Kemalistlerin Çıkmazı

Konu sahibi son olarak 81 gün önce görüldü
Evet arkadaşlar,
Kemalist kardeşlerimizin çelişkilerini
bu konu başlığı altında ele alacağız,

Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı olmadığımı
beni yakından takip edenler bilir,
Önyargılı davranmıyoruz.

Bir anda hepsini değil, yeri ve zamanı geldikçe
yer yer seviyeli
paylaşımlarımız olacak inşallah

Başlayalım;
Atatürk'ün getirmiş olduğu demokratik
cumhuriyetle övünürler ama,
Demokrasiyle gelmiş dindar insanların
iktidarına tahammül edemezler,
demokrasiden vazgeçme pahasına da olsa
Orduyu göreve çağırabilirler.

Birde hepsinin ortak özelliği
baş örtüsüne türban derler:)

Bu konuyu daha geniş bir şekilde ele alacağım,
ileri ki günlerde.

İnsanların dini kullanarak halkı kandırmasına tahammül edemiyorlar da diyebilir miyiz?
Darbenin her türlüsüne karşıdır diyebilir miyiz? Siyasi de dahil. Mesela Davutoğlunun yerine Binali Yıldırımın gelmesi( siyasi darbe sayılabilir)
Kandırılmış sürekli kandırılan bir devlet başkanına karşıdır da diyebilir miyiz?
Tek adama karşı olmakta diyebilir miyiz? Yasama yürütme yargı her şeyi eline vermeye?

kimse yazmamış, ben yardımcı olacağım alaturkama. :cici:

Atatürk'ün getirmiş olduğu demokratik cumhuriyet
Demokrasiyle gelmiş dindar insanların iktidarı

kalın yaptığım kısım, atatürkün getirmiş olduğu demokratik cumhuriyetin hangi ilkesiyle çelişiyor sence. bak baş harfi L, 8 harfli bi ilke. hani sizin ödünüz kopuyor, bu ilkeyi savunan insanlarla aynı cennete gitmek istemiyorsunuz böyle, hatta atatürkü de o yüzden hiç sevmiyorsunuz ya o ilke işte bu. söyle söyle korkma dinsiz ilan etmeyeceğim seni söz. :cici:

baş örtüsüne türban derler

bunu anlamadım, fantaya sarı kola demek gibi bi şey mi acaba. :cici:

Evet arkadaşlar,
Kemalist kardeşlerimizin çelişkilerini
bu konu başlığı altında ele alacağız,

Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı olmadığımı
beni yakından takip edenler bilir,
Önyargılı davranmıyoruz.

Bir anda hepsini değil, yeri ve zamanı geldikçe
yer yer seviyeli
paylaşımlarımız olacak inşallah

Başlayalım;
Atatürk'ün getirmiş olduğu demokratik
cumhuriyetle övünürler ama,
Demokrasiyle gelmiş dindar insanların
iktidarına tahammül edemezler,
demokrasiden vazgeçme pahasına da olsa
Orduyu göreve çağırabilirler.

baş örtüsüne türban derler:)

Bu konuyu daha geniş bir şekilde ele alacağım,
ileri ki günlerde.
Kemalizm, Atatürk ilkelerini benimsemiş olan tam bağımsızlıkçı bir yönetim anlayışıdır.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'de bu felsefe üzerine kurulmuştur.
Atatürk'ün şu ifadesi bu felsefenin ana temellerinden sadece birini oluşturur:

Temel ilke Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz. Yabancı bir devletin himaye ve desteğini kabul etmek, insanlık özelliklerinden mahrumiyeti, beceriksizlik ve miskinliği itiraftan başka bir şey değildir. Gerçekten bu aşağı dereceye düşmemiş olanların isteyerek başlarına bir yabancı efendi getirmelerine asla ihtimal verilemez. Halbuki Türk'ün haysiyet ve izzetinefis ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir yaşamaktansa yok olsun daha iyidir. Bundan ötürü, ya bağımsızlık ya ölüm!
Nutuk, 1919, I, s. 13

Sayın ala'turka haysiyetli ve şerefli bir insan olarak yaşamak ne zamandan beridir çıkmaz sokak oldu?

Bu cümleden konu sahibinin ne kadar esprili olduğunu anlayabiliyoruz :)
Kemalizm konusunu görür görmez nasıl da dalgıç gibi konuya daldın.

Seni gidi seni!...

Ne de olsa Graham Fuller'den icazet aldın. Türk Milletine saldırmadan edemezsin!

Temel ilke Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz. Yabancı bir devletin himaye ve desteğini kabul etmek, insanlık özelliklerinden mahrumiyeti, beceriksizlik ve miskinliği itiraftan başka bir şey değildir. Gerçekten bu aşağı dereceye düşmemiş olanların isteyerek başlarına bir yabancı efendi getirmelerine asla ihtimal verilemez. Halbuki Türk'ün haysiyet ve izzetinefis ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir yaşamaktansa yok olsun daha iyidir. Bundan ötürü, ya bağımsızlık ya ölüm!

Bu satırlara bende imzamı atmışım zaten,
Ben çelişkilerden çıkmazlarınızdan
bahsedeceğim silistre

Kemalizm konusunu görür görmez nasıl da dalgıç gibi konuya daldın.

Seni gidi seni!...

Ne de olsa Graham Fuller'den icazet aldın. Türk Milletine saldırmadan edemezsin!

Benim attığım mesajlar seni niye alakadar ediyor bozuk plakçı işine bak :)

Bu satırlara imzasını atan siz nasıl olu da kemalistlerin çıkmazı gibi bir ifadede bulunursunuz?

Bu satırlar
Bütün Kemalistlerin sütten çıkmış
ak kaşık olduklarını göstermez ki

Mesela çelişkilerinden birtanesini
konun başında paylaştım
Başka çelişkilerden de bahsedeceğim

Daha öncede sadetçilerin çelişkilerinden
bahsetmiş bi konum var dı, senin gibi aşırı saadetçi
redyellow karşı çıkmıştı:)

Kemalizmin değil, kemalistlerin çıkmazı ifadesinin kullanılması gayet isabetli. Bunun dışında halihazırda çok daha köklü temelleri atılmış bir adı varken, Kemalizm olarak adlandırarak, süreci belirli bir dönemle kısıtlamak pek doğru gelmiyor bana. Atatürk'ün Türkçü kimliği, Kemalizm olarak adlandırılarak belirli bir kalıba sıkıştırılmamalıdır.

ala'turka

Şuana kadarki mesajlarda gördüğüm ve böyle devam edeceğini düşündüğüm bir sancı var konuda. Uzlaşmacı tavrınıza rağmen, dillendirilen radikal çıkışlara müsamaha gösteriyor olmanız, sizin de radikal insanlarla birlikte değerlendirilmenize sebep oluyor. Buna sebep yine sizsiniz.

Değerlendirme yapmak ile slogan atmak aynı değil, takdir edin. Muarız'ın alıntısına iki kelamınız olmalıydı.

Muarız kullanıcı adına sahip müptezel, cümleyi daha tam idrak edememiş olacak ki, demokratik yollarla kurulan cumhuriyet algısına sahip olarak, demokratik cumhuriyet ibaresini ıskalamış.

Evet, bu cumhuriyet demokratik yollarla kurulmadı ama bahsedilen bu değil.

Bu satırlar
Bütün Kemalistlerin sütten çıkmış
ak kaşık olduklarını göstermez ki

Mesela çelişkilerinden birtanesini
konun başında paylaştım
Başka çelişkilerden de bahsedeceğim

Daha öncede sadetçilerin çelişkilerinden
bahsetmiş, senin gibi aşırı saadetçi
redyellow karşı çıkmıştı:)
Kemalist bir kişi Atatürkçü değerler ile yetişir ve yaşamını sürdürür.
Kemalizm'de Atatürk ilkeleri ve inkilaplarından kaynağını aldığı, Türk ulusunun kendisine ait olan milli ideolojisidir.
Bu milli ideolojiyi benimsemiş insanlarda ne gibi bir çıkmaz gördünüz de bu konuyu gündeme getirdiniz?

Kemalizmin değil, kemalistlerin çıkmazı ifadesinin kullanılması gayet isabetli. Bunun dışında halihazırda çok daha köklü temelleri atılmış bir adı varken, Kemalizm olarak adlandırarak, süreci belirli bir dönemle kısıtlamak pek doğru gelmiyor bana. Atatürk'ün Türkçü kimliği, Kemalizm olarak adlandırılarak belirli bir kalıba sıkıştırılmamalıdır.

ala'turka

Şuana kadarki mesajlarda gördüğüm ve böyle devam edeceğini düşündüğüm bir sancı var konuda. Uzlaşmacı tavrınıza rağmen, dillendirilen radikal çıkışlara müsamaha gösteriyor olmanız, sizin de radikal insanlarla birlikte değerlendirilmenize sebep oluyor. Buna sebep yine sizsiniz.

Değerlendirme yapmak ile slogan atmak aynı değil, takdir edin. Muarız'ın alıntısına iki kelamınız olmalıydı.

Muarız kullanıcı adına sahip müptezel, cümleyi daha tam idrak edememiş olacak ki, demokratik yollarla kurulan cumhuriyet algısına sahip olarak, demokratik cumhuriyet ibaresini ıskalamış.

Anladım,
Cumhuriyetin ilk yıllarındaki
tek adamlık ve diktatöryal
yönetimleri şahsen ben çok görmüyorum
Neticede 600 yıllık bir sistem değişmiş
Bu sistem oturuncaya kadar
Bir takım sıkıntıların olması gayet normal

Neticede Atatürk bu sistemle
diktatörlük değil
Halkın kendi kendini yönetme şekli
olan demokrasiyi getirmekti
Ve neticede bu topraklara
onun sayesinde Demokrasi geldi

Konunun başındaki satırları
yazarken de aynı duygularla yazdım
arz olunur.

Anladım,
Cumhuriyetin ilk yıllarındaki
tek adamlık ve diktatöryal
yönetimleri şahsen ben çok görmüyorum
Neticede 600 yıllık bir sistem değişmiş
Bu sistem oturuncaya kadar
Bir takım sıkıntıların olması gayet normal

Neticede Atatürk bu sistemle
diktatörlük değil
Halkın kendi kendini yönetme şekli
olan demokrasiyi getirmekti
Ve neticede bu topraklara
onun sayesinde Demokrasi geldi

Konunun başındaki satırları
yazarken de aynı duygularla yazdım
arz olunur.

Silistre'ye cevap vermekteki azminizi Muarız için de göstermeniz samimiyet nişanesi olarak omuzlarınızda yükselecektir.

Hürmet bizden.

Müptezel sensin. Ne cumhuriyet demokratik yollarla kuruldu, ne de demokratik yollarla idare edildi. Adı cumhuriyet olunca demokratik olmuyor.

Biraz öğren sonra konuşuruz.

Geri