kadınların bilim ve sanata katkı yapamaması

🕒 Konu sahibi 16 saat önce aktifti
aynı şekilde bir tane bile kadın peygamber ve lider çıkmamıştır. ezelden beri süregelen gerçek. erkeklerin yanında kadınların bu işlere katkısı %1 bile değil.

acaba neden?

Çünkü erkeklerin kaburgasından yaratılmışız xdxd

Fever yine bi taş Atma kuyuya kadın denilen varlık yüzyıllar boyunca lanetli kabul edildi ayrıca bilime ve sanata katkısı yok diye kadınları küçümseme Istersen
Emma Goldman
Simone de Beouvir.
Gibi dünya da kadına karşı bakışı degistirmek için uğraşan kadınlar da var. Bilim şehidi olan evinin bahçesinde deneyler yapan kadınlarda var sende gayet iyi biliyorsun:/
Bunu Türk kadını üstünden yapıyorsan bir şey diyemiyorum tabii.

Kadınların önüne çoğu zaman erkekler geçtiği için olabilir.

429626

Bu kitabı okuyun gençler içinde konuyla ilgili şeyler var.Sen de oku Maria Puder

Ben anladım artık fever e Lou salome gibi biri lazım kirbacı da olacak.

bir çok isim aslında sanat ve Ülke tarihlerine geçmiş şeyler vardır 1500 lerde çıkan ilk koreli kadın hekim gibi aslında tüm erkek baskın durumundan sıyrılıp çok sayabileceğim güçlü kadın karakterlerde var Dünyada gelip geçtiler

Kadından tamirci olsa bile erkekler aracını tamire götürmez beceremez diye bu yargı değişmez kadın ne yapsa erkek kadar değer görmez..

aynı şekilde bir tane bile kadın peygamber ve lider çıkmamıştır. ezelden beri süregelen gerçek. erkeklerin yanında kadınların bu işlere katkısı %1 bile değil.

acaba neden?

Kadın peygamber olduğuna dair bir şeyler okuduğumu hatırlıyorum. Nitekim wikipedia'ya baktığımda şunları buldum:

"Tevrat’ın Tekvin 15: 20 ayetinde Peygamber Miryam’dan, Hakimler 4:4′de Peygamber Debora’dan, 2. Tarihler 34: 22 de Şallum’un karısı Peygamber Hulda’dan, Nehemya 6: 14 de Peygamber Nadya’dan söz eder.

Aynı şekilde, İncil Luka 2: 36 da “Aşer oymağından Fenuel’in kızı Anna adında çok yaşlı bir peygamber vardı. Genç kız olarak evlenip kocasıyla yedi yıl yaşadıktan sonra dul kalmıştı. ” ifadeleriyle bir başka kadın peygamberden bahsedilir."

Kuran'da tabi ki böyle bir şeyin olmasını bekleyemeyiz..

Geri