kesinlikle günün resmi!

Konu sahibi son olarak 4621 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tamamda inanmayan birisinin kuranı okumasında bi sakınca yok ki , sorgulamak için okur bu gayet normal ve mantıklıca bir davranış.
sonuçta ALLAH akıl vermiş. bunu kullanmanın sonu cezalandırılma olamaz bunu kullanalım diye vermiş değil mi,sorgulamamız için vermiş dimiiiiiii

BENDE DİYORUM Ki okuyan insan gelip burada TANRI NEDEN İSTEMİŞ, HÜkmü nedir diye sorgulamaz :) ANLATABİLDİM Mİ ?

Allah akıl vermiş haklısın ama HERKESe DEĞİL..

ayy sıkıldım. 2 tane falan like aldım sanırım bu konuda. ALLAH bin bereket versin.

Dünden beri bir cok konu gecti zannettim ki bu arkadas yeni aldigi üyelikle ortalik karistiyor ama yok adam bildigin islami kötülemeye gelmis, ben bu foruma geldigimden beri sizin müslümanlar hakkinda yaptiginiz yorumlarin cetelesini tutsaydim iyiydi. Cünkü söyleyip söyleyip ben demedim diyorsunuz. Yalanci cikmaktan ben yoruldum bundan sonra tüm tartismalardaki 4 arkadasin yaptigi yorumlari arsivleyeyim de elimde bulunsun. Sabir sabir nereye kadar. :cici:

Mimli 4 kisi kim?
Valla cok makbule gecer. Hakaret ettigim yok. Sorarim cevap ararim sizon gordugumuz ama bizim goremedigimiz sey nedir kalp te iman eksikligi?
Kalbimiz muhirlenmis mi?
Ne tuhaftir ki o tanri bize neden bilinc verdi muhtemelen bunun olacagini biliyordu.

Mezheplerin nasil ortaya ciktigin biliyor musun?
Tum dinler dogmatiktir. Ve dogmatik seyler sorgulanmaz itaat edilir.
Mezhepler halifelik donemi ile ortaya cikmistir.

Katılmıyorum.
Bu tamamen yorumlama ile alakalı bir durum. Dogmatik inanca göre; bu böyle olmak zorundadır inanmak zorundasın sorgulamadan yoksa cezalandırılırsın. İslamda ise düşünce ve ifade özgürlüğü vardır. Nasta birbirinden farklı hatta birbirine zıt görüşler mevcuttur bu yüzden mezhepler ortaya çıkmıştır.
Allah akıl vermiş ama akıl tek başına yeterli değil bazı şeyleri anlamak için. Bknz:Kurban kesmek. Bu yüzden de vahiyler gelmiştir.

Bir de şu açıdan bakacak olsaydık; eğer islam dogmatik olsaydı şu an bunu tartışıyor olmazdık.

Katılmıyorum.
Bu tamamen yorumlama ile alakalı bir durum. Dogmatik inanca göre; bu böyle olmak zorundadır inanmak zorundasın sorgulamadan yoksa cezalandırılırsın. İslamda ise düşünce ve ifade özgürlüğü vardır. Nasta birbirinden farklı hatta birbirine zıt görüşler mevcuttur bu yüzden mezhepler ortaya çıkmıştır.
Allah akıl vermiş ama akıl tek başına yeterli değil bazı şeyleri anlamak için. Bknz:Kurban kesmek. Bu yüzden de vahiyler gelmiştir.

Bir de şu açıdan bakacak olsaydık; eğer islam dogmatik olsaydı şu an bunu tartışıyor olmazdık.

sen çok geç geriden geliyon kanki. bitirdik tartışmayı :p

Maria senin gibi acizler, insanlıktan bihaber insanlar yetiyor:)

Mimli 4 kisi kim?
Valla cok makbule gecer. Hakaret ettigim yok. Sorarim cevap ararim sizon gordugumuz ama bizim goremedigimiz sey nedir kalp te iman eksikligi?
Kalbimiz muhirlenmis mi?
Ne tuhaftir ki o tanri bize neden bilinc verdi muhtemelen bunun olacagini biliyordu.

