Kendime itiraf etmem gereken şeyler var ama hatırlamıyorum.

• Kullanıcı Jose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
Konu sahibi son olarak 9 gün önce görüldü
“Bak oğlum sana ne anlatacağım.
Bu annene kalırsan sen hapı yutarsın oğlum. Çünkü senin annen tıpkı benim anneme benziyor. Benim annem de böyleydi, beni çok severdi, titrerdi üstüme. Ailenin tek çocuğuydum. Başıma iş gelmesin diye, ‘aman ağaca çıkma oğlum, düşersin’, ‘aman suya girme oğlum, boğulursun’, 'aman kimseyle güreşme, bir yanını kırarsın’ diye diye beni her şeye seyirci bir insan haline getirdi. Hayata seyirci kalmak kötüdür oğlum. Hayatın iyi, uslu bir seyircisi olmaktansa, hayatın içinde başarısız bir adam olmak bin kere daha iyidir. İyi bir boks seyircisi olmaktansa, kötü bir boksör olmayı göze almak daha iyidir oğlum.”
Yılmaz Güney

tumblr_ntcn5rGcrI1sua6ivo1_500.jpg

-Keşke herkes sussa ve bu çocuğu dinlese veyahut çocuklar güvene alındıktan sonra savaşılsa...​

tumblr_mnahbdUO1w1s3vg27o1_400.png

''Fotoğrafın tarihi 1922. Bir sene sonrasında Türkiye’de büyük bir dönüşüm yaşanacak.

İstanbul başkent olma sıfatını fotoğraftan az bir zaman sonra yitirecek. Başkent Ankara olacak. Alfabe değişecek, “yasa” kavramı daha çok mevcut olacak, seçim mefhumu girecek orta vadede hayatlara. İstanbul, “kozmopolit” olmaktan ara ara istifa eder gibi olsa da, aslında hep “çok dilli, çok kültürlü, çok renkli” olacak.

Fotoğraftaki fırının camında fiyat listesi var. Ortaköy’de mukim fırın altı dille duyurusunu yapıyor: Osmanlıca, Ermenice, Rumca, İbranice, İngilizce ve Rusça. “Müşterisiz meta zayi” ise; demek ki bu altı dili konuşan müşteri de var o civarda.''

Şimdi her şey İngilizce. Ekmeğin de tadı kalmadı zaten.

[YOUTUBE]NuVlUuudQ14[/YOUTUBE]

Senide ekledim yahu +

tumblr_n6lp3b6s3j1sc26y3o2_500.jpg

Kredi ve yoksulluk ve günde 8 saat Sistemin can dostudur. Eğer bir şey alacaksanız, nakit ödeyin ve sadece değeri olan bir şeyler alın – ıvır zıvır, incik boncuk almayın. Sahip olduğunuz her şey bir bavula sığabilmeli; o zaman aklınız özgür olabilir.

Charles Bukowski

"Her şeyin biteceği hakikatini aklına getirmeyebilecek kadar çocuk olmak ne büyük mutlulukmuş meğer."

- Mahir Ünsal Eriş-Bangır Bangı Ferdi Çalıyor Evde…

tumblr_nrsu47Nn9e1qhgww6o1_1280.jpg

“Canım, insan neden sonsuza dek soluk almak istesin ki? Sonsuza dek yapılan her şey işkenceye dönüşür. Biz zavallı insancıklar birileri bir çıkış yolu tasarladığı için sevinmeliyiz. Uyku konusunda tartışmıyoruz. Ömrümüzün üçte birini sarhoş fareler gibi horlayarak geçiriyoruz. Buna ne demeli? Trajik, değil mi? Ölüm de ömrümüzün üçte üçünü uykuda geçirmek gibi bir şey. Tanrım, biraz aklımız olsa ölümü düşününce kalkıp sevincimizden dans ederdik! Bulduğumuz çarelerden yararlanmayı bilseydik yarın hepimiz yataklarımızda ölebilirdik, acı çekmeden, huzur içinde. Ölmek istemiyoruz, sorunumuz bu bizim. Tanrı ve yukarıdaki çöp tenekelerindeki diğer her şey bu yüzden var."

Henry Miller - Oğlak Dönencesi

sayfanızın ismi çook hoş. nedir anlamı?:) okuyamadım da.

Alaz burayı kitle yahu :p
Abartma be sohbet konusunda ikili diyaloglar yaşanıyor, gereksiz değilmi kilit (:

Geri