kesinlikle günün resmi!

Konu sahibi son olarak 4620 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1376380_503062659790887_1079616556_n.jpg

Keşke tanrının aklına canlıların beslenmesi konusunda, canlıların birbirini öldürmesi, kanını akıtması dışında daha az acımasız bir yöntem gelmiş olsaydı. Herşeye kadir, mutlak bir ilahın elinden daha merhametli yöntemler gelebiliyor olması gerekir.

ben mi yanlış görüyorum yoksa siz mi yanlış yorumluyorsunuz resmi sayın Hacı.
orada o hayvana bunu yapan bir insan, o insan ki bunu farklı bir şekilde yapabilir,yani farklı şekilde o hayvanı besleyebilir. Bunun tanrıyla alakası nedir çözemedim.
Ayrıca eğer bu bir kurbansa, o Allah ki Hz.İbrahim'i imtihan etmek için oğlu İsmail'i kurban etmesini istemiş neticesinde İbrahim (a.s.) sonsuz teslimiyetini bilen Rabb İsmail(a.s.) yerine bir hayvanı kurban olarak göndermiştir.
Yani Rabbim her şeyin en iyisini de en güzelini de rahmetini tecelli ettirerek bilir/bildirir kullarına.

ben mi yanlış görüyorum yoksa siz mi yanlış yorumluyorsunuz resmi sayın Hacı.
orada o hayvana bunu yapan bir insan, o insan ki bunu farklı bir şekilde yapabilir,yani farklı şekilde o hayvanı besleyebilir. Bunun tanrıyla alakası nedir çözemedim.
Ayrıca eğer bu bir kurbansa, o Allah ki Hz.İbrahim'i imtihan etmek için oğlu İsmail'i kurban etmesini istemiş neticesinde İbrahim (a.s.) sonsuz teslimiyetini bilen Rabb İsmail(a.s.) yerine bir hayvanı kurban olarak göndermiştir.
Yani Rabbim her şeyin en iyisini de en güzelini de rahmetini tecelli ettirerek bilir/bildirir kullarına.

bende 2 gündür bu konuyu tartışacak birisi arıyodum , hatta kaşınıyodum tartışalım mı :p

Gün Islam aleminin Kurban Bayramidir. Eti agzina koymayan, vejeteryan Ateist arkadaslar is basinda. Kim dedi bu adama hayvana aci cektir diye. Neyse ben bir sey demiyorum. (:

Gün Islam aleminin Kurban Bayramidir. Eti agzina koymayan, vejeteryan Ateist arkadaslar is basinda. Kim dedi bu adama hayvana aci cektir diye. Neyse ben bir sey demiyorum. (:

evet hayvanlar kesilince acı çekmiyo arkadaşlar pardonnnnnn...

Valla saydiklarindan birini bile alinmadan aklima mantigima uymayan 1400 yil evvel ki mevzu icin bugun ki gunun sartlarinda cok trajik geliyor.
Dusunsene koc inmeseymis bir de ne olurdu halimiz?!
Tanri neden kendine kurban ister ki?

Hayvanlar sadece kurban bayraminda kesilmiyor sayin ateist arkadasim. O cok sosyetik yemeklerinizin icindeki etleri yerken de ayni seyi söylüyor musunuz.? (:

et yemiyorum ki zaaa xd

hayır işlemek için neden gırtlak kesiliyor. her nasıl bi ramazan paketi yapılıyorsa ramazan bayramında da öyle bi şey yapılabilinir illa bir gırtlak kesmek veya bi can almak zorunda bırakılmamalı insanlar.

Simdi tarafsiz ve objektif yorum yaptiginiza inanmam icin "hayvan kesilirken aci cekiyor ben bu yüzden et yemiyorum, vejeteryanim" diyebilmelisiniz. Yoksa ben bu forumda yapilan islam düsmanligina artik akil sir erdiremiyorum Maria Puder.

Simdi tarafsiz ve objektif yorum yaptiginiza inanmam icin "hayvan kesilirken aci cekiyor ben bu yüzden et yemiyorum, vejeteryanim" diyebilmelisiniz. Yoksa ben bu forumda yapilan islam düsmanligina artik akil sir erdiremiyorum Maria Puder.

ne düşmanlığı yav ne güzel insanca tartışıyoruz burada aaaa :/

et yemiyorum ki zaaa xd

hayır işlemek için neden gırtlak kesiliyor. her nasıl bi ramazan paketi yapılıyorsa ramazan bayramında da öyle bi şey yapılabilinir illa bir gırtlak kesmek veya bi can almak zorunda bırakılmamalı insanlar.

Sevgili Ateist islam düsmani arkadasim yorumlarinizi ciddiye alamiyorum, zira dünden beri sacmaligin en üst seviyelerine ciktiniz. (.

tamam susuyom :p bide şunu unutmayın ki ALLAH'ın verdiği canı bi tek ALLAH alır tm mı

Islam dusmani degil din ozurluyum.
Ayrica et sevmem dogrudur. Yemem dogrudur.
Cocuklugumda onu kesilirken gordugumden beri asla yemedim.
Ve hic bi zamanda neden kurban edilir anlam veremedim. Islamiyetten baska bir dini konusmak istersen onu da konusuruz ama lutfen artik yapilan her sacma dogmatik seylere bir tanri oyle istedi demeyin yahu.

Islam dusmani degil din ozurluyum.
Ayrica et sevmem dogrudur. Yemem dogrudur.
Cocuklugumda onu kesilirken gordugumden beri asla yemedim.
Ve hic bi zamanda neden kurban edilir anlam veremedim. Islamiyetten baska bir dini konusmak istersen onu da konusuruz ama lutfen artik yapilan her sacma dogmatik seylere bir tanri oyle istedi demeyin yahu.

Evet baska dinler hakkinda da konusursunuz ama hicbirini islami soktugunuz gibi yerin dibine sokmazsiniz. Evet biz inancimiz geregi Allah öyle istedi diyoruz, siz ne diyorsunuz yapilan her kötülüge aaa bunu müslümanlar yapti. Kustugunuz nefretten yemin ederim ben utaniyorum. Ben inancsizlara saygi duyuyorum siz neden bize saygi duyamiyorsunuz. Allah'in verdigi her nimeti et, balik, tavuk yiyip is müslümanlarin kurbanina gelince ayyyy ne pis ne kötü demek kusura bakmayin ama cok sacma.

İslam dogma değildir. Nas'tır. Eğer öyle olmasaydı bu kadar mezhep çıkar mıydı ortaya?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri