kesinlikle günün resmi!

Konu sahibi son olarak 4620 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Allah inancınız var mı?

Bunun allah inancina siginacak mantigi yok.
Zira allah in verdigi cani allah alir diyebiliyorsaniz.
Evvela oturup sizin dusunmeniz gerek.
Samimi bulmuyorum cunku kesiyorlar ama onu paylasamadigin muddetce bir anlam ifade etmiyor.
O para ile fakir birinin ihtiyaci karsilamak daha mumkun iken ona bi parca et vermek ne kadar mantikli?
Ha sen diyorsan ben sormadan inanirim . O zaman benim nasil neye ne sekilde inandigim da sizi ilgilendirmez.

Evet baska dinler hakkinda da konusursunuz ama hicbirini islami soktugunuz gibi yerin dibine sokmazsiniz. Evet biz inancimiz geregi Allah öyle istedi diyoruz, siz ne diyorsunuz yapilan her kötülüge aaa bunu müslümanlar yapti. Kustugunuz nefretten yemin ederim ben utaniyorum. Ben inancsizlara saygi duyuyorum siz neden bize saygi duyamiyorsunuz. Allah'in verdigi her nimeti et, balik, tavuk yiyip is müslümanlarin kurbanina gelince ayyyy ne pis ne kötü demek kusura bakmayin ama cok sacma.

Benim biraey kustugum yok. Sen atheist in duauncelerine sacma diyebilme hakkina sahip isen benim de senin dusuncelerin icin ya da baska dusunceler icin bunu deme hakkim var.

gırtlak kesip kafa almayla sevap işlenecekse ben o sevaptan maruz kalayım sorun değil gençler :p

İslam dogma değildir. Nas'tır. Eğer öyle olmasaydı bu kadar mezhep çıkar mıydı ortaya?

Mezheplerin nasil ortaya ciktigin biliyor musun?
Tum dinler dogmatiktir. Ve dogmatik seyler sorgulanmaz itaat edilir.
Mezhepler halifelik donemi ile ortaya cikmistir.

Zamanında biri Kur'an-ı Kerim'in arapça ve türkçe tartışma konusunda ; "kuran-i kerimi biliyorum" diye ortalarda geziyordu acaba bu şahıs ; kurbanın bir ibadet olduğuna dair Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet yer almasını nasıl es geçmiş bunu merak etmiyor değilim (?). Hz.İbrahim’in oğlu Hz.İsmail’in yerine, Allâh tarafından bir kurbanın verildiği açıkça bildirilmektedir, hala nesi tartışılıyor hele ki Kur'an-ı Kerim'i okuduğunu söyleyen biri için. İLGİNÇ .

Benim biraey kustugum yok. Sen atheist in duauncelerine sacma diyebilme hakkina sahip isen benim de senin dusuncelerin icin ya da baska dusunceler icin bunu deme hakkim var.

Ben burada simdiye kadar siz inancsizsiniz bunun icin cahilsiniz okuyup arastirmadiginiz icin böyle inancsizsiniz demedim. Sacmasiniz, akilsizsiniz, düsünmüyorsunuz demedim. Bunlar hep müslümanlara dendi. BURADA benim dinimle dünden bu yana dalga gecildigi icin gelip sacma dedim. Durup dururken sizin inancsiz olmaniz cok sacma demedim bunu bi belirteyim.

Zamanında biri Kur'an-ı Kerim'in arapça ve türkçe tartışma konusunda ; "kuran-i kerimi biliyorum" diye ortalarda geziyordu acaba bu şahıs ; kurbanın bir ibadet olduğuna dair Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet yer almasını nasıl es geçmiş bunu merak etmiyor değilim (?). Hz.İbrahim’in oğlu Hz.İsmail’in yerine, Allâh tarafından bir kurbanın verildiği açıkça bildirilmektedir, hala nesi tartışılıyor hele ki Kur'an-ı Kerim'i okuduğunu söyleyen biri için. İLGİNÇ .

kanki.. gerçek insan..

kuranın gerçek olduğunu bana kanıtla söylediklerine katılırım ama bu sözler şuanlık bana boş geliyor.

Bu her şeyde mantık arayan tipleri anlamıyorum seni onu idrak edecek anlayabilecek aklın yokken bu kadar düz mantık bakıyor iken nasıl anlayabilirsin ki olayın içeriğini bilmiyorum nasıl gerçekleşti o hayvan o arada nasıl kaldı bilmiyorum ama bir insanın alıp kazığa sokacağına inanmıyorum yani yine tipik yorumlar ama Allah'ın adaleti tecilli edecek o çok tatlı canınız bir gün çıkacak o bedeninizden Allah ıslah etsin

