Bilim insanı diye düzeltilmeli artık o .s
Ebeveynler bize zengin bir koca bulup ,parası iyi olan , süslenip püslenip,topuklularımızı giyip takkıdı takkıdı gidebileceğimiz masa başı bir işin hayalini kurdurcaklarına küçüklükten başlayan dönemde bunu aşılasalar çok daha farklı olur bence. İşler bir nebze kolaylaşır. Bunu yapanları aşağılamıyorum gereksiz alınganlıklar olmasın neyi kastettiğimin farkında çoğu kişi.
Çok küçük hayaller kurduruyorlar bize ya. Bir de bunu toplumda destekliyor. Yapamazsın sen. Sen yapamadın diye beni niye kısıtlıyorsun kardeşim demek yerine vazgecmeyi seçiyor çoğu bayan. Bu yüzden kafanızdakileri destekçiniz olmayacağını düşündüğünüz kişilere anlatmayın. Kimse müneccim değil sorumluluk almayı, üstesinden gelmeyi, biraz cesaretlenmeyi öğrenelim.
Bayanlar lider sıfatını üstlenemiyor, üstlenmeye meyilli olamıyor. Tarihte üstlenen elbette ki var da tutup ta üç beş kişiyi atıp bunu genellemenin nesi mantıklı? Biraz özgüven ve cesaret gerekli. Kötü durumlarda pimpiriklenmek bizlere özel bir durumdur mesela. Fazla mı el bebek gül bebek yetiştiriliyoruz anlamadım ki?
Bilim alanında en çok gösterilen kişilerden biridir Maria Curie. Çok zor şartlar altından bu başarıyı elde etmiştir. Ve ben şuna da katılıyorum kötü şartlar insanların asıl potansiyelini göstermesine imkan veren şartlardır. Bataklığa saplanan ya iyice dibe batar ya da kurtulmaya çalışır. Ama başarı için kötü şarta gerek yok biraz farkındalıkla gayette üstesinden gelinir.
Ay yeter. Kişisel gelişim kitabı çıkarsam tutar bence.:o