Kendime itiraf etmem gereken şeyler var ama hatırlamıyorum.

• Kullanıcı Jose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
Konu sahibi son olarak 10 gün önce görüldü
tumblr_npsxeqZ14S1r51oypo3_500.gif

tumblr_npsxeqZ14S1r51oypo6_500.gif

tumblr_npsxeqZ14S1r51oypo5_500.gif

tumblr_ni4o1nSjTj1tj3pfeo1_500.jpg

O kadar pezevengi çektim, Charlie Chaplin’i, Einstein’ı, Jean Paul Sartre’ı çekemedim. Onlar mühim adamlardı, onların fotoğraflarını çekebilmeyi isterdim. Ama şimdi kimse kalmadı, Türkiye’nin en meşhur adamını çeksen ne olur? Sınırın bir metre dışına çıksa kimse tanımaz. Ben onlardan daha meşhurum.

Ara Güler

Birini ararsınız düşünürsünüz derin derin. Cevap bulmaya zorlarsınız kafanızı. Ve bir anda her şeyi anlarsınız. Ama o an hemen geçer; belki de ertesi gün gene aynı dalgın bakışlı, solgun yüzlü, hareketlerdeki aynı ürkeklik, bezginlikle, hatta bir anlık taşkınlığından dolayı duyduğu pişmanlıkla, aynı tasayla, aynı hüzünle karşılaşırsınız. Bu bir anda gelip geçen güzelliğin neden böyle kısa ömürlü olduğunu ve artık bir daha dönmeyeceğini içiniz burkularak düşünür, sevmeye bile vakit bulamadığınız bu aldatıcı, bir işe yaramaz güzelliğe ta derinden kırılırsınız.

Beyaz Geceler, F. Mihayloviç Dostoyevski

tumblr_nkww89jqZ21tj70gao1_1280.jpg

“Duruşları insanın içine doğru sarkan bir salkım keder sanki, bir uzun of, ya da oracıkta donup kalmış derin bir iç çekiş…”
— Hasan Ali Toptaş

“Bak, sana bir hikaye anlatacağım Toto. Bir zamanlar krallığın birinde bir kral güzel prenses için ziyafet verir. Kapıda bekleyen asker kralın kızını görür ve bir çırpıda aşık olur. Fakat kralın kızının basit bir kapı görevlisiyle ne işi olabilir? En sonunda asker prensese ulaşır ve artık onsuz hayatının bir anlamı olmadığını söyler. Prenses askerin aşkından etkilenir. “Eğer balkonumun altında hiç hareket etmeden yüz gün yüz gece bekleyebilirsen senin olabilirim.” der. Asker kabul eder ve prensesin balkonun altına gider. Bir gün, iki gün, üç gün, yirmi gün, otuz gün… Her gece prenses dışarı bakar, ama o kımıldamaz bile. Yağmurda, rüzgarda, karda… O hep oradadır. Kuşlar kafasına pisler, arılar sokar, ama o kımıldamaz. Doksanıncı günden sonra taş kesilmiş bir vaziyette gözlerinden akan yaşları zapt edemez. Uyumaya bile dermanı kalmamıştır. Tüm o günlerinde prenses onu camından seyreder. Ve doksan dokuzuncu günün akşamında asker sessizce çekip gider oradan. Bu hikayenin ne anlama geldiğini sorma. Çünkü ben de bilmiyorum. Eğer bir gün anlarsan sen bana söylersin.”

(…) Cinema Paradiso (1988) Giuseppe Tornatore

tumblr_nbgfg7ntJy1s7k8wdo1_500.jpg

Evlenip çocuk yapıp boşanacağım yahu.​

tumblr_nqd3qpr3961t6y2mpo1_500.jpg

Kimseye ait olmamak,
kendime bile..
Durmadan gitmek,
sonu olmayan bir yokluğun peşinde..
Fernando Pessoa

tumblr_nqwjnjirZ81qhgww6o1_1280.jpg

“Çocukluğumdan beridir bu hep böyleydi. Önce bir şeyi yap der, sonra sen yapmadan gider kendi yapar.”

Gişe Memuru (2011)

Ayrılırken görüyorum bizi şimdiden
Gözlerimde yaş var kokluyorum saçlarını
Sarılıyorum henüz anlatamadıklarıma
Şimdi onlarla bir başımayım
Görüyorum bizi şimdiden.​

Biriyle iplerin gerileceğini fark ettiğinde, ipin kendi tarafındaki ucunu karşındakinin eline tutuşturup kaçmaya başlamak…
Nasıl ama ?​

tumblr_mv2hixEsuZ1rjneupo1_250.jpg

Yalnız insanların çoğu evlerine girdiler.Biten bir pazarın ağızlarında bıraktığı tatla, daha şimdiden bir sonraki pazarı düşünüyorlar.Benim içinse ne pazar var ne de pazartesi..Karanlıklar içinde birbirini iteleyen günler ve birde bunun gibi şimşekler var.Değişen hiçbir şey yok, ama yine de her şey başka bir biçimde varolup gidiyor.Anlatamam, yazamam.Bulantıya benziyor..

Jean Paul Sartre, Bulantı

[YOUTUBE]AYzorQUDJhw[/YOUTUBE]

“Gitmek istemediğin şehirlerden geliyorum geceleri. Rüyalarında kuruyan nehirlerden geliyorum. Bir kaplumbağanın kalbiyle geliyorum. Bir kaplumbağanın kalbini sökersen o kalp bir saat daha atar. Bir dere elli sene sonra taşar bir telefon yüz yıl çalar. Ne öğrendik bu aşktan: insan bir gün herkesi unutabilir. O zaman hayaletlere inan çünkü onlar hep dokunabilir.''​

tumblr_mqtf76e4p71rjneupo1_500.jpg

''Nasılda eğleniyorsunuz..merhabalarınız,memnun oldumlarınız,ağzınıza sığdıramadığınız dişlerinizle kocaman gülümsemeleriniz “bak canım bu..bu canım bu da bu..sana bahsetmiştim ya hani aa evet tabi"li takdimleriniz,dar masaların etrafında gittikçe genişleyen kalabalıklarınız..onu okudum,bunu duydum,şunu aldım ama daha okuyamadımlı çok satan kitap listesi sohbetleriniz,rujlarınız,rimelleriniz,sakallarınız,içinize çektiğiniz göbekleriniz,dinledikçe büyüyen gözbebekleriniz,içinizden geçirdikleriniz,tuttuklarınız,kustuklarınız,beklentileriniz,kıskançlıklarınız,kurnazlıklarınız,entrikalarınız ve topuklu ayakkabılarınız ve parça tesirli yalanlarınız,efsanevi iç çatışmalardan sonra geliştirdiğiniz insanseverliğiniz ve hobileriniz ve fobileriniz ve kompleksleriniz,mendil satan çocuklara iğrenik bir şefkatle bakan gözleriniz ve on beş dakikalık hoşlanmalarınız..Lacan'lı Derrida'lı Althusser'li post modern sohbetleriniz,içkileriniz,mezeleriniz,güzel ülkemiz için üzülmeleriniz,üzüldükçe birbirinize sokulmalarınız,sokula sokula kaynaşmalarınız ve sarılmalarınız ve sevişmeleriniz ve kavgalarınız ve tekrar sevişmeleriniz ve önce sarılıp sonra sıkılıp sırtınızı dönmelerinizle siz..ah canım insanlar sorarım size..sizinle biz birbirimizi nasıl anlayabiliriz!?''

Geri