Bu her şeyde mantık arayan tipleri anlamıyorum seni onu idrak edecek anlayabilecek aklın yokken bu kadar düz mantık bakıyor iken nasıl anlayabilirsin ki olayın içeriğini bilmiyorum nasıl gerçekleşti o hayvan o arada nasıl kaldı bilmiyorum ama bir insanın alıp kazığa sokacağına inanmıyorum yani yine tipik yorumlar ama Allah'ın adaleti tecilli edecek o çok tatlı canınız bir gün çıkacak o bedeninizden Allah ıslah etsin

insan bilerek sokmamış zaten. kurban kesim yerine götürürken hayvan kaçıyor (NORMAL OLARAK) ve o kazığa giriyor. sen hayvanın başını canice almak için vura vura götürürsen hayvanın ürkmesi gayet normal. eğer bugün bayramınız olmasaydı şuan binlerce canlı hala aramızdaydı.

onların suçu ne ki hayatlarını "adak adamak" amaçlı ellerinden alıyoruz?

Ben burada simdiye kadar siz inancsizsiniz bunun icin cahilsiniz okuyup arastirmadiginiz icin böyle inancsizsiniz demedim. Sacmasiniz, akilsizsiniz, düsünmüyorsunuz demedim. Bunlar hep müslümanlara dendi. BURADA benim dinimle dünden bu yana dalga gecildigi icin gelip sacma dedim. Durup dururken sizin inancsiz olmaniz cok sacma demedim bunu bi belirteyim.

1.bu konu belli bir suredir burada ve biz yotum yaptiktan sonra yazdiniz.
2.ben muslumanlar soyle boyle dedim mi? Hayir.
3.burada nefret kusmak diye birsey yok insanlar dusuncelerini soylerler hakaret var mi? Yok o halde sorun ne? Bunu tartisiyor olmamiz mi?
4. Atheist icin dedigini okudum zen. Anlasilan sey bu.

ateyist bana edebiyat parçalama inanmayan biri anlayamaz daha doğrusu anlamak istemez sen bildiğini söylemeye devam et Allah hidayet versin sana

ateyist bana edebiyat parçalama inanmayan biri anlayamaz daha doğrusu anlamak istemez sen bildiğini söylemeye devam et Allah hidayet versin sana

lisede edebiyatım 3dü kanki , çok fazla edebiyat bilgim yok. sayısalcıyım ben

kanki.. gerçek insan..

kuranın gerçek olduğunu bana kanıtla söylediklerine katılırım ama bu sözler şuanlık bana boş geliyor.

Ku'an-ı Kerimi arapça ve tükçeliğini tartışıp hem "ben Kuranı okudum biliyorum" diyene bu sözüm, inanılmayan birşeyin üzerinde bukadar durulmaz sanırım ? Benim derdim tutarsızlıklar. Kur'an'ın gerçekliğini ben sana açıklayamam ki fikrin neyse zikrinde onu takip eder. Bu tamamen senin düşüncendir saygı duyarım herkesin inancı kendine.

Ku'an-ı Kerimi arapça ve tükçeliğini tartışıp hem "ben Kuranı okudum biliyorum" diyene bu sözüm, inanılmayan birşeyin üzerinde bukadar durulmaz sanırım ? Benim derdim tutarsızlıklar. Kur'an'ın gerçekliğini ben sana açıklayamam ki fikrin neyse zikrinde onu takip eder. Bu tamamen senin düşüncendir saygı duyarım herkesin inancı kendine.

tamamda inanmayan birisinin kuranı okumasında bi sakınca yok ki , sorgulamak için okur bu gayet normal ve mantıklıca bir davranış.

sonuçta ALLAH akıl vermiş. bunu kullanmanın sonu cezalandırılma olamaz bunu kullanalım diye vermiş değil mi,sorgulamamız için vermiş dimiiiiiii

Neden madem bu kadar var old ugina inaniyorsun neye bakarak?
Ateistleein kalpleri muhirlenmis degil mi?
Ohalde o kalpleri muhurluleri allah size ibret olsun diye yollamis olsa gerek.

1.bu konu belli bir suredir burada ve biz yotum yaptiktan sonra yazdiniz.
2.ben muslumanlar soyle boyle dedim mi? Hayir.
3.burada nefret kusmak diye birsey yok insanlar dusuncelerini soylerler hakaret var mi? Yok o halde sorun ne? Bunu tartisiyor olmamiz mi?
4. Atheist icin dedigini okudum zen. Anlasilan sey bu.

Dünden beri bir cok konu gecti zannettim ki bu arkadas yeni aldigi üyelikle ortalik karistiyor ama yok adam bildigin islami kötülemeye gelmis, ben bu foruma geldigimden beri sizin müslümanlar hakkinda yaptiginiz yorumlarin cetelesini tutsaydim iyiydi. Cünkü söyleyip söyleyip ben demedim diyorsunuz. Yalanci cikmaktan ben yoruldum bundan sonra tüm tartismalardaki 4 arkadasin yaptigi yorumlari arsivleyeyim de elimde bulunsun. Sabir sabir nereye kadar. :cici:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri