Kemalistlerin Çıkmazı

Konu sahibi son olarak 82 gün önce görüldü
Sen yalnız birilerini taklit edip birilerinin komplocusu olarak hayatını idame ettirebildiğin için karşındakini de öyle zannetmen normal.

Demokrasinin ne olduğu, temel ilkelerinin ne olduğu ortadadır. Bu ilkelerin bulunmadığı, uygulanmadığı sistemler demokratik değildir. Senin anlaman için değil okuyan feraset sahiplerine yazıyorum bunları.
Sizlerin kalp atışlarınızı bile sayabilirim. Çünkü Tayyip Erdoğanlarında üye olduğı Necip fazıl üstadınızın seminer verdiği MTTB'ye üye idim. Ne zamanki Türk Milletini hor görmeye adeta aşağılamaya başladılar bir daha Cağaloğlu'ndan bile geçmedim.
MTTB İngiliz- Amerikan İslamının baş karargahlarından biridir. Burada yetişen tüm elemanlar bugün Türkiye'de önemli mevkiler dedirler. Abdullah Gül gibi ''ingiliz lordu''da bu karargahta ilk lokmalarını yutmuştur.
Sizlerin demokrasisiyi tramvaya benzetmenizin altında da bu anlayış yatmaktadır. Atatürk demokrasiyi tramvay olarak kullanmamıştır bu sebeple tüm kararlarını TBMM nin onayıyla aldırmış çıkan kararlara saygılı olmayı bizlere öğretmiştir.

Bir kişiye iftira atmadan önce onun su içtiği kaynak ile kendi su içtiğin kaynağın neresi olduğunu sorgula.
Atatürk kaynağını evrensel değerlerden alıyordu, bu sebeple saltanatı kaldırıp cumhuriyeti kurmuştu, Türküm demekten utanan halka utanması gerekenlerin türkler olmadığını öğretmiş, ''türk övün çalış güven'' demişti.

Siz ise kaynağınızı Lawrence'lerden, binbaşı Noel'lerden, paul Henze'ler, Udo Steinbach'lar, Graham Fullerlerden, bunlara uşaklık yapan iskilipli Atıf'lardan, Said-i Kürdi'lerden, Şeyh Sait'lerden, Seyit Rıza'lardan almaktasınız.

Şimdi de kalkmış İslam alemini birbirine kırdırıp kökünden tarih sahnesinden silmek için ABD-İsrail- Suudi Arabistan- Katar-Türkiye işbirliğinde ''Sünni İslam'' ittifakı kurmanın peşindesiniz.
Tarihin sayfaları kimlerin demokrat, kimlerin dinci, mezhepçi, ırkçı olduğunu çok net bilmektedir.

Bak hala anlatılanlara cevap vermek yerine kendi komplo teorilerini - hayallerini yazıyorsun.

Aynı şeyleri tekrar edeceksen yazma diyorum, anlıyor musun ?

Sizlerin fotoğrafını çektim sadece..... Benim ne dediğimi anlayanlar anlamıştır.

Güle güle!

Turkiye Cumhuriyeti demokratik, laik bir hukuk devletidir.demokrasiyi kullanip ,laikligi yok etmeye calisiyorsunuz ki, bunun aciklmasi sudur: Turkiye Cumhuriyetinin temel ilkelerini yok etmeye calisiyorsunuz. Isinize gelince demokratiksiniz ee mi? artik birseylerle, kitleleri kandirmaya calismaktan vazgecin! Komurle, makarnayla kandirdiniz; dini duygulari somurerek kandirdiniz.Simdi de demokratik oldugunuza mi inandirmak istiyorsunuz ?
Ataturk ,tum yetkiler ve imkanlar elindeyken , padidah olabilecekken, elindeki tum yetkiyi halka vermis , imkanlari halkin hizmetine sunmustur. Iste boyle buyuk bir insan. O yuzden fikirlerini onemsiyoruz. Sizin reisiniz de, demokrasiyi kullanarak, halktan alip yetkiyi , kendinde ve yakin cevresinde toplamistir ki, bu yonetim biciminin adi oligarsidir ; simdilik.

Alman Gizli servisinin doğu enttitüsü başkanı Udo steinbach, Almanya'da düzenledikleri müslümanların geleceği adlı toplantıda “Kemalistler 80 yıldır Müslümanlara zulmediyor” derken bu sözleri müslümanları sevdiğinden ediyor sanıyoruz. Bu BND şefinin Atatürk ve Türk milleti hakkında sarfettiği şu sözler bile Alman devletinin Türk milletine ve Atatürk'e bakış açısını çok net ortaya koymaktadır:
''Sorun, Atatürk’ün bir paşa fermanıyla yarattığı yapay ürün Türk devleti ve Türk ulusudur... Böyle bir ulus yoktur... Olmadığını Türkiye’de yaşanan Kürt-Türk, Müslüman-Laik, Alevi-Devlet çatışmalarında görmekteyiz. Bu uyduruk ulusu Atatürk nasıl kurdu? Önce Ermenileri yok ettiler. Sonra da Rumları… Kürtleri şu güne kadar neden yok etmediler bilinmez...”

Aynı sözleri Yeni osmanlıcılık adı altında islamcıyım diyen zevatlarda etmektedir.
Konrad Adenhaur vakfı olarak Türkiyedeki muhafazakar kesime hitap eden derneğinde başkanlığını yapan bu emekli yarbay bakınız daha neler yumurtluyor:
“Türkiye yapay bir devlettir. Gerçekte var olan Türkiye; bir adamın, önemli bir adamın, tarihsel öneme sahip bir adamın [Atatürk’ün] dikte ettirmesiyle yaratılmış yapay bir oluşumdur. Sorun Kemalizm ve Kemalizm’in ulusçuluk ve laiklik ilkeleridir. Sorun uyduruk, zorlama ve yapay Türk ulusudur. Böyle bir ulus yoktur.”

Ala'turka ve muarız arkadaşlarımızın ilham kaynakları da bu merkezlerdir. Mesela Bu kaynakların elebaşlarından olan Graham Fuller elemanlarına daha neler dikte ediyor:
“Kemalizm bitti. Dünyadaki bütün liderler gibi o da sonsuza kadar yaşayacak bir ürün veremedi. Oysa İncil ve Kur’an hâlâ veriyor. Bu sebeple kendisine entelektüel güven duyan Türkiye, İslam’ın günlük yaşamda yerini almasını yeniden düşünmelidir.”

İnsan ancak bu kadar kopya çeker dedirttirecek kadar bu arkadaşlarımız kelimesi kelimesine aynı cümleleri kurmaktalar. Aynı gayeye hizmet etmektedirler.

Yalansa yalan desinler.

Birçoğumuz geçmişte bizlere dayatılanları çabuk unutuyoruz. Bunlardan birisi de AB kriterleri adı altında bizlerden istenenlerdi. Bu istenenlerin başında ''Kemalist milliyetçi ideoloji sorunu'' ile yüzleşmemiz gerektiğiydi. Ala'turka arkadaşımızda bu deyimi, ''kemalistlerin çıkmazı'' şeklinde bizlere dikte etmekte.

Türkiye - AB parlamenteleri komişsyonu eşbaşkan yardımcılığı yapan İngiliz parlamenter bakınız bizlere neler dikte ediyor:
''Türkiye artık Kemalizmle hesaplaşmalı. Sadece yasalar ve anayasa değil, Kemalizm kültürü ve felsefesi de değişmeli. Türkiye Kemalist milliyetçi sonuyla yüzleşmeli. Atatürk’ün devlet dairelerindeki fotoğrafları indirilmeli.”
Aynı Duff, PKK'ya karşı aşırı güç kullanımından da rahatsızlık duyduğunu sürecin müzakereler ile halledilmesinden yanaydı. Oslo görüşmeleri de bu dayatmalar sonucunda başlatılmıştı.

Kemalist ideolojiden rahatsız olanların ortak özellikleri hepsinin Türk milletini aşağılamaları ve böyle bir milletin olmadığını yapay bir millet olduğumuzu iddia etmeleridir.
Mustafa Armağan gibi sahte tarihçiler ve de Orhan pamuk gibi laf kalabalığıyla insanlarımıza kin kusmaktan başka bir meziyeti olmayanların el üstünde tutulmasının altın da da bu zihniyet yatmaktadır.

