerine soruyor mesela, mantıklı cevaplar bulmaya çalışıyor. konu kurban konusu, olay başka bi tarafa doğru gidiyor ama kusura bakmayın da müslüman arkadaşlardan kaç tanesi açıp türkçe'sinden okudu acaba kutsal kitabı? beğenmediğiniz ateistler sizden çok daha hakimler dine.
Katılmıyorum.
Bu tamamen yorumlama ile alakalı bir durum. Dogmatik inanca göre; bu böyle olmak zorundadır inanmak zorundasın sorgulamadan yoksa cezalandırılırsın. İslamda ise düşünce ve ifade özgürlüğü vardır. Nasta birbirinden farklı hatta birbirine zıt görüşler mevcuttur bu yüzden mezhepler ortaya çıkmıştır.
Allah akıl vermiş ama akıl tek başına yeterli değil bazı şeyleri anlamak için. Bknz:Kurban kesmek. Bu yüzden de vahiyler gelmiştir.
Bir de şu açıdan bakacak olsaydık; eğer islam dogmatik olsaydı şu an bunu tartışıyor olmazdık.
Tam da yorumumun altina cok güzel olmus bu yorum. :cici:
kardeş asıl sen kendini çok akıllı sanıyon galiba ya. güzel güzel tartışıyoruz şurada, neden millete laf sokma merakı içindesin anlamadım. kimse islam'a hakaret etmiyor merak etme, konuşuyoruz sakince. günaha falan girmiyorsun yani.