P
Phoibos
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Müptezel sensin. Ne cumhuriyet demokratik yollarla kuruldu, ne de demokratik yollarla idare edildi. Adı cumhuriyet olunca demokratik olmuyor.
Biraz öğren sonra konuşuruz.
Bazıları için öyle. Bugün olduğu gibi. Ve bugün suça karışmasalar dahi mensup oldukları grubun suç örgütü ilan edilmesinden dolayı cezalandırılan insanların varlığı ibret olsun. Bugünün FETÖcüleriyle, dünün demokrasisine bok atanları aynı kefede görüyorum.
94 yıllık cumhuriyetin 15 yılı kurucu unsurların yaşatıldığı dönemdir. Demokratik görmediğiniz süreç yine sizin içinize kaçabilir. Bu 15 yıl "Az zamanda çok ve büyük işler" ifadesiyle özetlenir.
Tüm bunlara rağmen, sizin içinize kaçabilecek kısımların dahi birçok açıdan demokratik süreçler olduğunu düşünüyorum.
Sanatçı sevgilisiyle oynaşırken ülkeyi, şimdi herkesin şikayet ettiği sürece sürükleyenlerin ortaya çıkan sonuçlardan hiç pay sahibi tutulmaması, tarihi değerlendirmelerdeki noksanlığımızı ve yanlılığımızı resmeder.
Kendi çabalarımla öğrenemiyorum demek. Eksik kaldığım noktaları siz öğretin bir zahmet.