Aynı Andrew Duff Orhan Pamuk hakkında, "Pamuk’a dava açılması kaotik bir hata. Eğer dava devam ederse Türkiye’nin müzakerelerin açılmasına hazır olduğunu söylememiz çok zorlaşacak"
diyebilmiştir.

Oysa Orhan Pamuk, ''Türkler 30000 kürt öldürdü, 1 milyon da ermeni'' derken aynı dili konuşarak bu merkezlerin ''etki ajanlığı'2nı yaptığını da gözler önüne seriyordu.

silistre Kemalist ideolojiyi eleştirmiyorum
dikkat ettiysen
Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş
aşamasına inanan biriyim,
Bi taraflardan falan
ilham aldığım yok,
Sadece ben sizin çelişkilerinizi
eleştiriyorum,

Mesela kürdün dağlarına
ermenin okullarına
gözlerine sokarcasına
Ne diye
"Ne Mutlu Türk'üm"
Yazdınız,
Böyle yazınca Kürtler Atatürk'ü daha
fazlamı sevdi,
yoksa ters ettimi yaptı
Gönüllü birliktelik varken
ne diye insanlar bazı şeyleri dayatıyorsunuz

dikkat ettiysen
Bi taraflardan falan
ilham aldığım yok,
eleştiriyorum,

Mesela kürdün dağlarına
ermenin okullarına
gözlerine sokarcasına
Ne diye
"Ne Mutlu Türk'üm"
Yazdınız,
fazlamı sevdi,
yoksa ters ettimi yaptı

Ala Turca çok bölücü gördüm Ne Mutlu Türk'üm Diyene ifadesinden rahatsızlık duyan o listeye seni yakıştıramadım..
Çok yakıştığı n yerler var ama Atatürk Milliyetciligini bile bile göz ardı edip Türk kelimesine saldırmak seni tanimamiza fırsat sağladı.

dikkat ettiysen
Bi taraflardan falan
ilham aldığım yok,
eleştiriyorum,

Mesela kürdün dağlarına
ermenin okullarına
gözlerine sokarcasına
Ne diye
"Ne Mutlu Türk'üm"
Yazdınız,
fazlamı sevdi,
yoksa ters ettimi yaptı
''Kürdün dağlarına'' ne demek?
Türk yurdunda hangi dağ varsa Türkün dağıdır.
Bana vatan topraklarımızda Kürtlerer ait bir kırık ok ucu göster ondan sonra Kürdün yurdundan söz et!
ingiliz muhipler cemiyeti üyeleri gibi konuşma.
Bu topraklarda yaşayan Kürtte biziz, türkte biziz, bizim hiçbir ayrımız gayrımız yoktur olamaz da.
Birkaç gün önceki yazımda da bu konuda bir örek vermiştim, ''Ekrad-ı Türkmenan''diye...
Mesela benim Tunceli'deki akrabalarıma Osmanlı bu deyimle hitap etmiş, yani Türkmenin kürdü şeklinde..
Koca Balkandaki babamlara dedemlere de Etrak tabirini kullanmış. Hadı çık işin içinden. Bir defa Osmanlıda Türk olmak en utanılacak bir durumdu, inanlar türküm demeyi unutmuşlar osmanlıyım demeye başlamışlardı. Kürt olmak bile asaletli bir toplum olmak anlamına geliyordu. Bu sebeple özellikle Anadol2da dağlık yerlerde yaşayan türkmenler ekrad olarak anılıyordu, yani kürt..
Kürt sözcüğü konar göçerlikten dolayı sosyal bir tanımlamadır etnik değil bir defa bunu öğren.
Türk'te aynı şekilde konargöçerlilikten dolayı aynı anlamı ifade eder. Türk ile Kürt aynı havayı teneffüs eden aynı gelenek ve göreneğin, aynı yasalara uyanların adıdır.
Onun için kürtte biziz türkte biziz.
Bizim kürdümüz bizimle yaşar hepimizin ortak adı Türk milletidir.

Ala Turca çok bölücü gördüm Ne Mutlu Türk'üm Diyene ifadesinden rahatsızlık duyan o listeye seni yakıştıramadım..
Çok yakıştığı n yerler var ama Atatürk Milliyetciligini bile bile göz ardı edip Türk kelimesine saldırmak seni tanimamiza fırsat sağladı.

Türk kelimesine saldırmıyorum
"Ne Mutlu Türk'üm" demek benim
içim şerfeftir
Zaman zaman bu kelimeyi kullanırım

Ancak Doğu ve Güneydoğu bölgesinde
bölücü Kürt hareketinin etkin olduğu
bölgelerde belli bir ırka vurgu yapan
ifadeler kullanmak
bölücülerin ekmeğine yağ süreceğine
inanıyorum

Bölücü hareketin propaganda
argümanlarına bakarsanız
bunu anlarsınız
Ben devletimin sonsuza kadar yaşamasını
istiyorum, farklı etnik guruba bağlı
vatandaşlarımızında gönülden
devletine bağlı olmasını istiyorum
Zorlama değil
Gönüllü birliktelik diyorum
ama anayasanın değişmez
maddeleri çerçevesinde

içim şerfeftir

ifadeler kullanmak
inanıyorum

argümanlarına bakarsanız
bunu anlarsınız
Zorlama değil
ama anayasanın değişmez
maddeleri çerçevesinde
Hala anlayamamışsın, Etrak ve Ekrad kelimeleri aynı anlamı ifade eder. ikisi de konargöçer topluluklara verilen addır. ırki bir anlamları yoktur. sosyal kavramlardır.
Bu sebeple Türk Milletinden olmak ırki bir anlam ifade etmiyor. sosyal dokusu uyuşan insanların birlikteliğinden bahsediyoruz.

içim şerfeftir

ifadeler kullanmak
inanıyorum

argümanlarına bakarsanız
bunu anlarsınız
Zorlama değil
ama anayasanın değişmez
maddeleri çerçevesinde

Atatürk Milliyetçiliğini aciklamayacagim sana Ala Turca ..
Bildiğine eminim ..
Sırf Atatürk değerlerine saldırmak için bölücülerle söz Birliği yapıyor olmanla ilgili düşüncemi paylaştım.

Önce git sen başka çelişkilere bak senin o dindar dediğin adamlar hırsızlığa, arsızlığa , hainliğe göz yumdular.

Vatanını satanın İmanımı olur.Dindar adam Allahtan korkar Kul hakkına girmekten korkar nerde bunların o korkusu ?

Sonuna kadar Atatürkçüyüm Atatürkçü arkadaşlara çağrımdır merak etmeyin biz başörtüsüyle vs le yıkılmayız şunların elinden şu kozları alalım 28 şubat Tiyatrosuna sarılanların oyunlarını başlarına yıkalım.

Bu devlet hangi görüşe sahip olursa olsun Türk Devletine bağlı Yüce Atatürk'ün evlatlarınındır onların değil !

Önce git sen başka çelişkilere bak senin o dindar dediğin adamlar hırsızlığa, arsızlığa , hainliğe göz yumdular.

Vatanını satanın İmanımı olur.Dindar adam Allahtan korkar Kul hakkına girmekten korkar nerde bunların o korkusu ?

Sonuna kadar Atatürkçüyüm Atatürkçü arkadaşlara çağrımdır merak etmeyin biz başörtüsüyle vs le yıkılmayız şunların elinden şu kozları alalım 28 şubat Tiyatrosuna sarılanların oyunlarını başlarına yıkalım.

Bu devlet hangi görüşe sahip olursa olsun Türk Devletine bağlı Yüce Atatürk'ün evlatlarınındır onların değil !

Çelişkilerinizle yüzleşeceğiniz yerde,
birde kalkmış Atatürk hamaseti yapıyorsun
Sizin gibiler yüzünden
Ne kadar kişiler
Atatürk'den soğuyor haberin var mı?

Kimin elinden
Neyi alıyorsun?

Bu kafayla bişi olmaz sizden
Sizin Atatürk'ün getirdiği
demokrasiye bile inancınız yok
Çünkü millet size inanmadığı için
oy vermiyor
Hırsız dediğiniz Adama oy veriyor
Hırsıza razılar ama
size razı değiller,
Ne yaptınız la millete:)

Herkes hata yapabilir lütfen dışlamayalım.

images

Geri