Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Ben de dedim ki Almisu bu konuyu görünce çıldırmıştır : )Buraya bilime katkılarımın linkini bırakırdım ama hakkımda haddinden fazla şey bilmenizi istemiyorum çocuklar.
O yüzden keyfinize bakın taam.
SHinisko ben soyle de dusunuyorum acikcasi. Tum bunlarin yaninda hicbir kadin da bunlari yapmak zorunda degil. Evet bir kadin kendini gelistirmeli. Ama bir hemcinsinin aksine evlenip cocuk buyutmeyi de tercih edebilir. Bu kadin arkadaslarimiza da iste sen nasil kariyerini biraktin diye de baski yapmamaliyiz, cahil diye nitelendirmemeliyiz. Onemli olan kadinlarin kararlarina saygi duymak. Bir kadin da issiz olabilir, basarisiz olabilir, gucsuz olabilir. Ben bunlara degil dayatmalara karsiyim.Kadina okuma hakkini kac yilinda vermissin?
Secme, secilme hakkini hangi yilda vermissin?
Para kazanma ozgurlugunu ne zaman tanimissin?
Istedigi universiteyi ne zaman okuyabilir hale gelmis?
Su da var tabi, her kadin azimli ve hirsli degil (ki bazilari bence yine kulturel kodlarla alakali).
Ancak, kadinlari kucuk gorerek, bu durumlar cozulmez. Kadinin daha iyi bir konuma gelmesine firsat tanimak, her ulkeyi daha guzel bir yere getirecek zaten. Birbirimizle didismek yerine, kendimizi gerceklestirebilmeyi saglamak icin ugrasmali sanki. Erkekler cok yol katettiler cidden, onlardan ogrenecegimiz ve onlarin da bizden ogrenebilecegi cok sey var.
Ben gel git yasiyorum bu konuda hep juju. Bence her kadin, kendi ayaklari uzerinde durabilmeyi bilmeli. Illa iste calissin vs anlaminda soylemiyorum bunu. Ama zor durumda kaldiginda, ekonomik ozgurlugunu bir sekilde eline alabilmesi lazim (Turkiye kosullarinda zor olabilecek bir sey, bunun degismesi gerek).SHinisko ben soyle de dusunuyorum acikcasi. Tum bunlarin yaninda hicbir kadin da bunlari yapmak zorunda degil. Evet bir kadin kendini gelistirmeli. Ama bir hemcinsinin aksine evlenip cocuk buyutmeyi de tercih edebilir. Bu kadin arkadaslarimiza da iste sen nasil kariyerini biraktin diye de baski yapmamaliyiz, cahil diye nitelendirmemeliyiz. Onemli olan kadinlarin kararlarina saygi duymak. Bir kadin da issiz olabilir, basarisiz olabilir, gucsuz olabilir. Ben bunlara degil dayatmalara karsiyim.
Benimde oyle fikirlerim arada degisiyor shinisko. Neyse artik herkes istedigini yapsin..Ben gel git yasiyorum bu konuda hep juju. Bence her kadin, kendi ayaklari uzerinde durabilmeyi bilmeli. Illa iste calissin vs anlaminda soylemiyorum bunu. Ama zor durumda kaldiginda, ekonomik ozgurlugunu bir sekilde eline alabilmesi lazim (Turkiye kosullarinda zor olabilecek bir sey, bunun degismesi gerek).
Ancak, esiyle beraber bir karar vermislerse (kendisi de isteyerek elbette), ozellikle de cocukla alakali bir durumda dedigine hak veriyorum. Veya baska bir saglik durumu vs varsa da durum tabi ki farkli.
Sundan dolayi da bu soylemim, bir erkegin para kazanmasi bekleniliyor, kadinin bir farki yok bence. Evde oturayim, esim calissin, ben yiyeyim durumuna pek sicak bakamiyorum ben. Aman bana da neyse, ikisi de memnunsa bu durumdan, bana bir sey dusmez elbet![]()
Yine bir erkek yazmis tabi
Bilim adami konusuna gelince, bu Turkce diline ozgu bir sey.
Ingilizce'de "scientist": Yani hic bir cinsiyet yuklenmemis.
Sen Turkce'de bu kelimeyi ozellikle erkeklere ithaf et, sonra karsi cikilinca bik bik yap. Olacak is degil