Iste sorun tam da bu siz saniyorsunuz ki cok akilli oldugunuz icin sorgulayip inancsiz olmayi sectiniz. Müslümanlar sorgulamadiklari icin öyle körü körüne inandilar. Bunu da söylemedim derseniz düser bayilirim cünkü yüzlerce kez söylediniz. Ya hu sizin akliniza hic gelmiyor mu.? Bu müslümanlar belki arastirmistir. Bize tesadüfen dünyaya gelmek nasil mantikli geldiyse onlara da yaradilmis olmak mantikli gelmistir diye düsünmüyor musunuz.? Bu neden zorunuza gidiyor ki.?

inanmayan biri sorgulamazmış da bıdı bıdı. ya bi arkadaşım var, kuran-ı kerim'i türkçe olarak okuduktan sonra ateist olmuş çocuk. biraz muhabbet etmiştik bu konu hakkında, okurken hep "lütfen inan lan, nolur inan" dedim kendi kendime diyodu. hâlâ da boşvermiş değil. kuran'da tutarsız bulduğu ayetlerin mantıklı açıklamasını yapmaya çalışıyor kendince. bilen birilerine soruyor mesela, mantıklı cevaplar bulmaya çalışıyor. konu kurban konusu, olay başka bi tarafa doğru gidiyor ama kusura bakmayın da müslüman arkadaşlardan kaç tanesi açıp türkçe'sinden okudu acaba kutsal kitabı? beğenmediğiniz ateistler sizden çok daha hakimler dine.

buranın yöneticisi kim. Z3yn3p sen yetkili bi abiye benziyon. konuyu kapatta üşümeyelim. :p

aman sonra kafamızı falan kesmesinler :(

Ne yorumlar yapmıssınız yemin ederim ağzım açık kaldı. Bizler müslümanız arkadaslar biz bir şeylere inanıyoruz inandığımız şeyler uğruna yaşıyoruz. İnanmayanlar ki inanmadığınızı da şu ana kadar bilmiyordum görmüş oldum sizde kendinizce bir şeylere inanıyorsunuz okuyorsunuz araştırıyorsunuz ona göre yorum yapıyorsunuz,ama hiç kimse kalkııp size niye inanmıyorsun haydi bunu bana ispatla diye bir şey demiyor ki siz kalkıp Kuran'ın gerçekliğini bana ispatla diyebiliyorsunuz.Cidden tartısılamayacak kadar hassas konular bunlar,benim bile ağzım açık kaldıysa bu yorumlar karşısında ALLAH sizlere cidden akıl fikir versin bu kadarına da pes.

inanmayan biri sorgulamazmış da bıdı bıdı. ya bi arkadaşım var, kuran-ı kerim'i türkçe olarak okuduktan sonra ateist olmuş çocuk. biraz muhabbet etmiştik bu konu hakkında, okurken hep "lütfen inan lan, nolur inan" dedim kendi kendime diyodu. hâlâ da boşvermiş değil. kuran'da tutarsız bulduğu ayetlerin mantıklı açıklamasını yapmaya çalışıyor kendince. bilen birilerine soruyor mesela, mantıklı cevaplar bulmaya çalışıyor. konu kurban konusu, olay başka bi tarafa doğru gidiyor ama kusura bakmayın da müslüman arkadaşlardan kaç tanesi açıp türkçe'sinden okudu acaba kutsal kitabı? beğenmediğiniz ateistler sizden çok daha hakimler dine.

Tam da yorumumun altina cok güzel olmus bu yorum. :cici:

Katılmıyorum.

Neden 23 yil da?
Uf neyse hep ayni eksende donen tartismaya giriyoruz yine.
Islam hos gorulu degildir. Hic bir din degildir.
Bir dini hos gorulu ve dusunceye acik olabilmesi demek kendi kendini yok etmesi anlamina gelir.
Akil fikir tek basina yeterlidir. Insan isterse tek bir vucu da bes tane kafa li bir canli yapabilir.
Yaziki kaynaklar kurallar emirler dogmatiktir.
Su an bunu tartisma sebebimiz bulundugumuz ortamdan dolayi islamdan dolayi degil.
Bknz: arabistan

ayy tamam. nickimi değişecem. Şeriatçı Dayı yapacam. ateist olmadı bu foruma recm edildik hemen.

"wasted" :p

Tam da yorumumun altina cok güzel olmus bu yorum. :cici:

kardeş asıl sen kendini çok akıllı sanıyon galiba ya. güzel güzel tartışıyoruz şurada, neden millete laf sokma merakı içindesin anlamadım. kimse islam'a hakaret etmiyor merak etme, konuşuyoruz sakince. günaha falan girmiyorsun yani.

Konuyu Toplam 32 Üye okuyor. (13 Kayıtlı üye ve 19 Misafir)

höh. bence bu konuya bu kadar rağbet olmasının sebebi hiç aranızda böyle şeyler konuşmuyor olmanız :/

sorgulayın accuk.

kardeş asıl sen kendini çok akıllı sanıyon galiba ya. güzel güzel tartışıyoruz şurada, neden millete laf sokma merakı içindesin anlamadım. kimse islam'a hakaret etmiyor merak etme, konuşuyoruz sakince. günaha falan girmiyorsun yani.

Ben kimseye tutup siz düsünmediginiz, sorgulamadiginiz icin inancsizsiniz demedim. Dediysem bulun getirin. Ben bu konularda degerlerimi savunurum kimseye hakaret etmem. Kendimi akilli falan zannetmiyorum yani rahat olabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri