Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
ben mi yanlış görüyorum yoksa siz mi yanlış yorumluyorsunuz resmi sayın Hacı.
orada o hayvana bunu yapan bir insan, o insan ki bunu farklı bir şekilde yapabilir,yani farklı şekilde o hayvanı besleyebilir. Bunun tanrıyla alakası nedir çözemedim.
Ayrıca eğer bu bir kurbansa, o Allah ki Hz.İbrahim'i imtihan etmek için oğlu İsmail'i kurban etmesini istemiş neticesinde İbrahim (a.s.) sonsuz teslimiyetini bilen Rabb İsmail(a.s.) yerine bir hayvanı kurban olarak göndermiştir.
Yani Rabbim her şeyin en iyisini de en güzelini de rahmetini tecelli ettirerek bilir/bildirir kullarına.
Gün Islam aleminin Kurban Bayramidir. Eti agzina koymayan, vejeteryan Ateist arkadaslar is basinda. Kim dedi bu adama hayvana aci cektir diye. Neyse ben bir sey demiyorum. (:
evet hayvanlar kesilince acı çekmiyo arkadaşlar pardonnnnnn...
Gün Islam aleminin Kurban Bayramidir. Eti agzina koymayan, vejeteryan Ateist arkadaslar is basinda. Kim dedi bu adama hayvana aci cektir diye. Neyse ben bir sey demiyorum. (:
Hayvanlar sadece kurban bayraminda kesilmiyor sayin ateist arkadasim. O cok sosyetik yemeklerinizin icindeki etleri yerken de ayni seyi söylüyor musunuz.? (:
Simdi tarafsiz ve objektif yorum yaptiginiza inanmam icin "hayvan kesilirken aci cekiyor ben bu yüzden et yemiyorum, vejeteryanim" diyebilmelisiniz. Yoksa ben bu forumda yapilan islam düsmanligina artik akil sir erdiremiyorum Maria Puder.
et yemiyorum ki zaaa xd
hayır işlemek için neden gırtlak kesiliyor. her nasıl bi ramazan paketi yapılıyorsa ramazan bayramında da öyle bi şey yapılabilinir illa bir gırtlak kesmek veya bi can almak zorunda bırakılmamalı insanlar.
Simdi tarafsiz ve objektif yorum yaptiginiza inanmam icin "hayvan kesilirken aci cekiyor ben bu yüzden et yemiyorum, vejeteryanim" diyebilmelisiniz. Yoksa ben bu forumda yapilan islam düsmanligina artik akil sir erdiremiyorum Maria Puder.
Kesmek zorunda misiniz?
bende 2 gündür bu konuyu tartışacak birisi arıyodum , hatta kaşınıyodum tartışalım mı :p
Allah inancınız var mı?
Islam dusmani degil din ozurluyum.
Ayrica et sevmem dogrudur. Yemem dogrudur.
Cocuklugumda onu kesilirken gordugumden beri asla yemedim.
Ve hic bi zamanda neden kurban edilir anlam veremedim. Islamiyetten baska bir dini konusmak istersen onu da konusuruz ama lutfen artik yapilan her sacma dogmatik seylere bir tanri oyle istedi demeyin yahu.